جزئیات برنامه مشترک وزارت نیرو و صنایع برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر
رکنا اقتصادی: وارد مدار کردن ۴۰۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر به شبکه سراسری برق از جمله برنامههای توسعهای وزارت نیرو در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر است که در قالب مشارکت با صنایع در حال اجراست و در همین رابطه تا کنون بالغ بر ۳۵۰۰ مگاوات پروانه احداث نیروگاه توسط وزارت نیرو صادر شده است.
به گزارش رکنا به نقل از وزارت نیرو ، وزارت نیرو بنا دارد تا در قالب برنامهای تحت عنوان توسعه نیروگاهی جهت تامین برق صنایع به دو روش متفاوت و در تعامل با صنایع اقدام به توسعه انرژیهای تجدپذیر کند که امید میرود در پی به نتیجه رسیدن این اقدامات، علاوه بر افزایش ظرفیت تولید برق کشور، میزان تامین برق صنایع به ویژه در فصل تابستان افزایش یابد.
بر اساس این اقدام صنایع میتوانند در زمینهایی که مالکیت آن در اختیار آنهاست، در هر نقطه از کشور که مایل باشند و البته زیر ساختهای فنی و مهندسی احداث نیروگاه در آن فراهم باشد اقدام به احداث نیروگاه تجدیدپذیر کنند و پس از تحویل برق تولیدی آن به شبکه سراسری، معادل همین برق را در محل صنعت خود از شبکه تحویل بگیرند.
اتفاقی که علاوه بر کاهش قابل توجه هزینههای انتقال برق برای صنایع، به آنها اجازه میدهد تا از دیگر تسهیلاتی که در همین زمینه وزارت نیرو برای آنها در نظر گرفته است، بهرهمند شوند. از جمله این تسهیلات در اولویت قرار گرفتن این صنایع برای تامین برق پایدار در فصل گرم سال است.
علاوه بر این موارد و با هدف افزایش جذابیت احداث نیروگاه تجدیدپذیر توسط صنایع، عدم اعمال محدودیت در دوران مدیریت بار معادل ۳۰ درصد بالاتر از ظرفیت تولیدی نیروگاه احداث شده مشمول صنایع خواهد شد.
مجموعه اقدامات و برنامههایی که سبب شده است تا هم اکنون بالغ بر ۳۵۰۰ مگاوات پراونه احداث نیروگاه تجدیدپذیر برای صنایع صادر شود و پیشبینی میشود در ادامه مسیر به واسطه استقبال صنایع از این برنامه شاهد افزایش پروانههای صادر شده احداث نیروگاه باشیم.
هر چند این همه برنامهها و اقدامات وزارت نیرو و دولت سیزدهم برای جذب مشارکت صنایع در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر نیست و در قالب ماده ۱۶ قانون جهش دانش بنیان نیز صنایعی که بالای یک مگاوات مصرف انرژی برق دارند، قرار است سالانه یک درصد انرژی خود را از محل انرژیهای تجدیدپذیر تامین کنند و هر سال نیز یک درصد به این ظرفیت اضافه کنند.
بر این اساس صنایعی که در مسیر تحقق این برنامه با وزارت نیرو تعامل دارند نیز در فصل گرم سال مشمول تسهیلاتی که در جریان توسعه انرژیهای تجدیدپذیر از محل قانون مانعزدایی از صنعت برق به آن اشاره شد، قرار خواهند گرفت و در صورت عدم مشارکت در این طرح نیز باید معادل این یک درصد برق مورد نیاز را از طریق تابلوی سبز بورس خریداری کنند.
مجموعه روشها و اقداماتی که به آن اشاره شد سبب شده استقبال خوبی از سوی صنایع از برنامههای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور صورت پذیرد و به عنوان نمونه تنها مجموعه فولاد مبارکه اصفهان به تنهایی قرار است ۶۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر وارد شبکه سراسری برق کشور کند و شرکت ملی مس نیز توسعه ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر تا ۱۰۰۰ مگاوات را در برنامه خود گنجانده است.
در کنار این برنامهها که عمدتاً مخاطب آن صنایع بزرگ هستند، صنایع کوچک و متوسط نیز قرار است برنامههای جداگانهای را در پیش بگیرند که به عنوان نمونه، توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در شهرکهای صنعتی با ظرفیت ۱۰۰ کیلووات تا ۳ مگاوات از جمله این برنامههاست که مشمول تسهیلات در نظر گرفته شده برای صنایع بزرگ نیز خواهد شد.
همچنین توافقی میان وزارت نیرو با شهرکهای صنعتی صورت گرفته است که به موجب آن قرار است شهرکهای تخصصی خورشیدی ساخته شود که موافقتهای اولیه این طرح نیز انجام شده و توافقنامههای آن امضا شده است.
بر اساس بررسیهای انجام شده تا کنون ۱۹ شهرک تخصصی خورشیدی در این قالب در سفرهای استانی رییس جمهور به تصویب رسیده است و فرایند عملیاتی کردن آن نیز در حال انجام است، اقدام جدید و متفاوتی که در قالب آن نیز امکان ایجاد نیروگاههای تا ۳ مگاواتی فراهم میشود.
ارسال نظر