رکوردشکنی دیوانه کننده گرمای هوا / گرم ترین روز تاریخ زمین ثیت شد!
رکنا: به گفته دانشمندان گرمای هوا در تابستان جاری به حد دیوانهکننده رسیده و روز چهارم ماه جولای، میانگین دمای جهانی به ۱۷ درجه سانتیگراد رسید که این گرمترین روزی است که زمین از سال ۱۹۴۰ تجربه کرده است.
به گزارش رکنا به نقل از تسنیم، بر اساس برآوردهای اخیر دانشگاه پرینستون، چند روز گذشته گرم ترین روزهای تاریخ سیاره ما بوده و هشدارهایی را به وجود آورده است که زمین ممکن است وارد یک دوره چند ساله گرمای بیسابقه شود.
رکورد گرمای هوا حتی دانشمندان آب و هوا را شوکه کرده است؛ آنها هشدار می دهند که روند گرمایش بدتر خواهد شد. امواج گرما در سرتاسر جهان پدیدار شده است و رکوردهای دمایی جدیدی را از آمریکای شمالی تا قطب جنوب شکسته است و ماه گذشته سیاره ما گرمترین ماه ژوئن خود را تجربه میکند.
این افزایش حیرتانگیز گرمای بیسابقه احتمالاً توسط دو عامل ترکیبی ادامه انتشار گازهای گلخانهای در سطح بالا و بازگشت پدیده ال نینو(یکی از چرخههای مشهور آب و هوایی جهان است که هر 2 تا 7 سال یکبار باعث ایجاد ناهنجاریهای بزرگی در آب و هوای سراسر سیاره زمین میشود) ایجاد میشود. انتظار میرود که رویداد جاری ال نینو در سالهای آینده باعث افزایش شدید گرما و رطوبت شود و در برخی مناطق طوفانها و سیلهای شدید و در برخی دیگر خشکسالیها و آتشسوزیهای عظیم را به همراه داشته باشد.
در هفتههای گذشته، تغییرات شدید آبوهوایی مناطق مختلفی از جمله چین را تحت تأثیر قرار داده است، جایی که پکن برای اولین بار در تاریخ از 40 درجه سانتیگراد (104 فارنهایت) فراتر رفت، همچنین در آمریکا و مکزیک نیر رکوردهای جدیدی ثبت شد و تأمین برق را به دلیل استفاده شدید از دستگاههای تهویه مطبوع با مشکل مواجه کرد.
علاوه بر این، دود ناشی از آتش سوزی های عظیم کانادا که ناشی از گرمای غیرعادی بهار و شرایط آب و هوایی خشک غیرعادی است، همچنان بخشهایی از ایالات متحده را خفه میکند. حتی در مناطق معمولاً خنکتر مانند قطب جنوب نیز سطح یخ دریاها اخیراً به شدت کاهش یافت.
در نهایت، در چهارم ژوئیه، میانگین دمای جهانی به 17 درجه سانتیگراد (62.6 فارنهایت) رسید که این گرمترین روزی است که زمین حداقل از سال 1940، زمانی که ثبت رسمی آغاز شد، تجربه کرده است. این افزایش شدید دما حتی برای دانشمندانی که سالها تغییرات آب و هوایی را دنبال می کنند، ناراحت کننده است.
در این خصوص کارلو بوونتمپو؛ مدیر سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک در اروپا گفت: ما قبلاً چنین چیزی را ندیده بودیم و واقعاً شوکه شدیم! زمین از زمان انقلاب صنعتی تاکنون حدود دو درجه فارنهایت گرم شده است و اگر انسانها نتوانند انتشارات گلخانهای را متوقف کنند و جنگلزدایی را متوقف کنند، در سالها و دهههای آینده همچنان گرمتر خواهد شد.
وی افزود: با این حال، این گرمایش انسانی قبلاً با عوامل دیگری مانند نوسان ال نینو جنوبی ترکیب شده که با انتقال گرما به داخل و خارج از لایههای عمیقتر اقیانوس باعث نوسانات سال به سال میشود.
ارسال نظر