تاثیر مخرب بیت کوین بیشتر از گاو و کشاورزی بر تغییرات اقلیمی/ استخراج ۴.۵ درصد بیت‌کوین جهان در ایران!

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، به گفته محققان، تأثیر بر استخراج بیت کوین بر تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین، زمانی که به عنوان نسبتی از ارزش بازار در نظر گرفته شود، با گاوهای کشاورزی یا سوختن بنزین قابل مقایسه است.

استخراج ارزهای دیجیتال انرژی بر است زیرا به رایانه‌های بسیار تخصصی نیاز دارد و بیشتر برق مصرفی آن از سوزاندن سوخت‌های فسیلی که باعث گرم شدن سیاره‌ می‌شود، تولید می‌شود.

شاید زمانی که اصطلاح استخراج بیت‌کوین را می‌شنوید، در ذهن خود سکه‌هایی را تجسم کنید که از دل زمین بیرون کشانده می‌شود. اما بیت کوین یک دارایی دیجیتال است و فرایند استخراج آن نیز کاملا به صورت دیجیتال انجام می‌گیرد و بیت کوین برای آب و هوا بدتر از گوشت گاو است. کارشناسان معتقدند تاثیر بیت‌کوین بر تغییرات اقلیمی هفت برابر بیشتر از استخراج واقعی طلا است.

تاثیر زیست محیطی ارزهای دیجیتال چیست؟

از آنجایی که جهان با تغییرات آب و هوایی دست و پنجه نرم می کند در ابتدا سوخت های فسیلی، کشاورزی و آلودگی صنعتی را به عنوان متخلفان اصلی شناسایی کرد، اما در سال های اخیر، بحث به ارزهای دیجیتال و تاثیر بیت کوین بر تغییرات آب و هوایی کشیده شد.

آلودگی توسط کارخانه های استخراج کریپتو به انتشار CO2 محدود نمی شود. نیروگاه هایی که برق زیادی تولید می کنند معمولاً برای خنک کردن ماشین های خود به آب زیادی نیاز دارند. آب دریاچه را می کشند  و در این فرآیند تخم ماهی را با خود می برند. سپس همان آب چندین برابر گرمتر به دریاچه تخلیه می شود که نتیجه آن  لجن، جلبک، حشرات، ماهی های مرده و بوی بد در برخی نقاط دریاچه است.

 از سویی دیگر ماینینگ ها و ضایعات الکترونیکی انباشت می شوند. زباله های الکترونیکی چندین چالش زیست محیطی از جمله سمی کردن خاک و آب و آلودگی هوا را ایجاد می کنند.

استخراج بیت کوین در ایران

فروردین 1401، رویترز در گزارشی به نقل از یک شرکت تحقیقاتی حوزه بلاک‌چین به نام «Elliptic» گفته ایران ۴.۵ درصد از استخراج بیت‌کوین در جهان را به خود اختصاص داده است.آمارهای این گزارش مبتنی بر داده‌های جمع‌آوری‌شده از ماینرهای بیت‌کوین از سوی «مرکز کمبریج برای امور مالی جایگزین» است.