قیمت واکسن های ایرانی بر چه اساسی تعیین می شود؟
رکنا: رییس سازمان غذا و دارو ضمن توضیحاتی در خصوص قیمت واکسن کرونا، امکان انتخابی بودن این واکسن و وضعیت واردات آن ارائه کرد.
محمدرضا شانه ساز اعلام امیدواری کرد که تا پائیز 1400 حدود 60 درصد مردم حداقل یک دُز واکسن کرونا را دریافت کنند.
قیمت واکسن کرونا تولید داخلی براساس قیمت تمام شده آن ها محاسبه می شود.
به گزارش رکنا، دکتر محمدرضا شانهساز درباره نحوه قیمتگذاری واکسنهای کرونای تولید داخل، گفت: قیمتگذاری واکسنهای کرونا بر اساس قیمت تمام شده آنها محاسبه میشود. در عین حال قیمت هم بر اساس تامین با ارز نیمایی است. زیرا تمام ارزی که به تولیدکنندگان واکسن برای تولید داده میشود، ارز نیمایی است و محاسبه هم بر همان اساس است.
وی با بیان اینکه واقعا قیمت واکسنهای کرونای داخلی نسبت به متوسط قیمتهای واکسن کرونا، بسیار پایینتر است، گفت: طبیعی است که باید قیمت واکسنهای داخلی را با متوسط قیمت واکسنهای مختلف مقایسه کنیم. به هر صورت اینکه بخواهیم پایینترین قیمت را در نظر بگیریم، اجحاف به تولیدکننده است. ضمن اینکه مردم ما هیچ پولی بابت واکسن کرونا پرداخت نمیکنند و تزریق واکسن در کشور ما رایگان است. شبکههای معاند همیشه در این موارد فضاسازیهایی میکنند.
امکان انتخابی بودن واکسن کرونا؛ آری یا خیر؟
شانهساز درباره امکان انتخابی بودن واکسنهای تزریقی از سوی جامعه هدف دریافت واکسن کرونا، گفت: اولا باید توجه کرد که در کشور ما واکسیناسیون اجباری نیست و هیچکس را به زور وادار به تزریق واکسن نمیکنند. برای کرونا هم شاهد بودیم که برخی در سنین بالا که نوبتشان بود، برای تزریق واکسن مراجعه نکردند. در عین حال امکان انتخاب نوع واکسن بر اساس موجودی واکسن وجود دارد. البته در هیچ کجای دنیا اینگونه نیست. به عنوان مثال کشوری که فقط واکسن کرونای فایزر یا جانسون اند جانسون دارد، در نتیجه افراد باید همان را تزریق کنند. حال اینکه خدا را شکر در کشور ما تنوعی وجود دارد و میتوانند انتخاب کنند، تزریق واکسنها بستگی به موجودی واکسن کرونا و نظرات همکارانمان در معاونتهای بهداشتی دانشگاهها دارد که در این زمینه تصمیم میگیرند.
واردات واکسن کرونا را ادامه میدهیم
وی با بیان اینکه البته در عین تولید داخلی واکسن، ما واردات را تا جای ممکن ادامه میدهیم، گفت: زیرا برای ما یک روز انجام زودتر واکسیناسیون علیه کرونا هم مهم است. اگر بتوانیم واکسن وارد کنیم، از آن غفلت نمیکنیم. با این حال امید و برنامهریزی اصلیمان بر روی تولید داخلی است. منتظر محمولههای جدیدی هم هستیم، با این حال از آنجایی که بین گفتهها و عمل، تفاوت بسیار زیادی است، ممکن است اعلام جزئیات آن، اعتماد عمومی را به نوعی تحت الشعاع قرار دهد، اما برای واردات برنامه داریم و قولهایی برای واردات چند میلیون دوز گرفتهایم، اما تا به اجرا نرسد، جزئیات آن را اعلام نمیکنیم. بنابراین اگر سازمان غذا و دارو هیچگاه درباره این پیشبینیها جزئیاتی اعلام نمیکند، به این دلیل است که میخواهد اعتماد عمومی حفظ شود.
تزریق حداقل دوز اول واکسن کرونا به ۶۰ میلیون نفر تا پاییز
شانهساز درباره وضعیت واکسیناسیون علیه کرونا در کشور تا پایان سال، گفت: امیدوار هستیم تا پایان سال تمام جمعیت کشور را واکسینه کرده و واکسیناسیون همگانی را انجام دهیم و تا پاییز هم انشاءالله ۶۰ میلیون نفر از جمعیت کشور، حداقل یک دوز از واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
روند ثابت واکسیناسیون علیه کرونا با تغییر دولت
رییس سازمان غذا و دارو درباره روند واکسیناسیون بعد از تغییر دولت، گفت: با تغییر دولت هم تغییری در روند واکسیناسیون ایجاد نخواهد شد. واکسیناسیون علیه کرونا مسالهای نیست که با تغییر نفرات، دچار تغییر شود. این موضوع مسالهای حاکمیتی است و تغییر افراد و مسئولان تغییری در روند واکسیناسیون ایجاد نمیکند./ایسنا
ارسال نظر