اخبار مهم بورس امروز و یک هفته اخیر

 

شاخص بورس 14هزار واحد رشد کرد

در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه، بیش از 26میلیارد و 875میلیون سهم و حق تقدم به‌ارزشی بالغ بر 14هزار و 168میلیارد تومان در بیش از 466هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد 14هزار و 60واحدی در ارتفاع 2 میلیون و 269هزار و 512واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی فارس، خودرو و تاپیکو شد و در مقابل نمادهای معاملاتی فملی، فولاد و وبملت با افت خود مانع افزایش بیشتر نماگر بازار سهام شدند.

بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 7میلیارد و 489میلیون ورقه به‌ارزش 41هزار و 494میلیارد تومان در 239هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) 217واحد رشد کرد و در ارتفاع 22هزار و 423واحد قرار گرفت.

در این بازار هم امروز بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس به نام نمادهای کگهر، آریا و زاگرس شد و در مقابل نمادهای معاملاتی حسینا، سپیدار و وگردش بیشترین اثر منفی را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.

تامین مالی بلندمدت را به بازار سرمایه بسپاریم/ امیدواریم به ۸۰ میلیون فعال بورسی برسیم

به گزارش رکنا، بازار سرمایه ایران(سنا)، حجت اله صیدی در نشست کاری اعضای اتاق با رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، با بیان اینکه بازار سهام همیشه تلقی خوب و لذت‌بخشی از اتاق ایران داشته چرا که اتاق بخش واقعی و حقیقی اقتصاد است، افزود: بازارهای مالی بر بخش حقیقی سوار و امکان توسعه و انتقال مالکیت و تشکیل سرمایه را فراهم می کنند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: با اعضای موثر اتاق تعاملاتی داشته‌ایم چرا که اقتصاد کشورها از سوی این بخش توسعه و گسترش پیدا می‌کند.

وی با اشاره به نقش و اهمیت تولید بیان کرد: اگر کشورهای منطقه و یا دیگر کشورها تولید ناخالص داخلی ۲۸ میلیارد دلاری و یا هزار میلیارد دلاری پیدا کرده اند، مربوط به موضوع تولید بوده است.

صیدی، بخشی از فشارهای موجود در اقتصاد کشور را ناشی از تحریم‌ها و بخش دیگر را مربوط به بهره‌وری پایین دانست و تصریح کرد: در برنامه ۲۰ ساله قرار بود سالانه رشد اقتصادی هشت درصدی داشته باشیم و در منطقه رتبه اول را بدست آوریم، اما این هدف محقق نشد. همچنین، قرار بود در سال ۱۴۰۴ حائز رتبه اول شویم، در حالی که از نظر اسمی رتبه چهارم اما از نظر شاخص قدرت خرید در رتبه سوم قرار داریم.

وی با بیان اینکه در دهه ۷۰ شانه به شانه کشورهای منطقه پیش رفتیم، افزود: در حال حاضر نرخ تشکیل سرمایه منفی شده و سرمایه‌گذاری‌ها پوشش استهلاک را هم نمی‌دهد از این رو، دغدغه اول کشور، بحث رشد و تشکیل سرمایه است.

وی با اشاره به سهم کم بازار سرمایه در تشکیل سرمایه گفت: سهم بازار سرمایه در تشکیل سرمایه حداکثر یک پنجم بوده است.

رئیس‌ سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه نهادهای مالی، ناشران و شرکت های بورسی به سازمان معنا می‌دهند، به دلایل بی اعتمادی و نگرانی سهامداران به بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: بخشی از بی اعتماد فعلی ناشی از نااطمینانی‌ها و برخی دیگر به دلیل موقعیت منطقه و جغرافیایی است اما عامل دیگر، رفتار سیاست‌گذاران و مجریان سیاسی بوده است.

وی با تاکید بر حساسیت بازارهای مالی تصریح کرد: قیمت اوراق بواسطه نااطمینانی‌های موجود جابجا می‌شود و بازار مالی با تصمیم‌گیری‌های متفاوت تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

صیدی، رفتار اقتصاد حقیقی را عامل دیگر این نااطمینانی‌ها دانست و افزود: در صورتی که اطمینان و اعتماد نسبت به بازار سهام وجود نداشته باشد، بازار سرمایه آسیب خواهد دید.

وی با اشاره به اینکه باید تامین مالی کوتاه مدت را به نظام بانکی و تامین مالی بلند مدت را به بازار سرمایه بسپاریم، بیان کرد: رعایت اصول حرفه‌ای از سوی ناشران اهمیت بسزایی دارد و باعث فعالیت بهینه و سودآوری می‌شود اما در غیر این صورت شرکت متضرر می‌شود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهارداشت: با توجه به ارزش بورس تهران و میزان مشارکت عامه مردم در معاملات، بازار سرمایه جایگاه خوبی در اقتصاد ایران دارد، بنابراین امید می‌رود، درآینده‌ای نزدیک تعداد فعالان بورسی به ۸۰ میلیون نفر افزایش یابد.

صیدی با بیان اینکه رفتار بخش حقیقی بورس را تحت تاثیر قرار داده، گفت: قانون اوراق بهادار استقلال را به رسمیت شناخته است. بخش مهم اما به رفتار افراد بستگی دارد چرا که ساختار بورس مستقل است. در شورای عالی بورس، از حضور شخص رییس اتاق ایران محروم بودیم. استقلال شورای بورس را به‌گونه‌ای حفظ کنیم که گویی در مجلس شورای اسلامی نشسته‌ایم و باید برای رأی‌گیری نظر بدهیم.

وظیفه‌ ام حفظ استقلال بورس است

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: در مورد استقلال بورس بسیار معتقدم و قانون اوراق بهادار به این تاکید دارد اما استقلال همیشه امر نسبی است و در بانک مرکزی و سایر بخش‌ها هم همینطور است.

وی اضافه کرد: ساختار بورس ساختار مستقل است و خواهشمندیم رییس اتاق بازرگانی ایران که از کارآفرینان بزرگ و انسان بزرگ که دست با برکتی دارند در شورای بورس حضور یابند. از وظایف بنده این است که استقلال بورس را حفظ کنم و منافع سهامداران خرد و کلان را حفظ کنم.

صیدی، حمایت از سهامداران خرد را یکی از وظایف سازمان برشمرد و گفت: شرکت ها باید بدرستی کار کنند و شفاف باشند و دخالت دولت نیز باید بازار کاهش یابد.

وی با بیان اینکه حمایت‌ها و دستورات خوبی از سوی رییس جمهوری برای رونق بازار داده شد، افزود: پوشش ریسک سهامدار خرد و بیمه پیگیری می‌شود.

صیدی درباره نرخ سود بانکی اظهارداشت: با رییس بانک مرکزی درباره نرخ سود مذاکرات متعددی صورت گرفته و ایشان دید بسیار خوبی نسبت به این قضیه دارند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، بحث کسری بودجه را مهم خواند و گفت: تا زمانی که کسری بودجه دولت کاهش پیدا نکند، نمی‌توان نرخ سود را افزایش داد چرا که ریشه نرخ سود بالا کسری بودجه است.او درعین حال، کاهش نرخ تورم را برای کاهش نرخ سود ضروری خواند.

صیدی، بحث حاکمیت شرکتی را یکی از برنامه‌های ۱۷ گانه سازمان بورس دانست و افزود: به دنبال این هستیم تا اعتماد بیشتری به وجود آمده و سرمایه های بیشتری جذب بازار شود. او با بیان اینکه بررسی صلاحیت‌ها باید سخت گیری بیشتری صورت گیرد، توضیح داد: برای اینکه گرفتار فضای مجازی نشویم، باید فضای بورس را جذاب کنیم. باید جلوی تخلفات گرفته شود و باید در این زمینه فرهنگسازی شود.

مکاتبه با وزیر نیرو

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه قیمت‌گذاری و نحوه تولید توزیع برق کاملا دستوری است، گفت: با توجه به اهمیت این موضوع، مکاتباتی با وزیر نیرو برای اصلاح بازار برق و سرمایه‌گذاری دراین بخش صورت گرفته است.

شاخص بورس 43 هزار واحد رشد کرد

شاخص بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، با رشد ۴۳ هزار واحدی مواجه شد.

در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه، بیش از 12میلیارد و 663میلیون سهم و حق تقدم به‌ارزشی بالغ بر 7هزار و 642میلیارد تومان در بیش از 301هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد 43هزار و 631واحدی در ارتفاع 2 میلیون و 255هزار و 452واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی فارس، فولاد و فملی شد و در مقابل نمادهای معاملاتی شخارک، پارسیان و خوساز با افت خود مانع افزایش بیشتر نماگر بازار سهام شدند.

بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 7میلیارد و 709میلیون ورقه به‌ارزش 233هزار و 391میلیارد تومان در 177هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) 344واحد رشد کرد و در ارتفاع 22هزار و 206واحد قرار گرفت.

در این بازار هم امروز بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس به نام نمادهای کگهر، آریا و زاگرس شد و در مقابل نمادهای معاملاتی حسینا، سپیدار و اتکای بیشترین اثر منفی را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.

صعود شاخص بورس به ارتفاع 2 میلیون و 200 هزار واحد

شاخص بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، دقایقی پیش با ثبت رشد ۲۰ هزار واحدی به ارتفاع ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد صعود کرد.

در جریان دادوستدهای امروز  بازار سرمایه، با ثبت معامله بیش از 2میلیارد و 2 میلیارد و 900میلیون سهم و حق تقدم به‌ارزشی بالغ به ارزش هزار و 400میلیارد تومان در بیش از 46هزار نوبت، دقایقی پیش شاخص بورس رشد 20هزار واحدی را به ثبت رساند و به ارتفاع 2 میلیون و 200 هزار واحد صعود کرد.

بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام تا به این لحظه به نام نمادهای معاملاتی فولاد، فارس، شستا و فملی شده است.

بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله یک میلیارد 51 میلیون ورقه به‌ارزش 809میلیارد تومان در 28هزار نوبت، تا کنون شاخص فرابورس (آیفکس) 46واحد رشد کرده و در ارتفاع 21 هزار و 828 واحد قرار گرفته است.

در این بازار هم امروز بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس به نام نمادهای خاور، وهور، سمگا شده است.

شاخص بورس در آستانه فتح ارتفاع 2.2 میلیون واحد

شاخص بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، با رشد ۴۵هزار واحدی مواجه شد و در آستانه فتح ارتفاع ۲.۲ میلیون واحد قرار گرفت.

در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه، بیش از 10میلیارد و 42میلیون سهم و حق تقدم به‌ارزشی بالغ بر 7هزار و 313میلیارد تومان در بیش از 199هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد 45هزار و 490واحدی در ارتفاع 2 میلیون و 192هزار و 460واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی فولاد، فارس و فملی شد و در مقابل نماد معاملاتی خمحور با افت خود مانع افزایش بیشتر نماگر بازار سهام شدند.

بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 5میلیارد و 446میلیون ورقه به‌ارزش 7هزار و 54میلیارد تومان در 147هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) 438واحد رشد کرد و در ارتفاع 21هزار و 781واحد قرار گرفت.

در این بازار هم امروز بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس به نام نمادهای آریا، کگهر و مارون شد و در مقابل نمادهای معاملاتی کایزد و تماوند بیشترین اثر منفی را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار: فصل جدیدی بین بازار پول و سرمایه در حال رقم خوردن است

به گزارش رکنا از بازار سرمایه ایران(سنا)، حجت‌اله صیدی روز جمعه در گفت وگویی درباره تغییر روند بازار سرمایه در یکی دو هفته اخیر با بیان این که بازار سرمایه‌ هفته‌ خوبی را تجربه کرد، بیان کرد: افزایش قیمت‌ سهام شرکت‌های مختلف و افزایش حجم معاملات نشانه‌ خوبی از خوش‌بینی فعالان بازار به رویدادهای هفته‌ها و ماه‌های آینده است.

وی افزود:روشن است که علت رشد شاخص، افزایش قیمت‌ها و حجم معاملات نمی‌تواند مربوط به یک عامل یا متغیر باشد و عوامل مهم متنوعی این‌گونه رشدها یا در برخی موارد افت‌ها را رقم می‌زنند.

وی ادامه داد: عامل اول این است که بازار حس کرد ریسک سیستماتیک کاهش قابل ملاحظه‌ای پیدا کرده است. پیش‌بینی تحلیل‌گران، آرام‌ترشدن منطقه و فروکش کردن تنش‌ها است. تصمیم‌های اقتصادی و اجتماعی دولت و تحرکات سیاسی آن نیز نشان از تدبیر و تعقل دارد که به معنای کاهش ریسک‌های محیطی است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرد: عامل دوم، اقدام‌های مهمی است که در بازار پول در حال رخ‌دادن است. می‌دانید که فصل جدیدی از هماهنگی و همکاری بین بازار پول و سرمایه دارد رقم می‌خورد. قدم اولی که ما برای کاهش نصاب سپرده‌های بانکی در صندوق‌ها برداشتیم، با واکنش‌های مدبرانه‌ برادر عزیزم دکتر فرزین مواجه شد و در بانک‌ مرکزی برنامه‌های خوبی برای مدیریت نرخ سود بانکی و کاهش شکاف بین ارز نیما و بازار آزاد شروع شد.

وی اظهار داشت: عامل سوم را می‌توانم به تلقی مثبت معامله‌گران از تلاش‌های ارکان بازار در خصوص عوامل بنیادی ربط بدهم. تلاش‌هایی که برای اصلاح تبصره‌ها و بندهای اثرگذار بر بازار سرمایه در لایحه‌ بودجه در هفته‌های قبل شروع کرده بودیم، طی دو جلسه‌ای که همین هفته در کمیسیون اقتصادی مجلس داشتیم، خبرهای مثبتی را برای بازار به همراه آورد. همین‌جا باید از برادرمان دکتر شمس‌الدین حسینی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تشکر کنم که هم اشراف خوب و دقیقی روی مسائل بورس دارند و هم با جدیت موارد را پی‌گیری می‌کنند. با رئیس محترم کمیسیون برنامه و بودجه هم صحبت و مکاتبه‌ای داشتم که ان‌شاءالله در کمیسیون تلفیق مورد توجه قرار خواهد گرفت.

صیدی افزود: تلاش‌هایی که ناشران با توصیه‌ بورس، برای بهبود عملکرد و سودآوری خود در نیمه‌ دوم سال به کار می‌بندند، نیز عامل اثرگذار بعدی بوده است. مکاتبه‌ها و گفت‌وگوهایی که با وزرای ذی‌ربط برای جلوگیری یا حداقل کاهش قطعی برق و گاز صنایع انجام شد، سیگنال‌های مناسبی را به بازار می‌دهد. همچنین به نظر می‌رسد بازار، آمادگی بورس کالا برای معامله ‌خودرو در آن و نظایر این موارد را مشاهده کرد و واکنش مناسبی به آن نشان داد.

وی در پاسخ به سوالی درباره جلسات ستاد اقتصادی دولت و حمایت تمام ارکان از بازار سرمایه بیان کرد: یکی از مهم‌ترین مواردی که در هفته‌ گذشته اتفاق افتاد، مذاکرات و تصمیمات ستاد اقتصادی دولت ‌در رابطه با بازار بدهی و نرخ تأمین مالی بود که هم وزیر اقتصاد در مصاحبه‌ها و توئیت‌هایشان به آن اشاره کردند و خانم مهاجرانی، سخنگوی دولت اطلاع‌رسانی خوبی کردند.

وی ادامه داد: جدیت رئیس‌جمهور و معاون اول ایشان را در حمایت از بازار سرمایه در آن جلسه به چشم خود دیدم و این برای فعالان بازار امیدوارکننده است. آقای همتی هم همانطور که می‌دانید با توجه به اشرافی که دارند، محکم و قدرتمند پای بازار سرمایه ایستاده‌اند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سوالی درباره آینده بازار سرمایه تا پایان سال جاری گفت: برنامه‌هایمان برای آینده را اعلام کرده‌ام، ما روی هفده مورد مهم کار می‌کنیم تا بتوانیم در پایان سال جاری وضعیت به‌مراتب بهتری را در بازار سرمایه شاهد باشیم.

وی تاکید کرد: یکی از فوری‌ترین خبرها این است که بورس و فرابورس، لیست خوبی از شرکت‌های آماده برای عرضه‌ اولیه دارند. از مدیران بورس‌ها خواستم که عرضه‌ها را اولویت‌بندی کنند و طی یک زمان‌بندی، عرضه‌ مستمری صورت بگیرد، شرکت‌های آماده برای عرضه، هم از نظر صنعت و نوع کسب‌وکار متنوع هستند و هم از نظر اندازه و ترکیب سهام‌داری. سودآوری مطلوبی نیز دارند. دوستان باید بتوانند به‌طور متوسط هفته‌ای یک یا دو عرضه داشته باشند تا بازار بزرگ‌تر و ارزش واقعی شرکت‌ها روشن شود و ریسک کاهش یابد، اما برخی از فعالان بازار در خصوص تأمین نقدینگی لازم برای خرید عرضه‌های اولیه دغدغه‌هایی دارند و معتقدند بازار به ثبات جریان نقدینگی نرسیده است.

صیدی با بیان این که نگران پول در بازار نیستم اظهار داشت: وقتی برای یک نام‌نویسی اولیه در خودرو چند همت پول یک‌روزه بلوکه می‌شود یا مهم‌تر از آن وقتی هفته‌ای چند مورد تماس دارم که مدیران صندوق‌ها افزایش سقف می‌خواهند، این یعنی پول هست. این‌که گاهی صف فروش بیش‌تر از صف خرید است، مسئله نقدینگی نیست بلکه سرمایه‌گذار می‌خواهد سهام یا اوراقش را نقد کند و به بازار دیگر برود . ما باید بازار سهام را به‌قدری جذاب کنیم که پول در درون بازار میان سهام و اوراق بچرخد و من این ظرفیت را می‌بینم.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار درباره برنامه های جدید این سازمان و عرضه های اولیه گفت: اخیرا، شیوه‌نامه‌ شرکت‌پروژه‌ها در شورای ملی تأمین مالی که به ریاست وزیر اقتصاد برگزار شد و چند وزیر، نمایندگان مجلس، رؤسای بانک مرکزی و بورس در آن عضویت دارند، تصویب شد. این اتفاق ابزار مهمی برای توسعه‌ بازار خواهد بود، مخصوصاً در طرح‌های پیشران که هم بقیه‌ صنایع را به حرکت در می‌آورد و هم بازدهی مناسب و مستمری دارد.

وی تاکید کرد: ما هم در این زمینه دستورالعمل انتشار اوراق بدهی برای شرکت‌های کوچک و متوسط را عملیاتی کردیم که خودش برای رونق شرکت‌های متوسط بورس، فرصت خوبی است.

صیدی در تحلیل وضعیت بازار در بلندمدت اظهار داشت: به آینده‌ بازار خیلی امیدوارم. این را هم با بیش از سه‌دهه تجربه در میدان عمل، خوب می‌دانم که افت و خیز و افزایش و کاهش قیمت‌ها جزئی از طبیعت بازار است. پس باید نوسان عادی در بازار را بپذیریم. تصور کنید بازار چند هفته یا چند ماه متوالی تماماً قرمز باشد. خوب در این صورت خریداری نخواهیم داشت. همین‌طور اگر چند هفته یا چند ماه، بازار تماماً سبز باشد، باید دنبال فروشنده بگردید. این خوب نیست. بازار وقتی بازار است که تعداد زیادی خریدار و تعداد زیادی فروشنده وجود داشته باشد. طبیعی است که در این حالت بخشی از بازار سبز و بخشی هم قرمز خواهد بود. سرمایه‌گذاری که این اصل را در بازار نپذیرد، اذیت می‌شود.

وی تاکید کرد: امیدوارم این سیر رونق و خوش‌بینی که در بازار شروع شده، در هفته‌های آینده هم با به ثمر رسیدن تلاش‌های ارکان بازار، همکاری نهادهای مالی و ناشران و سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی تداوم داشته باشد و آخر هفته‌های فعالان بازار سرمایه، توأم با شادی، آرامش، رضایت از فعالیت هفتگی و بازده مورد انتظار باشد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا برنامه ای برای تغییر زیرساخت های بازار دارید گفت: حجم معاملات و نقدشوندگی در بازار تدریجا افزایش خواهد یافت و در آن ‌صورت است که می‌توان در مورد ریزساختارها و عواملی مانند دامنه‌ نوسان، حجم مبنا، قیمت پایانی و غیره تصمیم اساسی‌تری گرفت.