آغاز بروز تنبلی تخمدان در دختران از پایان نوجوانی / آموزش  و پرورش ماماها را استخدام کند

 دکتر معصومه نمازی، متخصص سلامت باروری در گفت و گو با خبرنگار سلامت رکنا گفت: تنبلی تخمدان یا سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS)، یک بیماری هورمونی  شایع در خانم های واقع در سنین باروری است. شیوع این بیماری در دنیا 1۵تا 22 درصد و در ایران 8تا 14.8 درصد گزارش شده است.

  نمازی در تشریح این بیماری گفت: تنبلی تخمدان سه ویژگی اصلی دارد. اولین ویژگی قاعدگی نامنظم است، بدین معنی که تخمدان ها به طور مرتب تخمک آزاد نمی کنند.دومین ویژگی افزایش سطح هورمون های مردانه است. سومین ویژگی در واقع تخمدان های پلی کیستیک است. بدین معنی که تخمدان هایی که بزرگ شده  و دارای کیسه های حاوی فولیکول است که تخمک ها را احاطه کرده اند. اگر از این سه علائم فردی حداقل دو مورد را داشته باشد در واقع ما میتوانیم تشخیص بیماری تخمدان را در فرد بیمار بدهیم. البته برای تایید تشخیص نیاز به انجام آزمایش و گاها انجام سونوگرافی می باشد.

دکتر معصومه نمازی  افزود: نکته جالب این است که حدود نیمی  از خانم‌هایی که مبتلا به این عارضه هستند، متوجه آن‌ نمی‌شوند. علائم این بیماری اصولاً در دهه آخر نوجوانی مشخص می شود و شامل قاعدگی نامنظم، رشد بیش از حد موهای بدن، افزایش وزن و چاقی، ریزش مو و آکنه است.متاسفانه افرادی که دچار این بیماری شده اند در معرض عوارض جدی تر نی زهستند. این افراد به دلیل مقاومتی که به انسولین دارند در معرض ابتلا به دیابت نوع دوم  و همچنین افزایش کلسترول و بیماری قلبی و عروقی ، نازایی  و سرطان هستند.درمان قطعی برای این بیماری نداریم اما علائم این بیماری تا حد بالایی قابل کنترل است.

ایران در حیطه درمان نازایی پیشرفت قابل ملاحظه ایی داشته است

نمازی  افزود: روند درمان دارویی این بیماران همزمان با اصلاح سبک زندگی کاملاً در دسترس بیماران است.این دسته از بیماران نیازمند امکانات بیمارستانی خاصی نیستند چون نیاز به بستری شدن ندارند. ایران در حال حاضر هیچ تفاوت خاصی در درمان این بیماری با کشورهای دیگر ندارد. ایران در حیطه درمان نازایی پیشرفت قابل ملاحظه ایی داشته وهیج نیازی برای درمان در خارج از کشور را نداریم.

نمازی اعتقاد دارد که، با توجه به اینکه این بیماری در اواخر دوره نوجوانی بروز می کند ، ما نقص اطلاع رسانی و فقدان آموزش بهداشت در این دوران را در مدارس داریم. وزارت بهداشت باید تمهیداتی را در مورد مربیان بهداشت در مدارس و سعی در اطلاع رسانی و بالا بردن آگاهی عمومی دانش آموزان و والدینشان انجام دهد. پیشنهاد میشود که آموزش و پرورش در آزمون های استخدامی خود بخشی را به استخدام ماما ها اختصاص بدهند تا بتوانند به عنوان مربی بهداشت در مدرسه ها در سراسر کشور حضور داشته باشند.

 

تماس با ما : 23051497

 

 

 

وبگردی