کرونا بهترین فرصت برای بازسازی وضعیت گردشگری بود

گردشگری از جمله حوزه های آسیب دیده در دوران کروناست که تعداد زیادی از دفاتر خدمات مسافربری، هتل ها، هواپیمایی ها، تورها و... را به ورشکستگی کشانده است.

گردشگری

به گزارش خبرنگار رکنا، صنعت گردشگری یکی از حوزه های آسیب دیده از شیوع کروناست، این آسیب دیدگی در همه نقاط دنیا اتفاق افتاد و حتی کشورهایی که اقتصاد آن ها مبتنی بر گردشگری بود نیز علی رغم تجارب خوب شان، کمتر توانستند با آسیب های ناشی از آن مقابله کنند. آرش نورآقایی، فعال حوزه گردشگری در رابطه با آسیب های ناشی از شیوع این بیماری و اقداماتی که می توان برای مقابله با آن انجام داد به خبرنگار اجتماعی رکنا اظهار داشت: اکنون یکسری اقدامات را باید انجام دهیم که قبل از شیوع کرونا نیز ضروری بود تا آن ها را انجام دهیم. کرونا فرصت خوبی بود تا با کشورهایی که در این صنعت فعالیت می کنند رقابت خوبی را آغاز کنیم، مانند مسابقه ای که داور آن اعلام کرده است باید دوباره آن را آغاز کرد و همه در سطح یکسانی قرار گرفته اند.

شیوع کرونا به اطلاعات نرم افزاری همه کشورها را در گردشگری آسیب زد

نورآقایی ادامه داد: همه کشورهایی که در حوزه گردشگری رتبه خوبی کسب کرده بودند، با شیوع کرونا حداقل از نظر نرم افزاری و نه زیرساختی آسیب دیدند. ما می توانستیم در دوران کرونا خودمان را در عرصه گردشگری بشناسیم و به جای دادن اطلاعات غلط و ارائه طرح های بدون فکر، اطلاعات نرم افزاری مان را تقویت کنیم. به عنوان مثال بسیاری از آموزش های از راه دور و تولید محتواها را در این ایام می توانستیم انجام بدهیم که متاسفانه از هیچکدام از آن ها به درستی استفاده نکردیم.

وی در خصوص اقدامات کشورهای صاحب نظر و فعال در حوزه گردشگری در مقابله با کرونا عنوان کرد: بسیاری از این کشورها به دلیل مستند نگاری هایی که ازقبل کرده بودند، موفق بودند. مثلاً بعضی کشورها با تروریسم، سارس، بلاهای طبیعی مثل سونامی مواجه شده بودند و این موارد را مستند کرده و الگوریتم بازآفرینی اتفاقات سفر را توانستند پس از شیوع کرونا برای خود اجرا کنند. با این حال اگر بخواهیم از صحبت های منفی فاصله بگیریم، می توان گفت که ای کاش ما از تجربه کشورهایی چون مصر که با تروریسم، کشورهای آسیای شرقی که با سونامی، سارس و ابولا مواجه شده بودند و آن ها را مکتوب کرده بودند و می دانستند در مقابله با بحران چه کار کنند، ما هم حداقل از تجارب آن ها استفاده می کردیم.

مستندنگاری مهمترین اقدام برای جلوگیری از آسیب های گردشگری برای دوران پساکروناست

آرش نورآقایی در مورد آسیب های ناشی از کرونا در کشورمان گفت: یکسری آسیب ها برای فعالان در حوزه گردشگری از جمله برای راهنماها، دفاتر خدمات مسافرتی، هتل ها، رستوران ها، مسافرخانه ها، هواپیمائی ها و موارد دیگر اتفاق افتاد که می توان آن ها را مستند کرد و در 5 یا 10 سال آینده از آن ها استفاده کرد. ما می توانیم در این مستندات از یکسری موارد استفاده کنیم که اگر یک حوزه توانسته است در مقابل کرونا موفق عمل کند، چه اقداماتی کرده و دیگران چه کرده اند؟ بنابراین مستندنگاری یکی از مهمترین اقداماتی است که می توانیم در زمینه گردشگری انجام دهیم تا جلوی آسیب های ناشی از کرونا را بگیریم.

این فعال حوزه گردشگری در رابطه با تعدیل نیروها و وضعیت اشتغال در حوزه گردشگری ابراز داشت: همانطور که تعدادی افراد جدید وارد صنعت گردشگری می شوند، تعدادی از افراد نیز از آن به اجبار خارج شدند، مثلاً خانه های بوم گردی به فروش رفتند، برخی دفاتر خدمات مسافرتی ورشکست شدند، بعضی از این دفاتر مثلاً از صد نفر به 10 نفر کارمند نیروهایشان را کاهش دادند. بنابراین تاکید می شود که این موارد باید مستندنگاری شود. اکنون روند بازگشت کشور ترکیه به حالت قبل از کرونا از نظر گردشگری نیز می تواند مورد تحلیل و ارزیابی قرار گیرد.

وی با بیان این که یکسری ارگان ها و نهاد ها در ایام کرونا در حوزه گردشگری با یکدیگر اختلاف نظر داشتند، گفت: دولت یکسری وعده های بی بنیاد می داد که کرونا را شکست می دهیم و یا روند کرونا در کشور تغییر یافته و مسائلی از این قبیل، اکنون زمان آن رسیده که به مردم دروغ نگوییم و کاری انجام دهیم که دوباره بتوانیم در جایی که هستیم قرار بگیریم.   آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.