فراخواندن وزیر نفت برای پاسخگویی به سوالات حوزه انرژی و کارگری
رکنا اقتصادی: دبیر کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی از فراخواندن وزیر نفت به مجلس برای ادای پارهای توضیحات در بخش های مختلف خبر داد.
به گزارش رکنا، محمدامیر، عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل 90 و نماینده مردم اهواز در مجلس دوازدهم در گفتگو با رکنا به تعیین تکلیف وضعیت ایثارگران مربوط به بند (و) ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم و تبصره ۲۰ قانون بودجه ۱۴۰۰ و سنوات بعدی اشاره کرد و گفت: بر اساس این بندهای قانونی برخی کارگران شرکت نفت تبدیل وضعیت شدند ولی وضعیت کاری آنها از قبل هم بدتر شده است. موضوعی که وزارت نفت اگر چه زیر بار نمیرود اما اعتراضات و تجمعات آنها مقابل مجلس برای احقاق حقوق خودشان، ما را به این نتیجه رساند که در جلسه ای با حضور وزیر نفت و یکی از معترضین به عنوان نماینده تجمع کنندگان، موضوع بررسی و حقوق این افراد مطالبه شود. برخی از این افراد هنوز شاغلند و برخی هم بازنشسته هستند.
امیر موضوع بعدی مورد بررسی با حضور وزیر نفت را اطلاع از گزارش آخرین اقدامات وزارت نفت درباره مدیریت سوخت زمستانی برشمرد و افزود: ما باید بدانیم وزیر چه برنامهای برای زمستان امسال دارد و چه اقداماتی خواهد داشت؟ بحث بعدی هم ارائه گزارش وزیر درباره ناترازی گاز است که باید به صورت دقیق توضیح داده شود. چرا که این موضوع به اقتصاد کشور به خصوص به صنایع خرد صدمه زده است.
دبیر کمیسیون اصل 90 خاطر نشان ساخت: این موضوع البته در مورد صنایع بزرگ همچون صنعت فولاد نیز صادق است. وزیر باید در این باره توضیح دهد که به اقتصاد کشور بیش از این صدمه وارد نشود.
گزارش آخرین اقدامات انجام شده درباره خط لوله "گوره "به "جاسک"، از دیگر موضوعاتی است که به گفته امیر، وزیر نفت باید به آن پاسخ دهد.
وی گفت: با این پروژه، قرار بود که نفت را یکجا تجمیع بکنند. این موضوعی است که رهبری هم نسبت به آن حساسیت زیادی دارند. البته کارهای خوبی انجام شده است و ما میخواهیم بدانیم این پروژه تا چه اندازه پیشرفت داشته است.
نماینده مردم اهواز در مجلس دوازدهم خاطر نشان ساخت: یکی دیگر از مواردی که در دستور کار کمیسیون قرار دارد، استماع گزارش وزیر درباره وضعیت پیشبرد طرح پالایشی ذیل قانون حمایت از صنایع پایین دستی و نیز ابطال مجوز طرحهای بدون پیشرفت است. یعنی طرحهای پالایشی زیادی در کشور هست که برخی بین ۵ یا ۱۰ درصد پیشرفت داشته ولی فعلاً مسکوت ماندهاند. ما میخواهیم بدانیم اگر این طرح ها پیشرفتی ندارند چرا ابطال مجوز نمیشود؟
وی در عین حال تصریح کرد: البته برای رفع بیکاری توجه به صنایع و شرکتهای پایین دستی به خصوص در بحث پالایشی و پتروشیمی ضروری است و این شرکت ها باید تقویت شوند اما اگر هیچ پیشرفتی ندارند می توانند تجمیع و ادغام شوند. به هر حال تقویت شرکتهای پایین دستی به خصوص در حوزه پتروشیمی و پالایشی – در شرایطی که کشور به شدت نیازمند طرح های پالایشی است – نه تنها صرفه اقتصادی دارد بلکه به رفع بیکاری نیز کمک موثری می کند. وزیر باید برنامه و گزارش خود در این باره را هم اعلام کند.
بر اساس اظهارات امیر، این نشست بعدازظهر روز سهشنبه، 4 دی ماه در محل کمیسیون برگزار می شود.
ارسال نظر