نقشه اربابان یقه سفید ایران خودرو برای متقاضیان کم درآمد رانا پلاس / پروژه خالی فروشی پژو پارس تکرار شد!

به گزارش رکنا، ماجرا از این قرار است که متقاضیان خرید خودرو سال 1401 با بلوکه کردن 100 میلیون تومان خودروی پژو پارس با تحویل زمستان 1402 را ثبت نام کردند. شرکت ایران خودرو بعد از گذشت 3 ماه از تاریخ تحویل به آنها اعلام کرد پژو پارس استانداردهای لازم را ندارد و باید یکی از خودروهای تارا دنده ای، رانا پلاس، پژو 207 یا سورن پلاس را جایگزین پژو پارس کنند. از آنجا که پژو پارس ارزان ترین خودرو این شرکت بود، اغلب متقاضیان در فرصت کم و به سختی 457 میلیون و 436 هزار تومان تهیه کردند تا بتوانند خودرو رانا پلاس که یکی دیگر از خودروهای ارزان بعد از پژو پارس بود را انتخاب کنند و پس از تکمیل وجه در خرداد ماه 1403، قرار شد شهریور ماه خودرو خود را تحویل بگیرند، اما حالا بعد از گذشت 6 ماه از زمان تکمیل وجه، هنوز هیچ خودرویی تحویل داده نشده است.

شرکت ایران خودرو در شهریور ماه و موعد تحویل، توپ را در زمین پلیس راهور انداخت و به متقاضیان گفت که پلیس راهور مجوز شماره گذاری رانا پلاس را صادر نمی کند اما پلیس راهور فراجا اعلام کرد که مجوز استاندارد این خودرو در تابستان 1403 به اتمام رسیده و تاکنون شرکت ایران خودرو هیچ گونه اقدام یا درخواستی برای تمدید مجوز استاندارد به عمل نیاورده است. بعد از مدتی شرکت ایران خودرو توپ را در زمین سازمان ملی استاندارد انداخت و به متقاضیان گفت که برای تمدید مجوز استاندارد اقدام شده اما این سازمان ملی استاندارد است که باید مجوز استاندارد خودرو رانا را صادر و به پلیس راهور جهت شماره گذاری اعلام کند.

سازمان ملی استاندارد سرگرم تغییرات مدیریتی

طی تماس های مکرر خبرنگار رکنا با مهدی انگورج، سرپرست دفتر نظارت بر اجرای‌ استاندارد صنایع فلزی ایشان از پاسخ به مشکل متقاضیان رانا و شفاف سازی در این خصوص سرباز زد. به نظر تغییرات مدیریتی در سازمان ملی استاندارد ایران باعث شد ایشان پاسخی در این خصوص ندهد.

بازی دوسر باخت مردم در طرح های فروش ایران خودرو

از سوی دیگر تا به امروز به صورت رسمی شرکت ایران خودرو درباره مشکل متقاضیان رانا اظهار نظر نکرده و حتی زحمت عذرخواهی از متقاضیان را به خود نداده است و دست آخر امروز و فردا، بدون کوچکترین اشاره به ضرر و زیان متقاضیان در این چند ماه، اعلام می کند که مشکل متقاضیان به نحوی حل شده است اما آنچه مسلم است این است که شرکت ایران خودرو از آنجایی که می دانست چه تاریخی مجوز استاندارد رانا به پایان می رسد، در موعد مقرر باید اقدامات لازم را انجام می داد، ولی دیگر همه می دانند که در سال های اخیر یکی از روش های کاسب کارانه بزرگترین خودروسازان داخلی و در راس آنها شرکت ایران خودرو تا به امروز این بوده که به بهانه های مختلف متقاضیان خرید خودرو را ماه ها در صف انتظار می گذارند تا تحت فشار از آنها پول بیشتری بگیرند و مانند همان بلایی که بر سر صدها هزار متقاضی پژو پارس معمولی در سال 1401 و 1402 آوردند آنها را برای خرید خودرو ارزانتر به سامانه ثبت نام کشانده و به بهانه های مختلف از جمله سو استفاده از تورم، افزایش قیمت دلار، عدم شماره گذاری و عدم مجوز استاندارد، مجبور به پذیرش طرح تبدیل به خودرویی گرانتر از خودروی ثبت نامی می کنند و محصولات جدید و گرانتر که اغلب تفاوت تاثیرگذار و خاصی هم با خودروهای دیگر این شرکت ندارد را بعضاً تاچند صد میلیون گرانتر به مشتریان بخت برگشته قالب می کنند و دست آخر خودروی ارزان تر را از خط تولید خارج می کنند.

این روش خودروسازان داخلی است که با قراردادهای یک طرفه و به اصطلاح " ترکمانچای" که نه سود مشارکت در آن قید شده است و نه ضرر و زیان دیرکرد، مردم را مجبور به پذیرش می کنند و دست کسی هم به جایی نمی رسد و هیچ نهاد نظارتی هم پاسخگو نیست و خود را مسئول نمی داند. این می شود که وقتی مردم در این طرح های منفعت طلبانه شرکت می کنند، اگر انصراف دهند، به نفع خودروسازان است. اگر انصراف ندهند، باز هم به نفع خودروسازان است. اگر در طرح تبدیل شرکت کنند، به نفع خودروسازان است و اگر شرکت نکنند، باز هم به نغع خودروسازان است و در واقع این طرح های فروش خودرو همیشه و از هر طرف بطوری هوشمندانه تنظیم شده است که فقط به نفع خودروسازان باشد و مردم ذینفع نبوده و در بازی خودروسازان فقط وقت و سرمایه متقاضیان است که از بین رفته و متضرر می شوند.

ایران خودرو ابتدا مقصر را پلیس راهور و حالا سازمان ملی استاندارد اعلام کرد

یکی از متقاضیان در این خصوص به خبرنگار رکنا گفت: خودرو رانا پلاس نزدیک به 5 ماه هست که پلاک نمی شود و طی تماس هایی که با ایران خودرو داشتیم می گویند مشکل از سمت سازمان ملی استاندارد است که مجوز نمی دهد. این درحالی است که در 3 ماه پیش هم می گفتند که مشکل از پلیس راهور است که مجوز شماره گذاری نمی دهد.

وی افزود: ما با سازمان ملی استاندارد هم تماس گرفتیم گفتند مشکلی از جانب ما وجود ندارد و ایران خودرو تقاضای تمدید مجوز رانا را نداده و از ایران خودرو پیگیر بشوید. پلیس راهور هم چند وقت پیش گفت هیچ مانعی برای شماره گذاری نداریم به شرطی که سازمان ملی استاندارد و سازمان محیط زیست به ما مجوز بدهند.

این متقاضی در ادامه گفت: حالا ما حواله داران رانا پلاس 6 ماه قبل تمام وجه خودرو را پرداخت کردیم و قرار بود به صورت فوری و حداکثر 90 روزه خودروی خود را تحویل بگیریم اما تا امروز خودرو را تحویل نگرفتیم و از سود مشارکت یا جریمه دیر کرد هم خبری نیست. هوا سرد شده و ما هم تا الان تحمل کردیم ولی حقیقتا تحمل فصل سرما بدون خودرو خیلی سخت است. از شما تقاضا داریم به این موضوع رسیدگی کنید.

یک متقاضی دیگر به خبرنگار رکنا گفت: من به ایران خودرو زنگ زدم. هر اپراتوری در پشتیبانی یک جوابی می دهد. یکی می گوید 10روز دیگر درست می شود. یکی می گوید تا آخر هفته. یکی می گوید به سورن تبدیل کنید. لطفا پیگیری کنید ما از بدون ماشین ماندن خسته شدیم. تو را به خدا اگر دستتان باز است صدای ما را به گوش مسئولین برسانید. به خدا اگر می گفتند مشکلی وجود دارد یا حداقل برای این چند ماه عذرخواهی می کردند مشکلی نبود اما تا الان هیچ شخصی پاسخ ما را نمی دهد.

وبگردی