قیمت خودروهای وارداتی اعلام شد / خودروهای برقی وارد می شود

به گزارش رکنا، امید قالیباف در یک برنامه رادیویی با بیان اینکه افرادی مخالف واردات خودرو بودند و چوب لای چرخ می‌گذاشتند، اما هم اکنون مانعی وجود ندارد گفت: این یک مسئله خیلی شفافی است یعنی هفتاد هزار خودرو قرار است تا آخر سال وارد شود و آیین نامه اش هم منتشر شده است.

واردکننده ها تا 19 شهریور فرصت دارند

وی افزود: به متقاضیان واردات خودرو تا ۱۹ شهریورماه فرصت داده شده که درخواست شان را طبق آیین نامه منتشر شده، به دفتر صنایع خودرویی وزارت صمت ارسال کنند و تا آخر شهریور هم بررسی و اسامی شرکت‌ها اعلام می‌شود؛ پس از آن، ثبت سفارش می‌شود ضمن اینکه تا امروز هم، شرکت‌هایی که در حوزه واردات خودرو فعال هستند مذاکرات زیادی با خودروسازان داشته اند و از این حیث، مانعی نمی‌بینم.

واردات خودروهای برقی برای مناطق آزاد

قالیباف با اشاره به اینکه سه روش در آیین نامه برای واردات خودروهای خارجی طراحی شده است گفت: یک روش آن واردات ۷۰ هزار دستگاه است که در دستور کار است و قیمت آن بین ۱۰ تا ۲۰ هزار یورو تعیین شده است روش دیگر واردات خودروی خارجی، برای مناطق آزاد و آن واردات خودروی برقی است که در حال انجام است ضمن اینکه سازمان مناطق آزاد هم مشتاق و پرطرفدار این طرح است.

راه اندازی خط تولید خودروی خارجی در ایران

وی اضافه کرد: روش سوم هم روش سرمایه گذاری و برای افرادی است که مایلند در ایران خط تولید یک خودروی خارجی را راه اندازی کنند ضمن اینکه برای این متقاضیان، مشوق‌هایی در نظر گرفته شده است البته متقاضیان باید مجوز از سازمان سرمایه گذاری خارجی وزارت اقتصاد بگیرند، زیرا بحث سرمایه گذاری است.

قالیباف گفت: مشوق پیش بینی شده این است که هزینه‌های ریالی در ایران مثل خرید زمین، سوله و تجهیزات و ماشین آلات را بتوانند با واردات خودرو و فروش آن تامین کنند که این خودروها مازاد بر آن ۷۰ هزار دستگاه خودرویی است که در روش اول قرار است وارد شود؛ بنابراین هر کدام از این سه روش، فعال و هر کدام با ساز و کار خودش در حال انجام است.

سخنگوی وزارت صمت در پاسخ به این پرسش که ده هزار خودرو می‌شود حدود سیصد میلیون درست است؟ گفت: بله درست است، اما به این قیمت، حقوق گمرکی، سود بازرگانی و ... هم اضافه می‌شود و یک رقابت هم در بورس کالا دارند یعنی قیمت تمام شده‌ای که ضرب در قیمت ارز کنیم بگوییم این قدر می‌شود نیست.

تعرفه چگونه محاسبه می شود؟

قالیباف گفت: خودروی داخلی که در حال تولید است ضمن اینکه ما خودرویی وارد می‌کنیم که بتواند بازار را تنظیم کند، زیرا میزان خودروهای تولیدی نسبت به تقاضا ۴۰۰ هزار دستگاه کم است البته واردات ۷۰ هزار دستگاه موثر است، اما هنوز تا تعادل بازار همچنان شکاف است بنابراین به هیچ وجه به تولید داخل لطمه نمی‌خورد.

وی اضافه کرد: در مورد تعرفه هم طبق آنچه که آیین نامه گفته است، باید خودرو در بورس کالا معامله شود یعنی با یک قیمت پایه ای، یعنی همین قیمتی که شما گفتید قیمت دلاری آن ضربدر معادل ریالی اش و اگر ده هزار دلار است ضربدر سی هزار تومان می‌شود سیصد میلیون تومان با این قیمت پایه در بورس عرضه شود و آنجا رقابت می‌خورد ممکن است آنجا ۵۰ یا ۷۰-۸۰ میلیون تومان اضافه شود.

جزئیات واردات خودرو به مناطق آزاد

سیدرضا فاطمی امین درخصوص واردات خودرو به مناطق آزاد گفت: در منطقه آزاد تنها  قید این است که خودرو کاملا برقی یا هیبریدی باشد و قید دیگری وجود ندارد.

وی افزود: وقتی درباره آیین نامه واردات صحبت می‌کنیم  کل کشور را در برمی‌گیرد. تاکنون هم مناطق آزاد واردات خودرو نداشته که قانون آن بخواهد تغییر کند.

به گفته وزیر صمت سایر بندهای آیین نامه در مناطق آزاد هم صادق است. برای مثال برای شماره‌گذاری هم همان سازوکار عرضه در بورس انجام خواهد شد. بنابراین تنها تفاوت واردات خودرو به مناطق آزاد این است که یک قید بیشتر دارد و خودرو باید برقی یا هیبریدی باشد.

فاطمی امین در پاسخ به اینکه آیا امکان بازنگری آیین نامه واردات برای مناطق آزاد وجود دارد؟ تصریح کرد: ممکن است مناطق آزاد پیشنهادی ارائه کنند و در وزارت صمت بررسی شود، اما این آیین‌نامه مصوب شده است.

روزهای اخیر مدیر توسعه صادرات، امورگمرکی و ارزش افزوده دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از تقاضای مناطق آزاد از دولت برای تدوین یک آیین‌نامه واردات خودرو مخصوص این مناطق خبر داد. چرا که اساس این آیین‌نامه ورود خودرو به سرزمین اصلی است، بسیاری از بندهای آن مبتلا به سرزمین اصلی و در تناقض با مقررات مناطق آزاد است. برای مثال در آیین‌نامه بحث حقوق ورودی مطرح شده است در صورتی که مناطق آزاد حقوق ورودی ندارد. این باعث شده واردات خودرو به مناطق آزاد دچار مشکل شود.