استفاده نیروی زمینی برای رصد مناطق مرزی از فناوری‌های خلاقانه

به گزارش رکنا، امیر سرتیپ کیومرث حیدری، با اشاره به ظرفیت‌های نیروی زمینی در بحث رصد استان‌ها و مناطق مرزی کشور در بهره‌گیری از تجهیزات و امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری نیروی زمینی ارتش گفت: پهناورترین مرز ایران اسلامی با کشورهای همسایه، در استان سیستان و بلوچستان است. با توجه به این‌که نیروی زمینی ارتش، عهده‌دار حراست از مرزها و حریم ایران اسلامی در این استان به همراهی دیگر نیروهای مسلح نظیر مرزبانی است، تأمین امنیت پایدار در کشور از جمله مسئولیت‌های محوله به این نیروست. به همین سبب اتخاذ روش‌ها و شیوه‌های هوشمندانه‌ در امر مرزبانی و پایش مرزهای کشور، امری جدی و غیرقابل اغماض است.

وی افزود: نیروی زمینی ارتش با به‌کارگیری انواع فناوری‌های خلاقانه نظیر استفاده از سنسورهای هوشمند و هشداردهنده، دوربین‌های با کیفیت و شبکه‌محور، پهپادها، کوادکوپترها و نیز ابزار‌آلات مرتبط با جنگ الکترونیک، به امر رصد و پایش مناطق مرزی کشور و ممانعت از عبور و مرور غیرمجاز در استان سیستان و بلوچستان مبادرت می‌ورزد.

وی با بیان این‌که «فرایند استقرار نزاجا در مرزهای کشور، اهداف متعددی را پوشش می‌دهد»، اظهار کرد: ایجاد اشراف اطلاعاتی، ارتقای آمادگی رزمی و آزمودن عملیاتی و میدانی فناوری‌ها و تجهیزات بومی‌سازی شده و روزآمد، از جمله اهدافی هستند که نیروی زمینی ارتش در پی کسب، تحکیم و تداوم بخشیدن به آن‌ها در ذیل فرایند استقرار در مرزهای کشور است.

فرمانده نیروی زمینی ارتش با اشاره به انواع فعالیت‌های این نیرو اظهار کرد: گستره‌ عمل و دامنه‌ خدمت‌رسانی نیروی زمینی صرفاً مختص و محدود به مسائل دفاعی و نظامی کشور نیست و این نیرو، در زمینه‌ محرومیت‌زدایی و مردم‌یاری نیز خدمات فراوانی را، به‌ویژه در مناطق مرزی و کم‌تر برخوردار برعهده گرفته است که مواردی نظیر ارائه خدمات رفاهی، پیشبرد طرح‌های عمرانی، تأمین و احداث ادوات و اماکن بهداشتی و درمانی، جاده‌کشی، لوله‌کشی و آب‌رسانی به روستاها و واحه‌ها، از جمله این موارد هستند.