شریفی مقدم به رکنا گفت:
کمبود 100هزار پرستار در ایران با وجود 100هزار پرستار بیکار در کشور/ مهاجرت سالانه 4 هزار پرستار از کشوری که دارد پیر می شود
رکنا: دبیر کل خانه پرستاری ایران در گفت و گو با رکنا اعلام کرد: با وجود کمبود صد هزار پرستار در کادر بهداشت و درمان کشور، در همین لحظه صد هزار پرستار بیکار هستند یا در مشاغل دیگر کار می کنند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، امروز در ایران، روز پرستار است. به قول رئیس جمهور کشور پرستاران فرشتگان خدمت به مردم هستند؛ با این وجود و بعد از 3 سال سخت کرونایی، موج مهاجرت این سرمایه های انسانی به حدی بالا رفته است که می تواند کشور را در آینده ای نه چندان دور، دچار مشکلات زیادی در حوزه درمان کند. این کمبود پرستار در حالی برای کشور ایران در مسیر شکل گیری که متوسط سن در کشور به 35 ساله رسیده و نرخ سالمندی به 10.5 درصد رسیده است و نیاز به نگهداری و پرستاری از جمعیت پیر به زودی به آسیبی در کنار آسیب های دیگر می پیوندند.
و اما رئیس سازمان نظام پرستاری مشهد نیز چند ماه قبل اعلام کرد مطابق برآوردی که در سطح کشور توسط سازمان نظام پرستاری، انجام شده، هزاران پرستار بعد از بحران کرونا قراردادشان تمدید نشده است یا در شرف تعدیل شدن هستند که از این مقدار حدود 550 پرستار در مشهد تعدیل شدند.
فروکش کردن کرونا در ایران، آغاز بیکاری پرستاران
دبیر کل خانه پرستار ایران در گفت و گو با رکنا در خصوص اینکه برای جلوگیری از این مهم چه باید کرد و برنامه وزارت بهداشت در این راستا چیست گفت و گویی داشتیم که در ادامه می توانید بخوانید.
دکتر محمدرضا شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار ایران با اعلام اینکه بعد از فروکش کردن بحران کرونا در ایران، با بحران بیکاری پرستاران مواجه شده ایم، به رکنا گفت: بعد از کاهش بحران کرونا، 9 هزار پرستار در ایران تعدیل شدند که حدود 4 هزار نفر از این آمار را نیروهای 89 روزه تشکیل می دهند و 5 هزار نفر دیگر، پرستارانی هستند که در دوران کرونا، وزارت بهداشت طرح آنان را تمدید کرده بود، اما اکنون حاضر به استخدام آنان نیست.
کمبود حدود 100 هزار پرستار در ایران
دبیرکل خانه پرستار ایران در بخش دیگری از اظهاراتش در خصوص آمار تقاضای مهاجرت پرستاران ایرانی نیز چنین گفت: سازمان نظام پرستاری اعلام کرده است که ماهانه حدود 150 پرستار در سراسر کشور از این سازمان درخواست مدرک گود استندینگ می کنند. این یعنی سالانه 1800 پرستار ایرانی با درخواست مدرک گود استندینگ به دنبال پیدا کردن شغل در خارج از کشور هستند.
سالانه بین 3 تا 4 هزار پرستار ایرانی از کشور مهاجرت کنند
شریفی مقدم با تاکید بر اینکه در بسیاری از کشورها برای جذب نیروی پرستار، نیازی ارائه مدرک گود استندینگ نیست، گفت: با توجه به این امر، به حتم آمار پرستاران جویای کار ایرانی که قصد مهاجرت دارند، از آمار نظام پرستاری بسیار بیشتر است و برآورد می شود سالانه بین 3 تا 4 هزار پرستار ایرانی از کشور مهاجرت کنند.
دبیرکل خانه پرستار ایران ادامه داد: با وجود کمبود صد هزار پرستار در کادر بهداشت و درمان کشور، در همین لحظه صد هزار پرستار بیکار هستند یا در مشاغل دیگر کار می کنند و وزارت بهداشت حاضر به استخدام دائمی عمده آنها نیست و در سال های اخیر بیشتر پرستاران را به صورت موقت جذب کرده که این مساله به شکل گیری بحران بیکاری پرستاران در ایران دامن زده است.
پرستاران ایرانی عملا بین 200 تا 300 دلار در ماه حقوق می گیرند
وی در پایان تصریح کرد: در حالی که حقوق پرستاران در خارج از کشور بین 2 تا 3 هزار دلار در ماه است، پرستاران ایرانی عملا بین 200 تا 300 دلار در ماه حقوق می گیرند، این یعنی حقوق پرستاران در خارج از کشور، ده برابر حقوق پرستاری در ایران است. این مساله به همراه عدم استخدام دائمی پرستاران توسط وزارت بهداشت به مهمترین عوامل ایجاد موج مهاجرت پرستاران در کشورمان تبدیل شده است.
ارسال نظر