رکنا گزارش می دهد
چنارهای خیابان ولیعصر در حال خشک شدن؛ شهرداری با وعده کاشت درخت، مشکل را پنهان میکند!
در حالی که درختان قدیمی خیابان ولیعصر یکی پس از دیگری خشک میشوند، شهرداری از برنامهای برای کاشت درختان بنبالا خبر میدهد. اما آیا واقعاً این اقدام به جبران از دست رفتن درختان تاریخی کمک میکند؟ فعالان اجتماعی معتقدند این جایگزینی نه تنها نمیتواند به سرعت فضای سبز شهر را احیا کند، بلکه ممکن است در پسزمینه آن، سوءاستفادههایی از وضعیت آفتزده اعلام شدن درختان برای بهبود نمای پروژههای تجاری در جریان باشد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، درختان خیابان ولیعصر که قدمت چند دهه دارند، پیوسته در حال خشک شدن هستند و این اتفاق در نقاط مختلف شهر نیز در حال رخ دادن است. در این میان، شهرداری با نصب بیلبوردی اعلام کرده است که جای درختان خشکشده، درختان بنبالا میکارد.
مرتضی کیارسی، پژوهشگر اجتماعی، در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی رکنا در این خصوص بیان کرد: "یکی از مشکلات اصلی این است که تشخیص اینکه کدام درخت آفتزده یا خشک شده، خود یک چالش است که شهرداری باید به آن توجه داشته باشد. علاوه بر این، باید بررسی شود که چرا این درختان خشک شدهاند و چه عواملی باعث این مشکل شده است. به نظر میرسد که در این میان، برخی از افراد به راحتی از این وضعیت سوءاستفاده میکنند. به عنوان مثال، یک سازنده برج تجاری ممکن است با پرداخت مبلغی به کارشناسان شهرداری، درختان اطراف پروژهاش را به عنوان درختان آفتزده معرفی کند تا بتواند آنها را حذف کرده و فضای پروژه خود را به نمایش بگذارد. این کار منجر به کاشت نهالهایی میشود که برای رسیدن به اندازه درختان بزرگ، سالها زمان میبرد. متاسفانه، وقتی صحبت از جایگزینی درختان میشود، معمولاً به کاشت نهالهای چند ساله اشاره میکنند که این نهالها نه تنها جایگزین درختان کهنه نمیشوند، بلکه برای رسیدن به اندازه و سایهدهی مشابه، سالها زمان نیاز دارند. این نهالها نمیتوانند بهسرعت جذابیتهای تاریخی و گردشگری خیابانهایی مانند ولیعصر را بازسازی کنند."
ارسال نظر