3000 بومگردی فعال داریم / بومگردی ها مجبورند 5 تا 10 میلیون تومان به شرکت های تحت نظارت وزارت میراث فرهنگی بپردازند تا آنها را ارزیابی کند

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، چند اقامتگاه بومگردی در کشور فعال است؟ مخاطبان استفاده از اقامتگاه های بومگردی چه کسانی هستند؟ چند اقامتگاه بومگردی در کشور مجوز فعالیت دارند و بیشتر در کدام استانها هستند؟ اینها سوالاتی هستند که از یاور عبیری، رئیس هیئت مدیره جامعه اقامتگاه های بوم گردی ایران، پرسیدیم.

او در گفت و گو با رکنا با اشاره به اینکه تقریبا سه هزار بومگردی در سراسر کشور فعالیت می کنند، گفت: طی دو الی سه سال اخیر، بسیاری از اقامتگاه های بومگردی آسیب های زیادی دیدند. همچنین رکود در بازار سفر به علت تورم ، در سال گذشته، به طور خاصی روی اقتصاد بوگردی ها تاثیر گذاشت؛ ولی در حال حاضر آماری از این نداریم که چه تعداد از این اقامتگاه ها ورشکسته شده اند. این مهم باعث شد که روند رو به رشد افزایش متقاضیانی که خواستار تاسیس مراکز بومگردی بودند کاهشی شود.

عبیری با اشاره به اینکه در گذشته، به صورت بی رویه، مجوزهای فراوانی به مراکز بومگردی داده می شد و این باعث شده بود که خانه باغ ها، مسافرخانه ها و... را هم به اقامتگاه های بومگردی تبدیل کنند؛ ولی طی یکی دو سال گذشته، با ضابطه مند شدن این روند، هر فردی به سراغ تاسیس اقامتگاه بومگردی نرود.

وی در ادامه افزود: لازم به ذکر است معمولا استان های شمالی بیشتر متقاضی تاسیس بومگردی هستند؛ مثلا در استان مازندران بیش از 450 واحد بومگردی داریم. بعد از آن، استان های مرکز کشور بیشتر خواهان تاسیس مراکز بومگردی هستند. همچنین استان های فارس و کرمان نیز پیشرو در تاسیس مراکز بومگردی هستند.

رئیس هیئت مدیره جامعه اقامتگاه های بوم گردی ایران در ادامه تاکید کرد: شرایط دریافت مجوز برای مراکز بومگردی بسیار سخت شده است و به همین دلیل، برخی از بومگردی ها مجوزشان را تمدید نکردند. تمدید مجوز باعث می شد آنها شرایط سخت تری داشته باشند؛ در صورتی که می بینند مراکز غیرمجاز، بدون هیچ نظارتی، خیلی راحت کار می کنند. آنها می بینند که بومگردی های بی مجوز بدون هیچ فشاری کار می کنند.

عبیری همچنین افزود: متاسفانه برخی سایت ها، مراکز اقامت بومگردی مجوز دار و بدون مجوز را بدون نظارت مشخصی، به متقاضیان عرضه می کنند. مثلا در سایت دیوار، خانه های اجاره ای بدون مجوز زیادی وجود دارد و کسی هم نیست جلوی فعالیت این سایت را بگیرد. حتی برخی خانه ها را به صورت ساعتی نیز اجاره می دهند. در این مراکز غیرمجاز، اگر هم مشکلی پیش بیاید، دست هیچ کدام از طرفین، به هیچ جا بند نیست.

وی در ادامه تاکید کرد: وقتی اقامتگاه های بومگردی مجبور هستند رقمی بین 5 تا 10 میلیون تومان به شرکت های ارزیاب که تحت نظارت وزارت میراث فرهنگی هستند، پرداخت کنند تا وضعیت آنها را ارزیابی کنند، تصمیم می گیرند در شرایط فعلی بازار سفر، برای ارزیابی پولی پرداخت نکنند. اگر این مجوزها را تمدید کنند، به نفع خود مراکز بومگردی نیز است چراکه اینگونه قیمت هایشان منطقی تر می شود. همچنین وقتی ارزیابی نشوند، با همان رتبه ای که در ابتدای دریافت مجوز فعالتی به دست آورده بودند، به کار خود ادامه می دهند و ارتقا پیدا نمی کنند.

وبگردی