مواد غذایی کامیون ها در حال فاسد شدن است / 100 لیتر گازوئیل کافی نیست ! / تکلیف کامیون داران را روشن کنید

پمپ بنزین ها از ظهر روز گذشته 4 آبان 1400 با مشکل مواجه شد و خبر رسید سامانه سوختگیری در پمپ بنزین های سراسر ایران دچار مشکل شد. مسئولین ذی ربط گفته اند که مشکل تا امروز حل خواهد شد. در این شرایط وضعیت کامیون داران کشور مشخص نیست. فاطمه کاهی، سخنگوی شرکت پخش فرآورده ها نفتی، صبح امروز در گفتگو با خبرنگار اقتصادی رکنا، گفت: "حدود 80 درصد پمپ بنزین ها و جایگاه های سراسر کشور که نزدیک به 3 هزار تا است، در مدار سوختگیری با نرخ دوم 3 هزار تومانی هستند. مشکلی از این بابت وجود ندارد. در حال حاضر تیم های فنی در بقیه جایگاه ها کار می کنند که امکان سوختگیری با نرخ اول امکان پذیر شود. تا این لحظه تعداد 220 جایگاه امکان سوختگیری با کارت سوخت با نرخ سهمیه ای را دارند. که از این تعداد 20 جایگاه متعلق به تهران است."

اما نکته بسیار اساسی در حال حاضر سوختگیری کامیون داران و ناوگان اتوبوس رانی در سراسر کشور است. وضعیت این ناوگان به چه صورت است؟

به گزارش اقتصادی رکنا، طبق بررسی خبرنگار رکنا از وضعیت سوختگیری کامیون های کشور به نظر می رسد این ناوگان با مشکل و محدودیت سوختگیری مواجه شده اند. مسئولین باید تلاش خود را انجام دهند که تا اسرع وقت این مشکل را حل کنند. زیرا بار اغلب این کامیون ها مواد غذایی و فاسد شدنی است که باید سریعا به مقصد برسند.

در این خصوص گفتگوی رکنا با احمد کریمی، دبیر کانون انجمن های صنفی کامیون داران کشور را بخوانید:

کامیون ها فقط می توانند 100 لیتر گازوئیل دریافت کنند

کریمی درباره آخرین وضعیت کامیون داران کشور گفت: کامیون های سراسر کشور در حال حاضر امکان سوختگیری با قیمت یارانه ای هر لیتر 300 تومان را ندارند و باید حتما به نرخ آزاد 600 تومانی سوختگیری کنند. این در حالی است حتی برای سوختگیری با این نرخ هم محدودیت وجود دارد. زیرا رانندگان فقط می توانند 100 لیتر سوختگیری کنند.

بار کامیون ها مواد غذایی فاسد شدنی است

وی در ادامه تاکید کرد: طی تماسی که با رئیس شرکت پخش فرآورده های نفتی و سازمان راهداری داشتم، عنوان کردم که به دلیل این که رانندگان برای دریافت سوخت تا 5 ساعت در صف سوختگیری منتظر می مانند، سقف سوختگیری را بالاتر ببرند. بار اغلب کامیون های کشور مواد فاسد شدنی است و حتی برخی از این کامیون ها دارای یخچال هستند و میوه و تره بار حمل می کنند. اگر بخواهند در هر جایگاهی برای 100 لیتر گازوئیل معطل بمانند، کار سخت خواهد شد.

کریمی در ادامه گفت: ما درخواست کردیم که این محدودیت برداشته شود. ضمن این که تکلیف این شرایط را به زودی روشن کنند. باتوجه به صحبت هایی که شرکت نفت و سازمان راهداری داشتند، سهمیه سوخت محفوظ است و این باعث نمی شود سهمیه سوخت رانندگان از بین برود. اما به هر صورت این وضعیت ایجاد مشکل می کند و ما در پی آن درخواست کردیم سقف محدودیت عرضه گازوئیل را بالاتر ببرند و حداقل کامیون های کشنده و کامیون هایی که سوخت بیشتری مصرف می کنند، گازوئیل بیشتری دریافت کنند.

سقف سوختگیری را بالا ببرید

دبیر کانون انجمن های صنفی کامیون داران کشور گفت: کامیون ها با 100 لیتر سوخت فقط می توانند یک مسافت کوتاه را طی کنند و دوباره برای سوختگیری 5 ساعت دیگر در جایگاه بعدی در صف می مانند. حداقل سقف سوختگیری را بین 300 تا 400 لیتر قرار دهند، که مشکلی نداشته باشند. حداقل با این میزان سوخت، کامیون داران می توانند برای تخلیه کالای خود به مقصد برسند. اگر این محدودیت را بالاتر ببرند کار راحت تر صورت می گیرد. ضمن این که مشکل سوختگیری با قیمت دولتی هم باید به زودی حل شود.

سوختگیری 100 لیتر برای هر کامیون منطقی نیست

وی در پاسخ به این سوال که آیا مشکل سوخت وجود دارد، گفت: مشکل سوخت به هیچ عنوان وجود ندارد. علت این است که به دلیل جلوگیری از ازدحام و این که آمار مراجعه بالا است و برای سوختگیری مدت زمان بیشتری صرف می شود، محدودیت دریافت سوخت تعیین شده است. ما به این موضوع آگاه هستیم. منتهی  حداقل به میزان مصرف سوخت کامیون، سوختگیری انجام شود. چون سوختگیری 100 لیتر برای هر کامیون منطقی نیست.

کریمی گفت: دیروز که با رئیس شرکت پخش فرآورده های نفتی گفتگو کردم گفته شد که مشکل در حال حل و فصل است و نهایتا تا ظهر امروز یعنی چهارشنبه 5 آبان ماه برطرف می شود. اما تا این لحظه مشکل به صورت کامل مرتفع نشده است. اگر هم برطرف شود، قرار است به درخواست ما که می خواهیم سقف سوختگیری را از 100 لیتر بالاتر ببریم، پرداخته شود و مشکل اساسی و عدم سوختگیری با نرخ دولتی هنوز ادامه دارد. به نظر می رسد برطرف کردن این مشکل با تاخیر انجام شود.

امکان سوختگیری با نرخ دولتی وجود ندارد

وی در آخر درباره سهمیه گازوئیل کامیون داران گفت: سهمیه ای که براساس کارکرد به راننده تعلق می گیرد، لیتری 300 تومان است که پایان هر ماه کارکرد راننده براساس سامانه ای که وجود دارد شناسایی می شود و براساس ردیفی که وجود دارد سوخت تعلق می گیرد. کامیون داران مازاد بر آن لیتری 600 تومان سوختگیری می کنند. اما همین امروز رانندگان به ما اطلاع دادند که امکان سوختگیری با نرخ دولتی وجود ندارد.

کامیون دارها

رئیسی فرد: سامانه سوختگیری گازوئیل با نرخ دولتی مشکلی ندارد

ناصر رئیسی فرد، رئیس انجمن صنفی شرکت های زنجیره ای توزیع فرآورده های نفتی سراسر کشور، درخصوص مشکل جایگاه ها گفت: دیروز جایگاه داران سراسر کشور از مدار خارج شد. اما در حال حاضر تلمبه های پمپ بنزین ها که فعال هستند، بنزین را با نرخ آزاد عرضه می کنند. فعلا تعداد زیادی از جایگاه ها در استان های مختلف با بیش از دو سوم تلمبه ها فعالیت و بنزین را بدون کارت عرضه می کنند.

رئیسی فرد درباره جایگاه دارانی که در حال حاضر بنزین با نرخ سهمیه ای عرضه می کند، گفت : من این خبر را شنیدم اما نمی دانم کدام جایگاه ها است. اما شنیده ام تعداد تلمبه های بسیاری از جایگاه ها در سراسر کشور از سیستم خارج شده است و در حال حاضر بنزین را با نرخ آزاد عرضه می کنند تا مشکل به طور کامل برطرف شود.

وی در آخر درخصوص مشکل سوختگیری کامیون داران گفت: درباره سهمیه کامیون داران و ناوگان اتوبوسرانی برای سوختگیری گازوئیل مشکلی وجود ندارد و در سامانه گازوئیل تغییری حاصل نشده است و می توانند گازوئیل را با کارت به نسبت سهمیه ای که دارند دریافت کنند.

وبگردی