ساماندهی دستفروشی بماند برای وقتی دیگر !

به گزارش رکنا به نقل از، موضوع دستفروشی در پایتخت طی سنوات گذشته بسیار پررنگ‌تر از گذشته شده است و هر روز اخبار جدیدی از حضور دستفروشان در گوشه گوشه پایتخت منتشر می‌شود و این در حالیست که حتی اعضای شورای شهر تهران نیز به این موضوع انتقاد‌اتی داشته‌اند اما داستان دستفروشی و سدمعبر در تهران همچنان ادامه دارد.

مهدی اقراریان؛ عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران چندی پیش در یکی از جلسات شورا با اشاره به موضوع دستفروشی در سطح شهر تهران گفت: این مسئله یکی از مشکلات زیر پوست شهر تهران محسوب می‌شود و متأسفانه برخی از عوامل شهرداری تهران از افراد دستفروش پول دریافت می‌کنند و به‌ازای آن مکانی را به آنها برای فعالیت واگذار می‌کنند.

وی افزود: مسئله دریافت پول توسط برخی از عوامل شهرداری تهران موجب گسترش بساط‌گستری در تهران شده است و متأسفانه عزم جدی نیز برای برخورد با این مشکل در شهر تهران وجود ندارد.

عضو شورا با اشاره به تذکرات چندباره خود به شهرداری تهران در ارتباط با بساط‌گستری در چهارراه ولی‌عصر(عج) و جنب مترو گفت: حضور دستفروشان در چهارراه ولی‌عصر(عج) و مترو موجب آزار و اذیت شهروندان شده است و بنده توصیه می‌کنم یک بار مدیران شهری اعم از شورا و شهرداری برای اطلاع بیشتر از این مشکل در این مسیرها حضور پیدا کنند.

اقراریان ادامه داد: همسر بنده نیز هر بار که از مترو استفاده می‌کند پس از حضور در منزل نسبت به فعالیت دستفروشان گلایه‌های شدیدی را بیان می‌کند و عنوان می‌کند "شما که به‌عنوان نمایندگان مردم تهران در پارلمان شهری هستید وظیفه دارید نسبت به این موارد اقدامات لازم را انجام بدهید و بی‌توجه نباشید".

وی از حراست و سازمان بازرسی شهرداری تهران خواست نسبت به مسئله دستفروشی توجه ویژه‌تری را داشته باشند و نگذارند چند نفر از عوامل شهرداری تهران آبرو و حیثیت چندین هزار نیروی شهرداری را از بین ببرند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران به مافیا و پشت‌پرده دستفروشی در شهر تهران اشاره و اضافه کرد: باید با این عوامل برخورد جدی شود و توصیه می‌کنم شهرداری تهران از آبرو و حیثیت چند هزار نفر از پرسنل خود در برابر چند نفر از عوامل متخلف شهرداری صیانت کند و با این عوامل برخورد جدی صورت بگیرد.

اقراریان گفت: انتظار می‌رود که دستگاه قضا با همکاری و همراهی شهرداری تهران با عوامل مافیای دستفروشی برخورد کند.

مهدی چمران؛ رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز در این باره گفت: موضوع دستفروشی یکی از نابسامانی‌های شهر تهران است و دراین‌باره تذکرات متعددی از سوی اعضا مطرح شده است. در اواخر سال گذشته و در آستانه سال 1402 نیز شرکت ساماندهی شهرداری تهران تمهیداتی را صورت داد تا در بخشی از پارک تئاترشهر مکان‌هایی را با فراهم کردن سازه‌ها برای افراد دستفروش ایجاد کند که با گذشت ایام نوروز و روزهای دیگر همچنان این سازه‌ها به‌شکل دیگری برای دستفروشان برپاست.

چمران اظهار کرد: این اقدامات ناندانی برای کسانی شده است که به‌دنبال کسب درآمد از طریق سد معبر و آزار و اذیت شهروندان‌ هستند.

وی گفت: حدود 40 سال پیش نیز برخی از افراد در پارک لاله از طریق مظلوم‌نمایی مکان‌هایی را برای ارائه محصولات خود دریافت کردند که پس از گذشت سال‌ها هنوز این افراد در این پارک مشغول به کار هستند و هیچ‌کس نمی‌تواند آنها را جدا کند و مشکلات زیادی را برای شهروندان به‌وجود می‌آورند.

سعید بیگی؛  مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع، مشاغل شهر تهران نیز در خصوص نحوه برخورد شهرداری تهران با موضوع دستفروشی و سد معبر در شهر تهران گفت: نگاه مدیریت شهری جدید در سطح شهر به شکلی است که دستفروشی را مشکل نمی‌داند بلکه سد معبر در سطح شهر را مشکل می‌داند لذا در خصوص ساماندهی دستفروشان اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.

وی افزود: جلسات متعددی با شهرداران مناطق و شهردار تهران برگزار شد که بتوانیم ساماندهی صحیحی همراه با در نظر گرفتن معیشت دستفروشان اجرایی کنیم. این ساماندهی به صورت ایجاد روزبازارها و ساماندهی در محل با هدف کنترل ترافیک در محدوده انجام خواهد شد. این برنامه‌ها با رویکرد توانمندسازی دستفروشان اجرایی خواهد شد.

بیگی با تأکید بر اینکه به صورت سالیانه در ایام پایانی سال با افزایش دستفروشی مواجه هستیم و مردم نیز با این موضوع کنار می‌آیند، افزود: شهرداری بی‌تردید اقدامات قانونی خود را انجام می‌دهد و در موضوع ساماندهی دستفروشان علاوه بر منافع شهر، شهروندان، تولید کنندگان و کسبه سعی خواهد کرد که معیشت دستفروشان را نیز مد نظر قرار دهد. بی‌تردید می‌توانیم با برنامه‌ریزی صحیح از این پیک عبور کنیم و برای تسهیل تردد در این ایام هماهنگی لازم با حوزه حمل و نقل نیز انجام خواهد شد.

به گزارش تسنیم، موضوع ساماندهی دستفروشان در ادوار گذشته مدیریت شهری مطرح شده است اما به نظر می‌رسد هیچ برنامه و اقدامی برای این مسئله وجود ندارد تا یکبار برای همیشه این موضوع در سطح شهر، مترو و اتوبوس حل و فصل شود چرا که در دوره گذشته مدیریت شهری نیز سامانه "سامان بازار" برای ثبت‌نام از دستفروشان در راستای ساماندهی این گروه از سوی مدیریت شهری گذشته راه اندازی شد که این کار نیز تنها یک شو رسانه‌ای محسوب می‌شد و در ادامه نیز هیچ اتفاق خاصی در این بخش صورت نگرفت و همچنان دستفروشان در سطح پایتخت جولان می‌دهند.

وبگردی