رکنا گزارش می دهد؛
تصاویر تلخ از اسارت کامیونداران ایرانی در خاک افغانستان / در سردترین شب سال تنها و دور از خانواده!
رکنا اقتصادی: 4 ماه گذشت، زمستان سرد هم آمد اما هنوز کامیونداران ایرانی در اسلام قلعه افغانستان در بدترین شرایط و در سرمای منفی 16 درجه به سر می برند. امشب شب یلدا است، شبی که باید در کنار عزیزانشان از گرمای خانه لذت ببرند اما در شرایط سخت و پر از انتظار، در دل تاریکی و سرما تنها هستند. امید که این انتظار به پایان برسد و به خانه های خود بازگردند.
به گزارش رکنا، از شهریور ماه امسال بیش از 50 کامیون ایرانی که حامل سوخت ترانزیتی عراق به افغانستان بود در گمرک اسلام قلعه هرات متوقف شدهاند. حکومت طالبان به دلیل عدم انطباق سوخت با استانداردهای مدنظر خود، از پذیرش تانکرها خودداری کرده است اما بعد از گذشت 4 ماه هنوز تکلیف رانندگان ایرانی مشخص نشده است و علیرغم اعلام گمرک ایران که هیچ مانعی برای بازگشت رانندگان به داخل کشور وجود ندارد، این رانندگان در شرایط بسیار سخت و غیرانسانی و غیربهداشتی در افغانستان گرفتار هستند و علیرغم پیگیری های مسئولان ذی ربط، وزارت امور خارجه ایران هیچ واکنشی نشان نداده است.
به آخر خط رسیده ایم!
یکی از کامیونداران به خبرنگار رکنا گفت: ما رانندگان گرفتار در اسلام قلعه هنوز مشکلمان حل نشده است. صاحب کالا و نمایندگان و شرکت گیرنده و فرستنده هیچ جوابی به ما نمی دهند و مسئولیت را از گردن خود باز می کنند. مسئولان گمرکی نیز همینطور. به هر دری می زنیم و به هر اتاق مسئولی پناه می بریم، می گویند به ما ارتباطی ندارد. حتی بعضی از مسئولان با نهایت بی احترامی با ما برخورد می کنند.
وی ادامه داد: نماینده شرکت می گوید به مسئولیت خودتان ماشین ها را به داخل ایران بیاورید. مسئولیت بار و ماشین و همه چیز به گردن خودتان است. به ایشان گفتیم ما راننده هستیم و مسئول شرکت نیستیم. آیا وظیفه ما تقبل مسئولیت و خرید و فروش بارمان است؟
این راننده به خبرنگار رکنا گفت: معاون گمرک دوغارون به ما می گوید، بخشنامه از دفتر رئیس جمهور آمده است که ماشین های برگشتی حق ندارند به مرزها و یا انبار نفت های منتهی به افغانستان برگردند. صاحب کالا هم دقیقا درخواست انتقال بار به چنین مکان و مرزی را دارد که منتهی به افغانستان می باشد. این وسط ما بین مسئولان ایران و شرکت های حمل و نقل و صاحب کالا گرفتار مانده ایم و تاوان کل ماجرا را از نظر مادی و جسمی و روحی باید بدهیم.
وی گفت: خواهش می کنم لطفا اطلاع رسانی کنید. به گوش مسئولین برسانید. طاقت ما تمام شد. 125 روز است که ما گرفتار در این وضعیت اسفناک هستیم. نه مال و ماشین ما را پس می دهند و نه حق و حسابی برای ما تعیین می کنند. زیر بار قرض، قسط و بدهی کمرمان خم شده است. اکثر ماشین ها دو تا شریک هستند و دو خانواده از هر ماشین امرار معاش می کنند.
این راننده در آخر گفت: موضوع را با معاون ریاست جمهوری مطرح کردیم. تنها جوابشان این بود که پیگیر می شویم. چه کسی و کی پیگیر می شود؟ کافی نیست؟به قرآن دیگر به آخر خط رسیده ایم. مسئولین مربوط به داد ما برسند. فلج شدیم. زیر بار فشار اقتصادی و استرس روحی از بین رفته ایم.
سازمان راهداری: موضوع را پیگیری می کنیم!
گفتنی است، روز سه شنبه 27 آذر ماه 1403، رضا اکبری، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای در نشست خبری هشتمین نمایشگاه حمل و نقل، لجستیک و صنایع وابسته در پاسخ به خبرنگار رکنا گفت: موضوع از طریق مراجع دیپلماتیک در حال پیگیری است. نشست مرزی در این خصوص برگزار و موضوع به وزارت امور خارجه اطلاع داده شده است. من هم از وزارت امور خارجه پیگیر هستم. همکاران من در حوزه ترانزیت هم در حال پیگیری هستند و با معاون محترم وزیر امور خارجه مکاتبات لازم انجام و با شرکت های حمل و نقل جلسه ای برگزار شده است و باز هم موضوع را پیگیری خواهم کرد.
گزارشات اخیر رکنا درخصوص وضعیت کامیونداران ایرانی که بیش از 3 ماه در خاک افغانستان بلاتکلیف مانده اند را در زیر بخوانید:
*مشکل کامیونداران ایرانی گرفتار در افغانستان به کمک وزارت راه و امور خارجه حل می شود
*سازمان راهداری از زیر بار مسئولیت شانه خالی می کند / کامیونداران ایرانی هنوز در اسارت طالبان هستند
*فرار رو به جلوی اداره کل راهداری خراسان رضوی / کامیونداران ایرانی همچنان در اسارت طالبان!
*سرگردانی کامیونداران ایرانی در اسلام قلعه افغانستان و مرز ایران / بی اعتنایی مسئولان!
ارسال نظر