چند درصد از ایرانیان دیابت دارند ؟ / افراد در معرض ابتلا را بشناسید
رکنا: مدیر پژوهشکده علوم غدد دانشگاه شهید بهشتی به درصد مبتلایان به دیابت در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حدود ۱۱درصد جمعیت بالای ۲۰سال کشور مبتلا به دیابت هستند که در کلان شهرهایی نظیر تهران به مراتب حادتر است و به رقمی حدود ۱۴درصد میرسد.
به گزارش رکنا به نقل از فارس، محمد هاشمی دبیر اجرایی چهاردهمین کنگره بیماریهای غدد درون ریز و متابولیسم که در روزهای یکم تا سوم آذر ماه در سالن همایشهای ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود، اظهار کرد: این کنگره به همت انجمن متخصصین غدد درون ریز و متابولیسم ایران، پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشکاه علوم پزشکی ایران و با محوریت و بررسی بیماریهای این حوزه پزشکی برگزار می شود.
وی با اشاره به دریافت ۲۵۰ مقاله تاکنون، افزود: ۲۱ نفر از برجسته ترین اساتید جهانی این حوزه پزشکی از امریکا، اروپا و کشورهای آسیایی در کنار برترین اساتید داخلی به سخنرانی و ارائه تازهترین دستاوردها، تشخیصها و راههای درمانی خواهند پرداخت.
مدیر پژوهشکده علوم غدد دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به روز جهانی دیابت (۱۴نوامبر، ۲۳آبان) بیان کرد: دیابت یکی از شایعترین بیماریهای حوزه تخصصی غدد درون ریز و متابولیسم به شمار میآید که شیوع گستردهای در سرتاسر جهان دارد و عوامل پدیدآورنده آن شامل وراثت و شیوه زندگی است.
هاشمی گفت: در دهههای اخیر شیوع دیابت نوع ۲ در جهان سیر صعودی داشته و با توجه به این مهم که زمینههای ژنتیکی افراد در دنیا تغییری نکرده ، میتوان نتیجه گیری کرد که شیوه و سبک زندگی عامل موثرتری در افزایش بروز و شیوع دیابت است.
وی ادامه داد: امروزه افراد دسترسی بیشتری به مواد غذایی خصوصا خوراکیهای چرب و شیرین دارند که باعث شیوع اضافه وزن و چاقی شده و در کنار آن و به مدد تکنولوژی افراد تحرک و فعالیت فیزیکی کمتری پیدا کردهاند که هر دوی این موارد از علل موثر در ابتلا و شیوع دیابت در جهان و ایران است.
هاشمی به درصد مبتلایان به دیابت در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حدود ۱۱درصد جمعیت بالای ۲۰سال کشور مبتلا به دیابت هستند که در کلان شهرهایی نظیر تهران به مراتب حادتر است و به رقمی حدود ۱۴درصد میرسد.
مدیر پژوهشکده علوم غدد دانشگاه شهید بهشتی افزود: اما در افراد بالای ۶۰سال کشور از هر ۳نفر ۲نفر مبتلا به دیابت و یا حالت پیش دیابت هستند که متاسفانه بین ۳۰ تا ۵۰ درصد آنها تا سالها از بیماری خود بی خبر هستند.
هاشمی بیان داشت: بیماری دیابت در طول زمان ارگانها و اندامهای مختلف بدن را درگیر میکند که سیستم کلیوی، سیستم اعصاب و بینایی و همچنین مشکلات قلبی و عروقی از عوارض بلند مدت ابتلا به دیابت است که میتواند ناتوانیهای دائمی در فرد ایجاد کند.
دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران افزود: از آنجایی که ابتلا به دیابت و عوارض آن برگشت ناپذیر است و با توجه به شیوع بالایی که این بیماری در بین جامعه دارد و بار سنگینی را بردوش بیمار و نظام سلامت میگذارد، و حتی میتواند بر بهرهوری کلی جامعه اثر منفی گذاشته و بار اقتصاد کلان بر جامعه تحمیل کند.
وی گفت: با توجه به اینکه هنوز درمان قطعی برای دیابت وجود ندارد و درمانهای موجود در واقع کنترل کننده دیابت هستند لذا پرداختن به امر پیشگیری اهمیت بیشتری پیدا میکند. اصلاح شیوه زندگی به مفهوم داشتن یک تغذیه درست، مناسب و کافی و همچنین داشتن فعالیت بدنی از عوامل اصلی در پیشگیری از بروز دیابت در افراد هستند.
ارسال نظر