معوقات بازنشستگان پرداخت می‌ شود

به گزارش رکنا، داود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به سوالی مبنی بر تامین مالی پروژه ها با روش فکتورینگ و سامانه ای که در این خصوص رونمایی شد گفت: تامین مالی در اقتصاد بخش اصلی پیشرفت اقتصادی و رشد است. در طی این سه سال گذشته وزارت اقتصاد، سازمان برنامه و بانک مرکزی تمام شیوه هایی که تامین مالی کوتاه مدت را تسهیل کند در برنامه کار گذاشتند. اوراق گام یکی از این شیوه های تامین مالی زنجیره تولید بوده است.

موضوع فکتورینگ مربوط به مطالبات قرار دادی است و فرایند مربوط به اجرای آن، بین سه دستگاه اصلی توافق شده و دستورالعمل آن موجود است. سازمان نیز سامانه مربوط را از سال گذشته مهیا کرده و امسال ما شاهد آن خواهیم بود که فکتورینگ شیوه ی مناسب برای اجرای پروژه های عمرانی تبدیل خواهد شد.

در دولت سیزدهم 30 هزار میلیارد تومان اعتبار مسائل فرهنگی جهش کرد

منظور در پاسخ به سوالی در خصوص افزایش میزان بودجه فرهنگی در دولت سیزدهم گفت: دولت سیزدهم به توسعه فرهنگ توجه ویژه داشته است. ما در تبصره قانونی سال گذشته گذاشتیم که بخشی از منابع خود را (1 درصد) صرف اموری نظیر،

 توسعه فرهنگ عمومی، خانواده، توسعه رسانه و ….شود. البته این تبصره الزام اور نبود و اجازه داده شده بود، اما امسال در تبصره 13 الزام 1 درصد از منابع صرف امور فرهنگی شود (یک درصد از هزینه دستگاه ها و بانک ها و …).

وی ادامه داد: به طور کلی در دولت سیزدهم اعتبارات فرهنگی که از این محل افزوده شد حدود 30 هزار میلیارد تومان بوده است.

130 همت بدهی به تامین اجتماعی برای همسان سازی تسویه می شود

داود منظور در پاسخ به سوالی مبنی بر آخرین وضعیت همسان سازی حقوق بازنشستگان گفت: همسان سازی بازنشستگان، هم یک حکم قانونی در برنامه هفتم داریم، که بر اساس این حکم بازنشستگان با افراد شاغل هم رتبه خودشان، به تدریج بتواند در طی سه سال بر طرف شود. در سال اول 40 درصد و در سال دوم 30 درصد و به همین ترتیب در سال سوم افزوده شود.

بخشی از بازنشستگان توسط صندوق های دولتی حقوقشان پرداخت می شود و بخشی هم توسط نهاد های غیر دولتی مثل صندوق تامین اجتماعی.

وی ادامه داد: در خصوص بخش دولتی ما به دنبال منابع پایدار بودیم بنابراین یک درصد به مالیات بر ارزش افزوده اضافه شد. ما هم اکنون به صندوق ها اعلام کردیم که احکام بازنشستگان را تنظیم کنند. اجرای این قانون از ابتدای سال خواهد بود و معوقات پرداخت خواهد شد.

منظور گفت: آن ها که ذیل صندوق تامین اجتماعی قرار میگیرند، سازمان تامین اجتماعی در نحوه صدور احکام و در راستای یکسان سازی حقوقشان اقدام می کند. همچنین دولت هم 130 هزار میلیارد تومان از بدهی های قبلی خودش به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می کند تا کسری این سازمان برای یکسان سازی جبران شود.

منظور با اشاره به اینکه بودجه شامل دو قسمت کلی شامل بودجه عمومی و اعتبارات هدفمندی یارانه‌ها میشود، گفت: دولت از کسری بودجه پنهان اجتناب کرده است، منابع واگذاری شرکتهای دولتی نصف شده و منابع حاصل از مواد سازی نیز پنجاه درصد کاهش یافت تا منابع موهومی در بودجه وارد نشود.

وی افزود، برآورد ما این است که با این رویکرد دچار کسری بودجه نخواهیم شد، رشد بودجه در سال جاری 23درصد بوده اما در برخی سالها این رشد به بیش از 50درصد رسیده است.معاون رییس جمهور گفت: عملکرد منابع هدفمندی یارانه بالغ بر 90درصد بوده است. این منابع عمدتا از محل صادرات گاز و فرآورده های نفتی تامین خواهد شد و بر این اساس امسال نگرانی چندانی در این بخش نخواهیم داشت.

البته باید یاد آوریم کنم در جهت جلوگیری از قاچاق و مدیریت مصرف یک سامانه در مورد توزیع سوخت گازوییل ایجاد شده تا تخصیص سوخت بر اساس پیمایش انجام شود.13 طرح غیر قیمتی در حوزه سوخت در شورای اقتصاد تصویب شده است. بازار بهینه سازی انرژی یکی از این مصوبات است که کمک میکند منابع مازاد انرژی آزاد و در اختیار حوزه صادرات جهت کمک به تامین حداکثری منابع هدفمندی یارانه ها قرارگیرد.

پروژه های نیمه تمامی که در دولت سیزدهم به اتمام رسیدند

منظور در پاسخ به سوالی در خصوص تکمیل پروژه های عمذانی نیمه تمام گذشته و میزان اعتبارات تخصیص یافته به ان ها گفت: دولت در سه سال گذشته تمام سعی خود را کرد تا پروژه های نیمه تمام را به اتمام برساند. در سه سال گذشته از سال 1400 تا کنون به ترتیب142 ، 288 و 309 هزار میلیارد تومان به پروژه های عمرانی تخصیص داده ایم.

میزان تحقق پروژه های عمرانی بالغ بر 400 هزار میلیارد تومان بود که حدود 2000 پروژه ی بزرگ و کوچک در آن بوده است.

وی ادامه داد: به عنوان مثل ازادراه اصفهان-شیراز بعد از 18 سال و ازاد راه رودبار منجیل بعد از 12 سال، سد قیزقلعه بعد از 18 سال، سد غدیر باباحیدر بعد از 15 سال، سد سقز در کردستان بعد 13 سال، انتقال آب به دریاچه ارومیه که باعث احیای آن شد بعد از 8 سال، آبرسانی به بم بعد 28 سال و …. از مواردی است که در دولت سیزدهم به اتمام رسیدند.

قیمت فروش نفت ایران بیش از پیش بینی بودجه شد

منظور در پاسخ به سوالی مبنی بر سهم نفت در بودجه گفت: با توجه به میزان صادرات نفتی که پیش بینی کردیم، سهم دولت از صادرات نفت حدود 580 هزار میلیارد تومان پیش بینی کرده ایم و فکر میکنیم صادرات نفت بتواند پاسخگوی نیاز های کشور باشد.

البته ما امسال سهم نفت در بودجه را به شدت کاهش داده ایم و سهم نفت حدود 20 درصد بودجه است.

وی ادامه داد: این نکته را باید متذکر شوم که هر بشکه نفت هم اکنون بیش از 71 دلار قیمت داشته که بیش از پیش بینی اولیه قیمت نفت در بودجه سال 1403 است.

روی منابع اصلاح معافیت مالیاتی حساب نکرده‌ بودیم

منظور در پاسخ به سوال دیگری در خصوص دلایل عقب نشینی سازمان برنامه از سقف معافیت های مالیاتی (تا 500 میلیارد تومان) که در بند س تبصره 6 بودجه سال 1403 آمده بود،گفت: شرکت هایی که قصد سرمایه گذاری میکنند بر حسب محاسبات و معافیت های مالیاتی که در قانون پیش بینی شده، محاسبات خود را انجام می دهند. ما نمی توانیم با یک تصمیم یکباره این محاسبات را بر هم بزنیم. همانطور که دیدید، یکی از دلایل ریزش بورس همین بند س تبصره 6 بود که معافیت ها یکباره لغو شد. این بند توسط نمایندگان مجلس در بودجه گنجانده شده بود که توسط خود آنها نیز لغو شد.

وی ادامه داد: ما از ابتدای روی منابع بند س تبصره 6 حساب نکرده بودیم و این تصمیم از بتدا اشتباه بوده است. همچنین منابعی که روی آن حساب کردیم سایر منابع مالیاتی است که در گذشته وجود داشته است. ما اقداماتی یکباره که نظم و ذهنیت سرمایه گذاران رو برهم بزند، نمی‌پذیریم و خرسندیم که نمایندگان این بند را اصلاح کردند. توجه کنید که ما روی منابع مالی این مصوبه حساب نکرده ایم و جزو منابع ما نبود که حالا بگوییم آن را از دست داده ایم.