داروهای سرماخوردگی و آنفلوانزا در انگلیس کمیاب شد

به گزارش رکنا ،  این روزها که نظام درمان انگلیس به دلیل اعتصاب گسترده کارکنان حوزه بهداشت تحت فشار فزاینده‌ای قرار دارد و بیش از هر زمان دیگری به مرحله ورشکستگی نزدیک شده است، بسیاری از بیماران به خود درمانی متوسل شده و تا حد ممکن از مراجعه به پزشک و تحمل انتظارهای طولانی اجتناب می‌کنند.

این درحالیست که شمار فزاینده‌ای از داروخانه‌ها نسبت به کمبود شدید داروهای بدون نیاز به نسخه پزشک خبر می‌دهند. لیلا هن‌بک رئیس انجمن داروخانه‌های انگلیس به نشریه دیلی‌میل گفت که این مشکل محدود به یک نوع دارو نیست.

وی وضع موجود را یک کابوس توصیف کرد و گفت: داروسازان نمی توانند برخی از رایج ترین داروهای سرماخوردگی و آنفلوانزا را تهیه کنند و عکس هایی از خالی بودن قفسه ها را برای من ارسال می کنند.

او با بیان اینکه مردم نمی‌توانند نوبت پزشک عمومی بگیرند و دائم به آنها توصیه می شود که مراقب خود باشند تا به سازمان ملی خدمات بهداشت فشار نیاورند افزود: اما طیف وسیعی از داروهای سرماخوردگی از جمله «لمسیپ» و «پرستار روز و شب» در دسترس نیست و «باید به بیماران بگوییم که نمی توانیم آنها را تامین کنیم.»

هن‌بک با بیان اینکه وزارت بهداشت انگلیس کمبود داروی سرماخوردگی را انکار می‌کند، افزود که هر سال به محض شیوع آنفلوانزا و افزایش تقاضا برای تهیه دارو، داروخانه‌ها با مشکل مواجه می‌شوند.

مشاهدات خبرنگار ایرنا هم نشان می‌دهد قفسه بسیاری از داروهای سرماخوردگی در جنوب لندن خالی است و فقط تعداد کمی از قرص‌های موسوم به «پرستار شب و روز» یافت می‌شود. یکی از کارکنان داروخانه بوتس می‌گوید که طی سه هفته گذشته هیچ داروی سرماخوردگی تحویل نشده است.

این درحالیست که با شیوع عفونت‌های مهلک استرپتوکوکی نیز داروهای آنتی‌بیوتیک در انگلیس کمیاب شده است. دولت انگلیس ابتدا این خبر را تکذیب کرد اما چندی بعد معاون وزیر بهداشت انگلیس با اعتراف به کمبود آنتی‌بیوتیک در کشور اعلام کرد که پروتکل‌ تجویز داروهای جایگزین برای پزشکان فعال شده است.

از سویی سازمان ملی خدمات درمانی انگلیس به دلیل کمبود منابع مالی و نارضایتی کارکنان این بخش با بحران بی‌سابقه‌ای روبروست. صدها هزار تن از کارکنان مراکز درمانی در تداوم اعتراض به شرایط کاری و دستمزدهای خود برای اعتصاب در هفته‌های آینده آماده می‌شوند.

کارکنان آمبولانس قرار است در ۱۱ و ۲۳ ژانویه (۲۱ دی و ۳ بهمن) و پرستاران هم در ۱۸ و ۱۹ ژانویه (۲۸ و ۲۹ دی) دست از کار بکشند. شبکه آی‌تی‌وی سندی را مشاهده کرده که نشان می‌دهد آمبولانس‌ها حداکثر ۴۵ دقیقه بیماران را در خودرو نگهداری کرده و سپس در راهروی بیمارستان رها خواهند کرد.

این درحالیست که پزشکان جوان و تازه‌کار قرار است برای اعتصاب در روز نهم ژانویه (۱۹ دی) رای‌گیری کنند.

دولت انگلیس با توجه به مشکلات عمیق مالی و اعتصاب کارکنان سایر مشاغل عمومی، درشرایطی نیست که منابع مالی بیشتری در اختیار سازمان خدمات درمانی این کشور قرار دهد و این مجموعه روز به روز به مرحله ورشکستگی نزدیک‌تر می‌شود.

منبع : ایرنا