تکلیف امتحانات پایان ترم دانشجویان چه شد؟

آزمون پایان ترم دانشجویان بنا به پیش بینی وزیر بصورت مجازی برگزار می شود اما بطور قطعی چیزی در این خصوص اعلام نشده است.

به گزارش رکنا، شرایط کشور، همچنان در وضعیت قرمز کرونایی است؛ افرادی که ناگهان احساس می‌کنند حالشان خوب نیست؛ برخی با سردرد، برخی با دلدرد، برخی با گلودرد و ... خلاصه نشانه‌هایی که حاکی از حضور ویروس کرونا در وجودشان است، به پزشک مراجعه می‌کنند.

درد و رنج ناشی از بیماری کرونا از یک طرف، هزینه‌های آن از سوی دیگر و نگرانی از بابت ابتلای عزیزان به این بیماری، دغدغه‌هایی است که افراد کرونایی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند؛ در چنین شرایطی، تعدادی از دانشجویان و خانواده‌های‌شان درخواست دارند که امتحانات پایان سال آنها، به صورت مجازی برگزار شود.

آخرین آماری که امروز مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد این بود که از ۴ تا ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ یعنی فقط در یک روز و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۹ هزار و ۱۶۵ بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که ۳۰۱۹ نفر از آنها بستری شدند و در حال حاضر مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲ میلیون و ۳۹۶ هزار و ۲۰۴ نفر رسید.

آزمون‌هایی که لغو شدند

بر اساس آمار امروز وزارت بهداشت، در حال حاضر ۳۰۱ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۹۵ شهر در وضعیت نارنجی، ۴۵ شهر در وضعیت زرد و ۷ شهر در وضعیت آبی قرار دارند و بر همین اساس، نگرانی برای برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان بسیار زیاد است.

بهمن ماه سال گذشته و بر اساس مصوبات ستاد مدیریت بیماری کرونا، مقرر شد که کلاس‌های عملی دانشجویان در مناطق زرد و آبی تشکیل شود. علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم بهمن ‌ماه سال 99 با اشاره به مصوبات پنجاه و ششمین جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا در 18 بهمن‌ماه، گفت: «بر پایه این مصوبات، کلاس‌های عملی دانشجویان در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی خارج از شهرهای قرمز و نارنجی که نیاز به خوابگاه ندارند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار خواهد شد».

همان زمان وزارت علوم کرد که این وزارتخانه مجاز شده است با هماهنگی وزارت بهداشت و با رعایت مفاد پروتکل آزمون‌های زبان و افزایش تعداد حوزه‌های آزمون، نسبت به برنامه‌ریزی و برگزاری امتحانات MSRT اقدام کند.

در اسفند ماه سال گذشته نیز برخی آزمون‌ها مانند آزمون دکتری 1400 یا آزمون‌های المپیادهای علمی برگزار شد؛ اما در فروردین ماه و با شیوع بیماری کرونا و تغییر رنگ کرونایی شهرها، آزمون کارآموزی وکالت کانون‌های وکلای دادگستری ایران سال 1399 که قرار بود 20 فروردین امسال برگزار شود، لغو شد همچنین در روز 21 فروردین سازمان سنجش آموزش کشور در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «به اطلاع همه متقاضیان ثبت‌­نام­ کننده در آزمون­‌های بین­‌الملل Life ، IELTS ،GRE Subject TOEFL ،GRE General ، Skills ، UKVI می‌رساند با هماهنگی به عمل آمده با مؤسسات ETS و IDP، تمام آزمون­‌های مورد اشاره در ایران از 11 آوریل 2021 برابر با 22 فروردین ماه 1400 تا اطلاع ثانوی برگزاری نخواهد شد. ضمناً به اطلاع متقاضیان ثبت‌نام کننده در دوره 159 آزمون­ تولیمو نیز می‌رساند، این آزمون به دلیل وضعیت ناشی از انتشار حاد بیماری کرونا در تاریخ 24 فروردین­­ ماه 1400 برگزار نخواهد شد».

نامه نحوه برگزاری امتحانات دانشجویان

البته 23 اسفند سال 99 علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم با ارسال نامه‌ای به رؤسای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور، نحوه ارزشیابی دانشجویان برای نیم سال دوم تحصیلی ۱۴۰۰- ۱۳۹۹ و نحوه برگزاری آزمون‌های پایان ترم را اعلام کرد.

در این نامه آمده است: جهت‌گیری دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی به سوی آموزش الکترونیکی، به منزله بهترین راه برای حفظ و استمرار آموزش در دوره همه گیری بیماری کووید ۱۹ از سال تحصیلی گذشته به مرحله اجرا گذاشته شد. از جمله آثار و پیامد‌های این نوع آموزش، موضوع نحوه ارزشیابی از میزان و کیفیت یادگیری دانشجویان بوده است. بدین وسیله و در حالی که تا پایان نیمسال تحصیلی فرصت مناسبی وجود دارد، انتظار می‌رود به نحوی برنامه ریزی شود که:

۱. با فرض استمرار وضعیت اضطراری در همه مناطق کشور تا پایان نیم سال دوم ۱۴۰۰- ۱۳۹۹ برنامه ریزی و اقدامات لازم برای «ارزشیابی مستمر» از دانشجویان صورت پذیرد تا سهم آزمون پایان نیم سال در تعیین نمره نهایی دانشجو به میزان حداقلی، تخفیف پیدا کند.

۲. در مناطق کم خطر از نظر همه‌گیری بیماری، زمینه حضور دانشجویان در دانشگاه برای شرکت در آزمون پایان نیم سال، بررسی و مقدمات برگزاری امتحان حضوری در نظر گرفته شود. تدبیر دانشگاه در برگزاری امتحان حضوری باید با حفظ و مراعات دقیق همه پروتکل‌های بهداشتی و آخرین دستورات ستاد ملی مقابله با کرونا، هماهنگ باشد.

۳. این تصمیم از هم اکنون به دانشجوان اطلاع رسانی شود تا آنها از احتمال برگزاری آزمون پایان نیمسال خود به صورت حضوری، اطلاع داشته باشند. اطلاع رسانی باید از مجاری مختلف رسمی دانشگاه و با اطمینان از وصول آن از سوی همه دانشجویان انجام شود تا این تصمیم در آستانه اجرا، با اعتراض دانشجویان مبنی بر بی اطلاعی یا اطلاع رسانی ضعیف دانشگاه روبرو نشود.

احتمال برگزاری مجازی امتحانات پایان ترم دانشجویان

در این روزهای کرونایی، تعدادی از دانشجویان و خانواده‌های‌شان خواستار برگزاری امتحانات مجازی هستند. یکی از این دانشجویان گفته است: «چرا وزارت علوم در این شرایط که مردم گرفتار بیماری کرونا هستند، اصرار دارد که امتحانات دانشجویان حضوری برگزار شود؛ دانشجویان شهرستانی که نمی‌توانند به جز خوابگاه جایی بروند و اینگونه همان دورهمی‌ها آغاز می‌شود».

وی ادامه داد: «اگر از دانشجویان در شهر خودشان امتحان بگیرند که کلی دردسر و مشکل است؛ نه هماهنگی انجام شده است و باز هم همان دورهمی دانشجویان در کنار هم و همان ترددهاست؛ مگر قرار نیست در شرایط نارنجی و قرمز، مردم در قرنطینه باشند».

منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این خصوص پاسخی داده و پیش‌بینی کرده است که امتحانات پایان ترم دانشجویان در ترم جاری به صورت مجازی برگزار شود و همچنین عنوان کرده که آموزش های عملی دانشجویان نیز فعلا تا مشخص شدن وضعیت تعطیل خواهد بود.

وی گفت: «اگر در پایان ترم یعنی بعد از خرداد به شرایط زرد و آبی برگردیم، دانشگاه‌ها می‌توانند در خصوص حضور دانشجویان برای آموزش‌های عملی خود تصمیم گیری کنند».

خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم هم به دستورالعمل‌های امتحانات دانشجویان در نیمسال دوم تحصیلی اشاره کرد و گفت: «بر اساس دستورالعملی که به دانشگاه ها ابلاغ شد مقرر شد اگر شرایط کشور اجازه حضور دانشجویان در امتحانات را بدهد _البته این تصمیم منوط به تأیید ستاد کروناست_ ، دانشگاه ها می توانند امتحانات خود را به صورت حضوری و با رعایت سلامت ایمنی برگزار کنند».

وی ادامه داد: «همچنین زمان امتحانات پایان ترم دانشگاه ها با تأیید خود دانشگاه می تواند 2 یا 3 و یا 4 هفته به تعویق بیفتد و در غیر این صورت امتحانات به صورت غیرحضوری برگزار شود؛ دانشجویان می توانند در محل سکونت خود و خارج از دانشگاه اصلی- البته با موافقت دو دانشگاه - ، امتحانات خود را به سرانجام برسانند و دستورالعمل دیگر، الکترونیکی شدن امتحانات دانشجویان است که این نیز منوط به تصمیم هر دانشگاه است».

هنوز وزارت علوم به طور قطعی اعلام نکرده است که امتحانات دانشجویان مجازی خواهد بود یا خیر و این موضوع بستگی به تصمیم دانشگاه‌ها و مخالفت ستاد کرونا برای برگزاری آموزش حضوری دارد؛ به عبارت دیگر اصل این موضوع به تصمیم‌گیری ستاد کرونا باز می‌گردد که اگر شرایط به همین شکل ادامه پیدا کند، آزمون‌ها هم مثل گذشته مجازی خواهد بود./فارس   آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی