رویداد سرمایه گذاری و نمایشگاه دستاوردهای دانش بنیان در حال برگزاری است
طی سالهای گذشته بخش مهمی از واردات ایران به نهاده های دامی اختصاص یافته است واز سوی دیگر تحریم ها نیز بر معضل تأمین و تولید نهاده های دامی و علوفه افزوده است و ادامه روند فعلی با تکیه بر واردات می تواند زنجبره امنیت غذایی ما را با تهدید مواجه کند این در حالی است که پیشرفت تکنولوژی و ظهور فناوری ثابت کرده است که می توان با تکیه بر آن صنایع مختلفی را از بحران نجات داد لذا صنعت دام و طیور نیز نمی تواند از این قاعده مستثنی باشد.
نهاده های دامی و تکمیل زنجیره غذایی دام طیور و آبزیان در سالهای اخیر به چالش مهمی در کشور تبدیل شده است به نحوی که طبق آمارها بخش عمده ای از نهاده های دامی و علوفه مصرفی کشور وارداتی بوده و طی سالهای گذشته بخش مهمی از واردات کالاهای اساسی به نهاده های دامی اختصاص یافته است و از آنجایی که ذرت، جو کنجاله و بعضی از دانه های روغنی مثل سویا نیاز به آب فراوانی دارند و کاشت آنها در کشور به صرفه نیست اما در عین حال محصولاتی پر اهمیت هستند که جهت افزایش شیردهی پروار کردن و تولید مثل دام طیور و آبزیان استفاده می شوند. از سوی دیگر تحریم ها نیز بر معضل تأمین و تولید نهاده های دامی و علوفه افزوده و ادامه روند فعلی با تکیه بر واردات می تواند زنجیره امنیت غذایی کشور را با تهدید مواجه کند.
به همین منظور طبق تعیین شعار سال از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان تولید دانش بنیان اشتغال آفرین بر اهمیت بهره برداری از فناوری در صنایع مختلف افزوده و استفاده از دستاوردهای دانشی را برای حل مسائل و مشکلات صنایع واجب و ضروری ساخته است.
از این رو شرکت توسعه دانش بنیان سینا به عنوان بازوی سرمایه گذاری خطر پذیر بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در قالب هلدینگ تحقیق و توسعه دانشمند به ارائه خدمات در حوزه رفع نیازها و چالش های فناورانه شرکتهای تابعه بنیاد مستضعفان رفع مسائل حوزه محرومیت زدایی به روش مبتکرانه و همچنین حل نیازهای راهبردی ملی می پردازد. به همین منظور و با توجه به اهمیت حوزه تامین نهاده های دامی در راهبرد کلان ملی و همچنین نقش آفرینی این بنیاد در این صنعت و همچنین با توجه به مسائل عدیده تامین خوراک دام در کشور اقدام به انتخاب این موضوع برای اولین دوره رویداد پل سرمایه گذاری کرده است.
چالش ها و مسائل موجود در موضوع خوراک دام و امنیت غذای کشور را میتوان در ۶ سرفصل گرانی خوراک دام و وابستگی آن به واردات، سهم بالای هزینه خوراک در قیمت تمام شده محصولات دامی کاهش میزان بارندگی و بروز خشکسالی فراگیر بهره وری پایین در زنجیره خوراک دام و طیور و عدم استفاده از ظرفیت های موجود ،عدم بهره برداری از ظرفیت های نوآورانه و دانش پایه و کاهش میزان تولیدات گیاهی مراتع و مزارع و شدت خشکسالی جستجو کرد.
اهداف کلان سلسله رویداد پل سرمایه گذاری در گام اول (خوراک دام و امنیت غذایی)عبارتند از : ترویج گفتمان و تقویت رویکرد حل مسئله در حوزه امنیت غذایی و خودکفایی خوراک دام؛ سرمایه گذاری به هم رسانی و تامین مالی شرکت های دانش بنیان و گروه های فن آور در حوزه خوراک و دام؛ توسعه راهکارهای کاهش وابستگی در صنعت خوراک دام و طیور؛ بررسی راهکارهای افزایش توان تاب آوری واحدهای دام و طیور.
بخش های اصلی رویداد پل سرمایه گذاری که با حضور نخبگان، مسئولان و دستاندرکاران این عرصه برگزار شد، شامل؛ نمایشگاه دستاورد ها و شرکت های دانش بنیان و گروه های فناور ،مسابقه استارتاپی و ارائه به سرمایهگذار، پنل تخصصی با مشاوران مدیران و صاحبنظران صنایع مرتبط، به هم رسانی نقش آفرینان صنعت و تیمهای فناور نشست نقد و بررسی چالش های خوراک دام و مشاور مربی گری و توانمندی سازی تیم های فناور می شود.
فناوری های نوین در تولید خوراک دام و به کارگیری نوآوری در تجهیزات بسته بندی و حمل و نقل؛ بهبود کیفیت، بهرهوری و کاهش ضریب تبدیل، استفاده از ا آبهای شور و گیاهان مقاوم به آن استفاده از بیوتکنولوژی و افزودنی های مجاز خوراک دام، استفاده از خوراک های نامتعارف و منابع مغفول مانده و بهره برداری از گیاهان نوین و تعیین الگوی کشت در تامین اجزای خوراک دام از مهمترین محورهای سرمایهگذاری در این رویداد هستند.
در این رویداد سرمایه گذاری پس از داوری و انتخاب تیم های برگزیده توسط داوران رویداد؛ رتبه های اول و دوم سرمایه گذاری قطعی سینا وی سی به خود اختصاص داده و امتیازات اولویت سرمایه گذاری سینا وی سی به همراه تندیس و لوح تقدیر به مقام سوم تعلق می گیرد و تیم منتخب رویداد لوح تقدیر، گواهینامه حضور در رویداد به همراه امکان حمایت های غیر نقدی سینا وی سی را از آن خود خواهد کرد.
یاسر خانی مدیرعامل سینا وی سی به عنوان یکی از سخنرانان رویداد پل سرمایه گذاری گفت: ما سند راهبردی شرکت را به نحوی تنظیم کرده ایم که با توجه به دوران مدیریت کوتاه مدت در کشور، هر کسی مدیر این شرکت شد بتواند مسیر طراحی شده را ادامه دهد و نیازی به شروع از اول نداشته باشد.
او در ادامه به سه راهبرد اساسی که شرکت سینا وی سی به آن رسیده است اشاره و اظهار کرد: سرمایهگذاری روی موضوعات مربوط به مناطق محروم اولین راهبرد مد نظر ما و سپس سرمایهگذاری روی هلدینگ بنیاد مستضعفان است.
او از پرداختن به نیازهای فناورانه کشور به عنوان راهبرد سوم نام برد و اظهار کرد: در دو سال آینده روی دو راهبرد اول سرمایهگذاری کرده و فعالیت خواهیم کرد. از بابت همین موضوع بحث خوراک دام مطرح شد. این روزها تحت تاثیر خشکسالی و گرانی قرار داریم و از طرفی نزدیک به ۸ درصد گوشت کشور را تامین میکنیم. لذا براساس راهبرد اول که محرومیت زدایی بود و راهبرد دوم که فعالیتهای خود بنیاد برای راهبرد سوم نقش پیدا کرد.
ضمناً خانی مدیرعامل سینا وی سی، زاهدی مدیرعامل موسسه دانشمند، عسگری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس و مهاجر رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور به عنوان سخنران در این رویداد حضور داشتند.
ارسال نظر