بیش از 10 فروند هواپیما در دو ماه گذشته وارد کشور شد

به گزارش رکنا، مهرداد بذرپاش در حاشیه مراسم امضا و تبادل تفاهم نامه فی مابین شرکت فرودگاه‌ها و سرمایه گذاران بخش خصوصی در صنعت فرودگاهی و رونمایی از اطلس سرمایه گذاری شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران و سند جامع هوشمندسازی فرودگاه‌های کشور از امضای تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری فرودگاهی با دو شرکت هواپیمایی خبر داد و گفت: وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم ابراز آمادگی برای واگذاری فرودگاه‌های بزرگ به شرکت‌های هواپیمایی کرده بود.

 وی افزود: از ابتدا جهت‌گیری ما در وزارتخانه فعال‌سازی شرکت‌های هواپیمایی در بحث وارد کردن و خرید هواپیما بوده و بجای اینکه دولت وارد خرید هواپیما شود، ایرلاین‌ها را فعال کردیم زیرا معتقدیم که شرکت‌های هواپیمایی باتوجه به تحریم‌ها عملکرد بهتری دارند و دولت باید وظیفه پشتیبانی را بر عهده داشته باشد.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در دو ماه بیش از ۱۰ هواپیما وارد کشور شده است، گفت: در حال حاضر مسیر ورود هواپیما کاملاً باز است و دولت ارز مبادله‌ای با هماهنگی بانک مرکزی برای این شرکت‌ها تامین کرده است. همچنین با شورای عالی امنیت ملی برای ترخیص قطعات و هواپیما در کمترین زمان ممکن هماهنگی انجام شده است.

 بذرپاش با تاکید بر اینکه، بانک مسکن از محل صندوق توسعه ملی باید به مدار واردات ناوگان هوایی وارد شود و تسهیلات مورد نیاز شرکت‌های هواپیمایی را تامین کند، گفت: قرار بود صندوق توسعه ملی ۲ میلیارد دلار در بانک مسکن سپرده گذاری کند تا به عنوان تسهیلات ارزان ارزی در حوزه حمل و نقل سرمایه گذاری شود. در همین راستا توافقنامه‌ای با صندوق توسعه ملی منعقد و تمهیدات لازم از سوی بانک مسکن اندیشیده شد.

 وزیر راه و شهرسازی گفت: گزارش‌های شرکت‌های هواپیمایی نوید واردات تعداد قابل توجهی هواپیما در سال آینده را می‌دهد.

 وی از رفع مشکلات و موانع ورود ناوگان خارجی برای جابه‌جایی زائران اربعین حسینی خبر داد و گفت: در عملیات اربعین امسال شاهد رشد خوبی در بخش حمل‌ونقل جاده‌ای و هوایی و سایر شقوق هستیم.

صنعت فرودگاهی کشور با رونمایی از اطلس سرمایه‌گذاری و سند جامع هوشمندسازی وارد عصر جدید شد

مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در مراسم امضای تفاهم‌نامه فی مابین شرکت فرودگاه‌ها و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در صنعت فرودگاهی و رونمایی از اطلس سرمایه‌گذاری شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران و سند جامع هوشمندسازی فرودگاه‌های ایران، با بیان اینکه آسمان ایران برای عبور پروازها باید جذاب‌تر شود، گفت: احکام بسیار خوبی در برنامه هفتم در واگذاری فرودگاه‌ها دیده شده که این موضوع دست فرودگاه‌ها را باز گذاشته است.

بذرپاش با بیان اینکه اقدام امروز و تفاهم نامه‌هایی که منعقد شده می‌تواند جهت گیری جدید و متفاوت در صنعت هوایی و فرودگاهی کشور رقم بزند، گفت: بعد از مرحوم قاسمی که مسئولیت وزارت راه و شهرسازی بر عهده بنده قرار داده شد، از ابتدای حضور تاکید کردم که باید فرودگاه‌های کشور واگذار شود و تصدی‌گری دولت کار درستی نیست زیرا ظرفیت مدیریتی دولت را اشغال می‌کند.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بخش خصوصی می‌تواند کیفیت بالاتری در بخش خدمات ارائه کند و از ظرفیت نیروی انسانی برای توسعه فرودگاه‌های جدید و پیشبرد اهداف استفاده شود، گفت: نمونه این اقدام هوشمندسازی فرودگاه‌های کشور است.

بذرپاش بیان کرد: با اطلس سرمایه‌گذاری، شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران قابلیت ارتقا و اصلاح دارد.  

وی با بیان اینکه مردم از دولت توقع افزایش خدمات در کنار توسعه ناوگان دارند و با انجام این اقدامات سال آینده سال خوبی برای ناوگان هوایی به شمار می‌رود، گفت: به جای اینکه دولت به تامین ناوگان اقدام کند، شرکت‌های هواپیمایی برای تامین ناوگان مورد نیاز خود اقدام می‌کنند و این رویه با شتاب بیشتری ادامه می‌یابد.

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه هیچ یک از شرکت‌های هواپیمایی کشور زیان‌ده نیستند بلکه حاشیه سود این شرکت‌ها متفاوت است، گفت: باید خدمات فرودگاهی متنوع و بیشتر شود زیرا مسافران این مطالبه را دارند.

وی افزود: ما باید به سمت فرودگاه‌های نسل ۳ و ۴ حرکت کنیم.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: در کاهش محدودیت‌های پروازی با نیروهای مسلح به توافقات خوبی دست یافتیم و نیاز به تداوم این پیگیری‌ها وجود دارد زیرا آسمان ایران جذابیت بالایی برای پروازهای عبوری دارد.

بذرپاش گفت: در احکام برنامه هفتم توسعه در حوزه حمل و نقل هوایی مجوز واگذاری فرودگاه‌ها به بخش خصوصی داده شده است. همچنین با تلاش‌های دولت سیزدهم دبیرخانه ترانزیت و مدیریت مراکز لجستیک در وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت.