عمر مفید برخی از نیروگاه های کشور تمام شده است

به گزارش رکنا، مصطفی رجبی مشهدی با بیان این که تمام تلاشها برای افزایش ظرفیت تولید برق بکار گرفته شده است، از افزایش ۶ و هزار ۴۰۰ مگاواتی تقاضای مصرف در سال جاری سخن گفت و در عین حال تصریح کرد: با روند رشد شتابان و نامتعارف مصرف کنونی، هرچقدر هم نیروگاه احداث کنیم توان پاسخگویی به این میزان از مصرف برق را نخواهیم داشت.

وی با اشاره به نیروگاه های جدیدی که براساس برنامه‌ریزی وارد مدار شده‌اند، یادآور شد: در حدود ۳ تا ۵ هزار مگاوات از نیروگاه های کشور، بسیار قدیمی بوده و برخی نیز با دو برابر عمر مفید در حال فعالیت هستند.

سخنگوی صنعت برق با تاکید بر این که نیروگاههای موجود با تلاش کارکنان سختکوش و متخصص صنعت برق سرپا مانده و به تولید برق مشغولند، تصریح کرد: اما حقیقت آن است که بیشتر از این توان تولید ندارند.

وی در عین حال از توجه ویژه وزارت نیرو برای ایجاد جذابیت بیشتر برای فضای کسب و کار بخش خصوصی در حوزه تولید برق خبر داد و خاطرنشان ساخت: با این حال پاسخگویی به این میزان کسری تولید، جز با همکاری و مشارکت مردم امکانپذیر نیست.

رجبی مشهدی در عین حال افزود: باید سازوکار را طوری فراهم کنیم که اقبال و توجه خوبی به مشترکانی که کاهش مصرف دارند و در حد الگو مصرف می‌کنند، وجود داشته باشد.

مدیرعامل شرکت توانیر در ادامه در خصوص برخورد با مشترکان پرمصرف نیز گفت: در برخورد با مشترکان پرمصرف و قطع برق آنان در آغاز راه هستیم و اولویت در این خصوص جامعه بسیار پرمصرفی است که بیش از ۲/۵ یا ۴ برابر الگو مصرف دارند و اطلاع‌رسانی به این مشترکان به طور مستقیم و از طریق پیامک (به خود مشترک) انجام می‌شود که به لحاظ جغرافیایی پراکنده هستند و گاهی منزل مسکونی بزرگ دارند و برخی نیز وسایل پرمصرف برقی و بدون استاندارد استفاده می‌کنند و گاهی نیز استفاده نادرست از وسایل برقی موجود موجب قرار گرفتن آنان در میان گروه پرمصرفها می‌شود.

وی در پایان تاکید کرد: مشترکان خانگی پرمصرف می‌توانند بخشی از برق خود را از انرژی های تجدیدپذیر به ویژه خورشیدی و یا استفاده از ذخیره‌سازها تامین کنند و یا آن را از تابلوی برق سبز خریداری کنند.