گزارش ساکنان کره شمالی از تورم فزاینده در این کشور؛
پول ملی کره شمالی ارز فقرا شد / گزارش تکان دهنده از معیشت در کره شمالی: روغن 60 میلیونی و شکر 32 میلیون تومانی!
رکنا اقتصادی: افت شدید ارزش پول ملی و کمبود و کاهش عرضه کالا از جمله عواملی است که می تواند اقتصاد یک کشور و معیشت مردم را به ورطه نابودی بکشاند و موجب تورم افسارگسیخته شود. در این شرایط نه تنها بخش واقعی اقتصاد از بین می رود و ارزهای خارجی جایگزین پول ملی می شود بلکه قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته و حقوق ها دیگر کفاف زندگی را نمی دهد و طبقه متوسط نیز به زیر خط فقر سقوط می کند.

به گزارش رکنا، رادیو «آسیای آزاد» در گزارشی به نقل از ساکنان کره شمالی از تورم افسارگسیخته در این کشور خبر داده است که علیرغم تلاش های دولت برای کنترل قیمت ها اما همچنان نرخ بسیاری از اقلام به طور پیوسته در این کشور افزایش یافته است. دو منبع آگاه از استان یانگانگ به رادیو «آسیای آزاد» گفته اند که طی دو سال اخیر قیمت تخم مرغ، شکر، گوشت خوک، برنج و روغن از 2 تا 5 برابر افزایش یافته است؛ تا جایی که مردم برای رفتن به بازار باید یک کوله پشتی مملو از پول نقد با خود به همراه داشته باشند.
طبق گزارش رادیو آسیای آزاد، دلیل اصلی گرانی های اخیر در کره شمالی کمبود منابع و کاهش ارزش وون کره شمالی در برابر یوان چین و دلار آمریکا است.
قیمت اقلام اساسی در کره شمالی به تومان
از آنجایی که دولت کره شمالی آمار دقیق قیمت ها و وضعیت اقتصادی این کشور را منتشر نمی کند، رادیو آسیای آزاد طبق گزارشات مردمی قیمت اقلام اساسی را به شرح زیر اعلام کرده است: (امروز دوشنبه 18 فروردین 1404 قیمت هر یک وون کره شمالی معادل 805 تومان و هر 1000 وون معادل 805 هزار تومان است.)
قیمت یک کیلوگرم روغن آفتابگردان طی دو سال گذشته با افزایش 3 برابری قیمت به 75 هزار وون (معادل 60 میلیون و 375 هزار تومان) رسیده است.
قیمت یک کیلوگرم شکر با افزایش 4 برابری قیمت به 40 هزار وون (معادل 32 میلیون و 200 هزار تومان) رسیده است.
قیمت یک کیلوگرم گوشت خوک با افزایش 3 برابری قیمت به 87 هزار وون (معادل 70 میلیون و 35 هزار تومان) رسیده است.
گرسنگی در کشور کره شمالی
از آنجا که کشور کره شمالی دچار کمبود شدید منابع مواد غذایی است، بیشتر مردم برای تهیه مواد غذایی و اقلام اساسی با مشکل شدید مواجه هستند.
طبق گفته کارشناسان، هر ساله تعدادی از مردم این کشور بر اثر گرسنگی جان خود را از دست می دهند و طبق گزارشات سازمان ملل متحد، کشاورزی در کره شمالی به دلیل کمبود زمین های زراعی و عدم دسترسی به مواد اولیه تولید و تجهیزات مدرن، قادر نیست نیازهای غذایی مردم را تامین کند و همین امر باعث شده است که برخی مردم تجهیزات و وسایل خود را برای خرید غذا بفروشند و از سوی دیگر ناامیدی، خشونت، جرم و جنایت در جامعه افزایش یابد.
حقوق کارگران کره شمالی چقدر است؟ / قیمت های عجیب در این کشور!
طبق گزارش رادیو آسیای آزاد، پس از افزایش دستمزدها توسط دولت کره شمالی در ژانویه 2023 میلادی، قیمت اقلام مصرفی در این کشور افزایش یافته است. در کره شمالی حقوق اقشار مختلف مردم توسط دولت تعیین می شود. بر این اساس حقوق پایه کارگران در سال 2023 میلادی در راستای افزایش دستمزدها و ثبات قیمت ها از 2 هزار وون در ماه (معادل یک میلیون و 610 هزار تومان) به 30 هزار وون (معادل 24 میلیون و 150 هزار تومان) افزایش یافت اما به دلیل کمبود شدید منابع مواد غذایی و دیگر کالاها، طرح دولت با شکست مواجه شد.
ساکنان کره شمالی میگویند در بازارهای *جانگ مادانگ در سراسر کشور، قیمت ها به طور پیوسته در حال افزایش است. برای مثال، دو سال گذشته و قبل از طرح افزایش دستمزدها، قیمت یک کیلوگرم نمک 500 وون (معادل 402 هزار و 500 تومان) نرخ داشت اما اکنون قیمت آن به 2 هزار وون (معادل یک میلیون و 610 هزار تومان) افزایش یافته است.
همچنین قیمت یک شانه تخم مرغ از 800 وون (معادل 644 هزار تومان) به 4 هزار وون (معادل 3 میلیون و 220 هزار تومان) افزایش یافته است. قیمت هر کیلوگرم برنج با افزایش 2 برابری به 9400 وون ( بیش از 7 میلیون تومان) رسیده است.
ساکنان کره شمالی می گویند قیمت تنباکو و سیگار سرسام آور شده است و یک کیلوگرم تنباکوی یانگانگ که در ماه مارس گذشته 400 هزار وون (معادل 322 میلیون تومان) نرخ داشت، در حال حاضر به 2.5 میلیون وون (معادل 2 میلیارد و 12 میلیون و 500 هزار تومان) افزایش یافته است.
مردم کره شمالی از ارزهای خارجی استفاده می کنند
علیرغم تلاش مقام های کره شمالی و ایجاد محدودیت های گسترده برای عدم استفاده دلار آمریکا و یوآن چین در این کشور اما هیچ کدام از طرح ها نتیجه بخش نبوده است. پیش از افزایش دستمزدها در سال 2023، یک یوآن چین 1260 وون و یک هزار دلار آمریکا برابر با 8 هزار و 500 وون در بازار سیاه خریداری می شد. این در حالی است که اکنون یک یوآن چین حدود 3 هزار و 500 وون و یک دلار آمریکا 24 هزار وون ارزش دارد.
طبق گفته مقام های حزب کارگران، واحد پول ملی کره شمالی به قدری فرسوده شده که به سختی قابل تشخیص است و افزایش سرسام آور قیمت ها باعث شده تا مردم چارهای جز استفاده از یوآن چین نداشته باشند و هم اکنون استفاده از ارزهای خارجی تبدیل به یک نماد از وضعیت فعلی اقتصاد کشور کره شمالی شده است.
این مقام حزبی میافزاید: در میان افراد جوان و ثروتمند یک راه متداول برای خودنمایی در کره شمالی آن است که بگویند من با ووون کره شمالی خرید و معامله نمیکنم. افرادی که از تمکن مالی برخوردارند، صرفا از یوآن چین یا دلار امریکا استفاده میکنند، در حالی که پول ملی کره شمالی اساسا به ارز فقرا تبدیل شده است.
پیوست:
*بازار غیر رسمی "جانگ مادانگ" پس از قحطی کره شمالی در دهه 1990 میلادی به بخشی از اقتصاد آن کشور تبدیل و به مرور زمان گسترش یافت. دولت کره شمالی در ابتدا فعالیت جانگ مادانگ را ممنوع اعلام کرد اما به تدریج به این بازار مجوز فعالیت دادند، زیرا بازار جانگ مادانگ به مثابه ابزاری برای زنده نگه داشتن مردم قلمداد شد. به طور خاص، بسیاری از زنان به منظور کسب درآمد برای خانواده خود غرفه ها و مشاغل کوچک را راه اندازی کردند. زیرا حقوق دریافتی مردان در بخش دولتی بسیار پایین است و کفاف زندگی را نمی دهد.
-
وقتی صداوسیما «برکینگ بد» را ایرانیزه میکند!
ارسال نظر