تحصیل سمپادی‌های ۴ دهک درآمدی «رایگان» شد

به گزارش رکنا به نقل از ایسنا، ۱۱ مردادماه بود که رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش از تصویب این امر در هیات دولت خبر داده و گفته بود با این مصوبه، شهریه‌ای از این دانش آموزان اخذ نمی شود و دولت ۱۰۰ درصد آن را می‌پردازد.

 صحرائی، تسری این طرح به دانش آموزانی که در حال حاضر نیز مشغول تحصیل در سمپاد هستند را هم اعلام کرد اما در عین حال گفته بود: «با توجه به اینکه اعتبارات در این خصوص پیش بینی نشده بود، تحت عنوان "هدیه ویژه رییس جمهور"، شهریه این دانش آموزان پرداخت خواهد شد».

ابلاغ مصوبه دولت به سازمان برنامه برای حمایت از «باهوش‌های کم بضاعت» ظرف کمتر از یک هفته 

در حالی که کمک مالی دولت به دانش‌آموزان با استعداد ۴ دهک اول باعث خوشحالی خانواده‌های این دسته از دانش‌آموزان شده بود، ظرف کمتر از یک هفته پس از اعلام این خبر (۱۷ مردادماه)، معاون اول رئیس‌جمهور، مصوبه هیأت وزیران در خصوص تأمین کمک‌هزینه ثبت‌نام و تحصیل دانش‌آموزان خانوارهای دهک اول تا چهارم در مدارس استعدادهای درخشان را به سازمان برنامه و بودجه ابلاغ کرد که بر اساس مصوبه مذکور، این حمایت مالی از سال تحصیلی جدید عملیاتی خواهد شد.

در تصویب‌نامه هیات وزیران آمده است: هیأت وزیران در جلسه ۱۴۰۲/۵/۱۱ به پیشنهاد وزارت آموزش و پرورش و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:

۱ـ به‌منظور جلوگیری از محرومیت دانش آموزان دارای استعداد برتر خانوارهای دهک اول تا چهارم (بر اساس اطلاعات مندرج در پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان) از تحصیل در مدارس استعدادهای درخشان و تشویق آنان به شرکت در آزمون‌های ورودی مدارس مذکور، سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است اعتبار لازم جهت پرداخت کمک‌هزینه ثبت‌نام و تحصیل دانش آموزان یاد شده را به‌عنوان راتبه تحصیلی (بورسیه) رئیس‌جمهور از محل اعتبارت مصوب مربوط در اختیار وزارت آموزش و پرورش به طرفیت سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان قرار دهد.

۲ـ سازمان برنامه و بودجه کشور به پیشنهاد وزارت آموزش و پرورش نسبت به پیش‌بینی اعتبار لازم برای سال‌های آتی در لوایح بودجه سنواتی اقدام می‌نماید.

به گزارش ایسنا، این مصوبه در حالی به سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شد که مدارس سمپاد بابت ارائه خدمات آموزشی، «نصف شهریه مدارس غیر انتفاعی برجسته در همان منطقه شهر» را دریافت می‌کنند. اما با این حال و به گفته الهام یاوری، رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، سال گذشته ۴۰ درصد از دانش آموزان این مدارس از تخفیفات حق الثبت استفاده کرده‌اند و به دانش آموزانی که به علت محدودیت‌های اقتصادی توان پرداخت شهریه این مدارس را نداشتند، تخفیفات گسترده‌ای از ۱۰۰ درصد تا درصدهای کمتر مثل ۵۰ و ۴۰ درصد ارائه شده است.

افزایش ۱.۸ برابری حضور دانش‌آموزان تحت پوشش کمیته امداد در مدارس استعدادهای درخشان

یاوری همچنین پیش از این به همکاری و پروژه‌ آموزشی سمپاد با کمیته امداد اشاره و از تسهیل ثبت نام دانش آموزان کمیته امداد و ورود آنها به فرایند پذیرش در این مدارس خبر داده بود که همین همکاری باعث افزایش ۱.۸ برابری حضور دانش آموزان کمیته امداد در مدارس سمپاد شده است؛ حال با این مصوبه، می‌توان گفت این دسته از دانش‌آموزان تحت پوشش نهادهای حمایتی دیگر دغدغه‌ای از بابت تامین هزینه‌های تحصیل در این مدارس نخواهند داشت.

علی‌رغم این اتفاقات خوشایند، وزیر آموزش و پرورش در راستای حمایت بیشتر از دانش‌آموزان مستعد، پیگیری بورسیه سمپادی‌ها توسط خیران را نیز خواستار شده است.

به گزارش ایسنا، نتایج آزمون پایه هفتم و دهم مدارس استعدادهای درخشان (سمپاد) ۱۴ مرداد ماه اعلام شد که به طور کلی امسال مجموعا ۲۹۴ هزار و ۳۰۰ نفر در آزمون‌های ورودی پایه هفتم و دهم مدارس سمپاد شرکت کردند.

در آزمون ورودی پایه هفتم مجموعا ۲۰۸ هزار و ۱۳۲ نفر شرکت داشته‌اند که از این بین ۹۸ هزار و ۸۱ دانش آموز دختر و ۱۱۰ هزار و ۵۱ دانش آموز، پسر بوده‌اند.

شرکت کنندگان آزمون ورودی پایه دهم نیز مجموعا ۸۶ هزار و ۱۶۸ نفر بودند که از این بین ۵۰ هزار و ۶۳۸ دانش آموز دختر و ۳۵ هزار و ۵۳۰ دانش آموز پسر بوده‌اند.

وبگردی