شهرداری با گرفتن 214 هکتار زمین اجازه ساخت برج به ارتش داده است/ بلند مرتبه سازی در تهران ممنوع است

به گزارش رکنا، روند رو به رشد جمعیت شهرها در سال های اخیر باعث شده است تا ایده ساخت بناهای بلند مرتبه در شهرها بیش از پیش مطرح شود. یکی از مناطق تهران نیز که دستخوش این ایده در آن ساختمان سازی های صورت گرفته، منطقه 22 بوده است.

این بلند مرتبه سازی ها نیز با توجه به شرایط تهران مشکلات زیادی را به وجود میاورد که یکی از اثرات منفی بلندمرتبه سازی تغییر جریان باد شهری است. همچنین مشکل جدی دیگری که می تواند به وجود آورد این است که تهران هم اکنون آب ندارد و برای تامین آب آن باید از سدها و رودخانه های دیگر استان ها و شهرها استفاده کرد که هرگونه  بارگذاری جمعیت به صورت غلط می تواند مشکل آب تهران را تشدید کند.

کمااینکه چندی پیش زهرا شمس احسان عضو شورای ششم شهر تهران در سوالی مطرح کرد: در منطقه ۲۲ تهران که بیشترین آمار بلند مرتبه‌سازی را در پایتخت داریم، کمترین پیشرفت آب و فاضلاب در آن دیده می‌شود؛ بنابراین تکمیل شبکه منطقه از اولویت‌ها نیست و باید برنامه‌ریزی منعطفی در این زمینه صورت بگیرد.

موارد بالا تنها چند مشکل از صدها مشکل منطقه 22 است. حال در این بین محمد درویش فعال محیط زیستی با انتشار تصویری از پهنه d چیتگر در منتهی الیه شمالی باغ گیاهشناسی ملی ایران اظهار کرد که بهترین کاربری این پهنه برای فضای سبز است تا چشم‌انداز و حیات بوم‌شناختی باغ آسیب نبیند، اما اینک می‌خواهند ۲۲برج ۲۷طبقه در آن احداث کنند باید دید، چگونه شهرداری تهران چنین مجوزی را صادر کرده؟! این یک جنایت در حق مردم ایران و سرمایه ارزشمند ملی‌شان؛ باغ گیاهشناسی ملی ایران با قدمتی بیش از ۵۵ سال است.

untitledWhatsApp Image 2021-12-23 at 11.04.51

محمد جواد حق شناس عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار شهری رکنا درباره بلند مرتبه سازی ها پهنه d در منطقه 22 اظهار کرد: این منطقه مذکور مربوط به میدان تیر ارتش است که قبل از 1390 تفاهم نامه آن با شهرداری بسته و قرار بر این شد تا 70 درصد از زمین ها به شهرداری و 30 درصد مابقی پروانه ساخت بگیرد. بر اساس این پرونده نیز قرار بر این بود که حدود 214 هکتار زمین به نام شهرداری سند زده شود. البته این مسئله در دوره پنجم شورای شهر رخ نداد و اگر اتفاقی رخ داده در این سه ماه بوده است. 

حق شناس افزود: بلند مرتبه سازی در دوره پنجم شورا و مدیریت شهری اساسا به ویژه در منطقه 22 اتفاق نیافتاد و هیچ مجوز بلند مرتبه سازی صادر نشد. البته پروانه هایی قبل از دوره پنجم صادر شده بودند که هنوز به نوعی دارای اعتبار هستند.

او ادامه داد: اساسا در تهران، بلند مرتبه سازی ممنوع است. اما به  موجب ضوابط و مقررات مصوب شورای شهر سازی و معماری کشور در سال 99 ابلاغ شد. همچنین ضوابط عام بلند مرتبه سازی برای شهرهایی که بلند مرتبه، دیده نشده است را منوط به تهیه طرح مجزا و تصویب در کمیسیون ماده پنج کرده است. درباره تهران نیز این موضوع هنوز به تصویب نرسیده است.

حق شناس درباره منطقه 22 با بیان اینکه طرح تفصیلی ویژه این منطقه در دوره پنجم تهیه و به تصویب رسید که در آن بلند مرتبه سازی وجود ندارد تاکید کرد: بارگذاری جمعیت در این طرح به شدت کنترل شده است و خیلی از جمعیت پذیری طرح تفصیلی دوره های قبل را نیز ما کاهش داده ایم. یعنی بیش از 230 هزار نفر جمعیت ظرفیت پذیری طرح تفصیلی منطقه 22 در سال 1391 در طرح تفصیلی مصوب سال 99 کاهش پیدا کرده است و اساسا بلند مرتبه سازی ممنوع و هیچ گونه پروانه ای صادر نشده است.

این عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران در پایان خاطرنشان کرد: توافقات سالهای گذشته به خصوص اواخر دهه هشتاد تا سال 95 که عدد جالب توجه 153 پرونده بود منوط بر این مسئله شد تا کمیسیون ویژه ای با حضور معاون شهرسازی شهرداری تهران، مدیر کل تدوین ضوابط و مقررات شهرسازی، مدیر کل حقوقی، مدیر کل سازمان املاک، شهردار منطقه 22 و دو نفر از اعضای شورای شهر تهران به عنوان ناظر حضور داشتند که این پرونده ها در آن مطرح شد و اما به هیچ نتیجه ای نرسید و آنها هنوز بلاتکلیف هستند.