اظهارات دردناک عضو هیات نمایندگان اتاق تهران درخصوص فرش دستباف ایرانی؛
متولی صنعت فرش کشور نامشخص است / کاهش صادرات فرش دستباف ایران به کمتر از 50 میلیون دلار!
رکنا اقتصادی: یک عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با اشاره به ساختار معیوب مدیریتی فرش و صنایع دستی کشور گفت: صادرات فرش دستباف ایران به کمتر از 50 میلیون دلار در سال جاری رسیده است.
به گزارش رکنا، سید مرتضی حاجیآقامیری، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، با اشاره به کاهش شدید صادرات فرش دستباف ایرانی به کمتر از 50 میلیون دلار در سال و سیر نزولی آن طی سه دهه اخیر، یکی از دلایل عمده خروج فرش از سبد صادراتی ایران را ساختار معیوب مدیریتی فرش و صنایع دستی عنوان کرد.
حاجی آقامیری با یادآوری اینکه مرکز ملی فرش ابتدای دهه هشتاد تاسیس شد و محلی برای مانعزدایی از این صنعت و تجارت بود، افزود: متاسفانه طی دوره اخیر، شاهد تصمیمات عجیب و غیرکارشناسی در صنعت فرش بودهایم. ابتدا قصد واگذاری مرکز ملی فرش که زیرمجموعه وزارت صمت بود به وزارت میراث فرهنگی و گردشگری را داشتند که پس از مخالفت و مقاومت هایی که از سوی بخش خصوصی صورت گرفت، این واگذاری صورت نگرفت اما در کمال تعجب، این مرکز تخصصی فرش با تصمیم اخیر دولت، در دفتر صنایع خلاق و ورزشی وزارت صمت ادغام شده است و حوزه ای که اسباب بازی و طلا و جواهر و ... باید پوشش دهد، باید فرش دستباف ایرانی را هم پوشش دهد و عملا در این دولت شاهد بی مهری و بی احترامی به این حوزه هستیم.
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران گفت: طرح پیشنهادی بخش خصوصی به دولت درخصوص ایجاد سازمان ملی فرش و صنایع دستی، به رغم گذشت دو سال از ارائه مسکوت مانده است.
وی تاکید کرد: صادرات فرش دستباف ایران به کمتر از 50 میلیون دلار در سال جاری رسیده و یکی از دلایل عمده خروج فرش از سبد صادراتی ایران، ساختار معیوب مدیریتی فرش و صنایع دستی است.
حاجی آقامیری با بیان اینکه فرش دستباف ایران در سال 1373 معادل 44 درصد صادرات غیرنفتی را تشکیل می داد، گفت: در حال حاضر یکی از مهمترین ظرفیت های ارزآوری کشور به کمتر از 50 میلیون دلار رسیده است و این ظرفیت در حال نابودی است و بی توجهی مدام دولت ها به این ظرفیت ادامه دارد.
وی با بیان اینکه فرش دستباف ایرانی عامل مهم اشتغال در سراسر کشور است، گفت: در 27 استان کشور تولید فرش و در همه استان ها صنایع دستی وجود دارد و یک زنجیره اشتغال بیش از 2 میلیون نفری در حوزه فرش و صنایع دستی زیر نظر بخش خصوصی است و دولت ریالی برای آن سرمایه گذاری نمی کند. این در حالی است که دولت برای ایجاد یک شغل باید بیش از یک میلیارد تومان هزینه کند.
حاجی آقامیری در آخر تاکید کرد: هر شغلی که در کشور از بین برود، دولت باید در پیشگاه ملت پاسخگو باشد.
خواب موندی تازه بیدار شدی.
ما زمان جنگ که برای خرید اسلحه
بازار بین المللی فرش دستباف را به چین واگذار کردیم فاتحه فرش را خواندیم.
امروز اگر متولی هم داشت برای بافنده
روزانه پنجاه هزار تومان هم ندارد.
دیر آمدی فاتحه بخوان وبرو