پول برق، گاز و تلفن مدارس را هم از خیران می گیرند /در دوران کرونا 65 پروژه مدرسه سازی انجام گرفت

بر اساس اعلام سازمان نوسازی مدارس، در حدود ۳۳ درصد از مدارس کشور کاملا فرسوده هستند و برای نوسازی این مدارس، به چیزی بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است. طبق این آمار، یک سوم مدارس کشور فرسوده و فاقد ایمنی لازم هستند و در صورتی که اقدام به نوسازی و یا ایمن‌سازی این مدرسه‌ها نشود، چنان که در گذشته شاهد بروز حوادث ناگوار ناشی از فرسودگی مدارس بودیم، در آینده نیز خسارات مالی و جانی در انتظار دانش‌آموزانی است که ناچار به تحصیل در چنین مدرسه‌های فرسوده‌ای هستند.

65 مدرسه در نوبت بهره برداری

امیر نعمت بنی آدم، رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز شهر تهران، در خصوص ساخت مدرسه در دو سال شیوع ویروس کرونا گفت: با وجود کرونا و تحریم ها 65 مدرسه به بهره برداری رسیده و در حال افتتاح است. تمام این 65 مورد در دوران کرونا توسط خیرین مدرسه ساز کلید خورده و حالا آماده افتتاح است.

وی با بیان اینکه برخی مدارس را به صورت مجازی افتتاح کردیم گفت: منتظر هستیم وضعیت بهتر شود تا بتوانیم به صورت حضوری و با برنامه ریزی سازمان آموزش و پرورش و سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس این 65 مدرسه را به بهره برداری برسانیم.

رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز شهر تهران، با بیان اینکه تعداد خیرین مدرسه بیشتر شده گفت: این یک معجزه الهی است که درست در زمان کرونا آمار مدرسه سازی افزایش پیدا کرده است. شرایط فعلی کرونا یک هشداری به خیرین بود که به خود بیایند و بدانند که جز کار خیر چیز دیگری در دنیا نمی ماند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا بسته بودن مدارس در شرایط کرونایی، وقتی مناسب برای رسیدگی به مشکلات و بازسازی مدارس است و آیا از این فرصت به خوبی استفاده می شود یا نه، گفت: برنامه برای بازسازی وجود دارد اما به دلیل شرایط موجود نمی توان به مدارس مراجعه کرد. دست به دامن وزارت آموزش و پرورش هستیم که اجازه دهد  تا بتوانیم برای بازسازی و مخصوصا برای تعمیرات بخاری ها به مدارس مراجعه کنیم.

بنی ادم افزود:  هشداری که ویروس کرونا داد اینکه کسانیکه به دانش، پژوهس علاقه مند هستند در کار خیر بشتابند پس کسانیکه می خواهند کار خیر کنند بشتابند. خیرین در شرایط فعلی کرونایی در حال افزایش است، اکنون نیز 4 تا 5 خیر دیگر تصمیم به مدرسه سازی دارند، تنها نیازمند برنامه ریزی سازمان بازسازی هستیم تا زمین را در اختیارشان قرار دهد.

وی با بیان اینکه تا سال گذشته پول برق، گاز، تلفن و آب از خیرین گرفته نمی شد اما از پارسال این بودجه به سازمان نوسازی و یا خیرین تحمیل شده است، اظهار کرد: 65 مدرسه ای که ساخته شده 70 درصدش آماده است. اما 30 درصد از نظر؛ برق، گاز، تلفن و آب مشکل دارند که اگر وصل شود تمام می شد. جلسه ای با شهردار داشتیم، که اگر امکان دارد، عوارض و هزینه آب و برق و گاز و تلفن گرفته نشود. خداراشکر با تعاملی که شهرداری ها با خیرین، شهرداری مجمع، آموزش پرورش، سازمان نوسازی و خیرین دارند مشکلی مشهود نیست.

رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز شهر تهران، با بیان اینکه تنها مشکلی که وجود دارد ، دلشوره ای است که اکنون خیر دارد، تحمیل هزینه برق، گاز، تلفن و آب است. امیدوارم مسئولین بشنوند و این مشکل برطرف شود که هم خیر راغب شود و هم سامان نوسازی و آموزش و پروش با مشکلات جدید روبه رو نشوند.

از ابتدا مهر 1400، ساخت 177 مدرسه در خراسان رضوی کلید خورده 

رنجبر، مدیر مجمع مدرسه سازان در خصوص ساخت و ساز مدارس در استان خراسان رضوی گفت: کرونا باعث نشده که خیرین مدرسه ساز دست از مدرسه سازی بردارند، در استان خراسان رضو ی فقط در مهر ماه 1400 ، 624 کلاس در قالب 177 پروژه کلید خورده است که حدود 75 هزار متر مربع هم زیر بنا آنها بوده است که با مشارکت مردمی و خیرین مدرسه ساز انجاک گرفته است.