فیلم کودکان سیستان و بلوچستان که آب سیلاب می‌نوشند و صورت در سیل می شویند!/ موقعیت اورژانسی وزارت بهداشت در منطقه

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، سیل جنوب سیستان و بلوچستان را درنوریده است. این سیل مهیب، ساکنان منطقه دشتیاری، پیرسهراب، عورکی، پیشین و... را درگیر کرده است. یک هفته از وقوع این سیل ویرانگر می گذرد و امداد برای اسکان سیل زدگان و رساندن اقلام مورد نیاز افراد تحت تاثیر سیل در حال انجام است؛ اما در کنار امدادگران، تیم های دیگری نیز باید در منطقه حضور پررنگ داشته باشند. از جمله مهم ترین آنها، تیم های اعزامی وزارت بهداشت در راستای حفاظت از سلامت مردم است.

وزارت بهداشت می بایست پس از وقوع سیل برای حفاظت از سلامت مردم تیم های امداد پزشکی را در محل به طور گسترده حاضر کند.

ارائه خدمات پزشکی فوری و اورژانس به افراد آسیب دیده، جهت درمان زخم‌های جسمانی و روانی ناشی از سیل از وظایف تیم های پزشکی و پرستاری است که می بایست از سوی وزارت بهداشت انجام شود. تامین داروهای لازم به جهت جلوگیری از بیماری‌های منتقله از آب و غذا نیز باید به طور گسترده و سریع صورت گیرد که این بخش نیز در دستور کار وزارت بهداشت است. همچنین از دیگر وظایف وزارت بهداشت در شرایط بحرانی می توان به اطلاع رسانی به مردم درباره راه‌های پیشگیری از بیماری ها و عفونت‌های منتقله از آب یا خاک اشاره کرد.

ارائه خدمات بهداشت عمومی مانند تامین آب شرب سالم، دفع زباله، بهداشت محیط و... همکاری با سایر نهادها و سازمان‌ها برای اجرای برنامه‌های مازاد جهت حفاظت از سلامت مردم در مناطق سیل‌زده از دیگر وظایف وزارت بهداشت است.

با  مشاهده بازی و نوشیدن و استحمام  کودکان در آب سیلاب به نظر باید  وزارت بهداشت در منطقه بعد از وقوع سیل  نسبت به جمعیت استان،حضور پر تعدادتری داشته باشد و تلاش گسترده ای  برای آگاهی رسانی به خانوارها بخصوص کودکان برای جلوگیری از رفتارهای پر خطر و بیماری آفرین انجام دهد.

گفتنی است،شاخص‌های بهداشت و درمان در سیستان و بلوچستان به نسبت سایر نقاط کشور یکی از پایین ترین شاخص ها را دارد و این یک واقعیت تلخ است.

بررسی استان‌های کشور در 13شاخص (1-سرانه پزشک به ازای 100هزار نفر، 2- سرانه پیراپزشک به ازای 10هزار نفر، 3- سرانه تخت فعال بیمارستانی به ازای هزار نفر، 4-سرانه مراکز مراقب اولیه بهداشتی به ازای 100هزار نفر، 5- میزان پوشش فاضلاب بهداشتی شهری، 6- میزان پوشش فاضلاب بهداشتی روستایی، 7-نر خ مرگ‌ومیر کودکان زیر 5سال برحسب هزار تولد زنده، 8- نر خ مرگ‌ومیر مادران از عوارض بارداری و زایمان برحسب 100هزار تولد زنده، 9-نرخ پوشش آب شهری، 10- نرخ پوشش آب روستایی، 11-پوشش بیمه پایه کل درمانی، 12- نر خ سوءتغذیه در کودکان زیر 6سال و 13- هزینه‌های کمرشکن سلامت)حاکی از این است که استان سیستان‌وبلوچستان در 10شاخص وضعیت بدتری از میانگین کشوری دارد و در رتبه اول محرومیت خدمات بهداشتی و درمانی قرار می‌گیرد که این آمار، اهمیت حضور نیروهای وزارت بهداشت در منطقه سیل زده و آگاهی بخشی و کمک رسانی بهداشتی به سیل زدگان را چند برابر می کند.

خبرنگار: آزاده مختاری

 

وبگردی