رئیس کمیته اقتصادی و تنظیم مقررات شورای اسلامی شهر تهران در گفت و گو با رکنا مطرح کرد،
هیچ کدام از ساختمان های دولتی پایان کار نداشتند / عاقبت عجیب 12هزار میلیارد درآمد سال 95 شهرداری
اجتماعی رکنا: ایمنی و مدیریت بحران، ردیف های بودجه خاصی در شهرداری به خود اختصاص داده است.
ایمنی شهر بعد از زلزله ها، فرو ریختن ساختمان پلاسکو و انفجار کلینیک سینا مورد توجه رسانه ها، مردم و مدیریت شهری قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، بعد از زلزله های ریزی که تن تهران را لرزاند مدیریت شهری به فکر آن افتاد که بودجه ایمنی و مدیریت بحران را افزایش دهد. اما بودجه شهر تهران گفته می شود بر پایه منابع پایدار پیش بینی شده و پرداخت بدهی ها و نگاه انسانی بر بودجه 1400 حکم فرماست. اما امسال بودجه ایمنی شهر باید ابتدا به خزانه شهرداری ریخته شود و بعد به سازمان ها اختصاص می یابد. این رویه نگرانی مبنی بر اختصاص دیرهنگام بودجه ایمنی شهر به سازمان های مربوطه را قوت بخشید.
محمود میرلوحی، رئیس کمیته اقتصادی و تنظیم مقررات شورای اسلامی شهر تهران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا به این نگرانی ها پاسخ داده و تاکید کرد: ما رویه ای را اخیرا دنبال می کنیم که تا این لحظه سه مورد در منابع اختصاصی پیش بینی کرده ایم؛ 1) منابع درخت ها که اختصاصا برای توسعه فضای سبز و بوستان ها استفاده می کنیم. 2) آتش نشانی و ایمنی شهر است. 3) پارکینگ هاست.
وی افزود: ما این سه مورد را در یک قانون جمع کردیم که به صراحت اعلام می کند هر درآمدی باید به خزانه برود و اختصاصی است و بلافاصله باید این درآمد باید حوزه مربوطه اختصاص یابد. این موضوعات حل شده است. اعلام کردیم بدون وقفه و فقط باید زیر نظر خزانه قرار می گیرد و این با بقیه مواقع فرق دارد. چون درآمدهای دیگر که به خزانه می روند کمیته تخصیص باید با توجه به درآمد محقق شده این سهمیه بندی می کند. اما در مورد این سه مورد (درختان، آتش نشانی و پارکینگ ها) همان مقداری که واریز شده بلافاصله به حوزه مربوطه اختصاص می یابد. با این روش هدف ورود همه درآمدها به خزانه محقق می شود از سوی دیگر در عین قانونی بودن، خزانه صرفا از این درآمد اطلاع پیدا می کند و حق مداخله در آن را ندارد. مانند دولت که جریمه ها را دریافت می کند اما به شهرداری اختصاص نمی دهد نیز نمی تواند عمل کند.
آتش نشانی تهران را با شهرهای دیگر مقایسه نکنید
محمود میرلوحی اظهار کرد: وقتی رابطه ای بین جامعه و مودیان و هزینه ها و فعالیت های شهرداری وجود ندارد تصوراتی پیش می آید. به عنوان مثال آتش نشانی تهران با شهرهای کوچک مقایسه می شود و می گویند وضع آنها خوب است در حالی که تهران با این موضوعات از جمله پلاسکو معلوم شد که نمی توان تهران را با شهرهای کوچک مقایسه کرد. در باغات نیز تصور می شد که اشکالی ندارد باغات تخریب شده و جای آن ساخت و ساز شود. متاسفانه 120 هکتار باغ در 10 سال از بین رفت. یک دهه دیگر اگر با آن مدل رفتار می شد باغی در تهران باقی نمی ماند. این در حالی است که در دوره جدید شهری 18 پارک به فضای سبز شهر تهران اضافه شده و 10 جا نیز در ماه های آینده به پارک تبدیل می شود. در دوره ما 300 هزار متر پلازای شهری به تهران افزوده شده است.
فروش 22میلیون متر زمین های ذخیره شهری
وی با اشاره به فروش زمین های ذخیره شهری، افزود: در تلفیق بودجه سال 93 چیزی بالغ بر 22میلیون متر ذخائر 70-30 سهم شهرداری فروخته شده است. این زمین ها می توانست به خدمات شش گانه شهری (آموزشی، آتش نشانی، بوستان، نیازهای فرهنگی و مذهبی و بهداشتی) تبدیل شود. در حال حاضر 300هزار متر فقط پلازای شهری به تهران اضافه شده است. یکی منابع را شناسایی می کند برای یک اقدام موثر و ماندگار یکی نیز هزینه اداره شهر و کمبود درآمد را بهانه کرده و ذخائر شهری را می فروشند و باغ ها قلع و قمع شده و بدهی ایجاد می شود.
لایحه منابع پایدار از سال 62 در دولت مانده است
رئیس کمیته اقتصادی و تنظیم مقررات شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به این سوال که با توجه به ترمیم روابط دولت و شهرداری می توان امیدوار بود که دولت بخشی از بدهی خود را به شهرداری تهران پرداخت کند؟ گفت: قانون دولت را از سال 62 موظف کرد که لایحه منابع پایدار را به مجلس بدهد اما متاسفانه مشکلاتی دست به دست هم داد و این لایحه منابع پایدار به مجلس نرسید تا نهایتا مجلس دهم همت کرد ولی این لایحه در شورای نگهبان گیر کرده است. این لایحه در مجلس یازدهم هم نهایی نشده است. عواملی مطرح شده برای درآمد پایدار بخشی به شهرداری و بخش دیگر به دولت مربوط بود و پیگیری نمی کردند. شاهد هستید که در یکی دو سال با تمام رفاقتی که با دولت داشتیم این مسئله مطرح شد و تذکر داده شد و برای مردم مشخص و روشن شد. به بلیط اتوبوس و مترو، جرائم رانندگی، پسماند و... حتی خود بدهی های دولت توجه نمی شد.
پرداخت 8هزار میلیارد تومان دولت در سه سال به شهرداری
محمود میرلوحی در پاسخ به این سوال که چرا بدهی های دولت و شهرداری تهاتر نمی شود؟ گفت: دولت باید سهام به شهرداری تهران واگذار کند که تاکنون به این موضوع اقدام نکرده است. دولت ردیف بودجه ای برای بدهی های خود به شهرداری باید پیش بینی می کرد که در سه سال گذشته این ردیف در بودجه پیش بینی شده و تاکنون طی این سه سال 8هزار میلیارد تومان از این محل دریافت کرده و بدهی های خود را تهاتر کند. ما پیگیر هستیم تا دولت بدهی های خود را به شهرداری بدهد.
پیش بینی ساخت پارکینگ در بودجه برای اولین بار
وی به پارکینگ های شهر نیز اشاره کرده و اظهار کرد: درست است که سیاست مدیریت شهری را از خودرومحوری را تغییر داده و معتقد نیست که باید اتوبان ها را گسترش داد. ولی در عین حال ساخت پارکینگ را جدای از این موضوع می داند. در گذشته پول های پارکینگ دریافت می شد اما در جاهای دیگری هزینه می شد. این موضوع را ساماندهی کرده و برای اولین بار ردیفی برای ساخت پارکینگ در بودجه پیش بینی کرده ایم. همه مردم حس می کنند که نهضتی در ساخت پارکینگ در تهران شروع شده که امیدواریم این اتفاق بیفتد. در این دوره تجهیزات بی نظیری برای آتش نشانی خریداری کردیم. حتی بخشی از این تجهیزات قبل از گرانی ارز خریده شد. مثلا نردبان هایی که خریده شد با ارز کنونی به سادگی امکان خرید آن نبود.
500 ساختمان دولت در حال دریافت پایان کار
محمود میرلوحی با اشاره به صدور پروانه و منابع پایدار در تهران تاکید کرد: برای هیچ کدام از ساختمان های دولتی پایان کار صادر نشده بود. کار سنگینی در این دو سه سال انجام شده است. شاید مواجه شدن با مسائل تحریم و شیوع کرونا مانع شد وگرنه شورای شهر تهران با تمام رفاقتی که با دولت داشت بدون رودربایستی مسائل را مطرح کرد و جا انداخت که دولت باید تکالیف خود را در این موارد انجام دهد.
بدهی 30هزار میلیارد تومانی دولت به شهرداری تهران
وی در پاسخ به این سوال که آیا ساختمان های دولتی در حال دریافت پایان کار هستند؟ گفت: در حال حاضر پایان کار 500 ساختمان دولتی محاسبه و مکاتبه شد و در حال رایزنی با سازمان برنامه و بودجه هستیم تا این هزینه را وصول کنیم اما دولت پول ندارد. نزدیک به 30هزار میلیارد تومان از این محل طلب های خود را در بخش پایدار و صدور پروانه، جرائم رانندگی و... احصا کردیم. حسابرس و موسسه حسابرسی این 30هزار میلیارد تومان را مشخص کرده که باید از دولت دریافت کنیم.
درآمدهای اضافه و ریخت و پاش ها در دوره گذشته مدیریت شهری
رئیس کمیته اقتصادی و تنظیم مقررات شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به این سوال که هزینه پارکینگ ها برای چه موضوعی هزینه شده است؟ گفت: واقعیت این است که تلاش می کنم این روزها بین 4 سال ما و 4سال گذشته در یک نطق مقایسه ای انجام می دهم و منابع و درآمد 4سال قبل را مشخص می کنیم. وقتی 4ساله دوره قبل مدیریت شهری را با این دوره مقایسه کنید اعداد و ارقام از حیث درآمد و منابع پایدار عجیب است. در تلفیق سال 95 چیزی بالغ بر 6900میلیارد تومان استقراض شده است. در واقع سرمایه و دارایی مالی شهرداری است که 5هزار و 350 میلیارد تومان آن استقرار از بانک است و بقیه آن اوراق مشارکت. در بودجه 1400 عکس این موضوع وجود دارد و ردیف دارایی های مالی، 2هزار میلیارد تومان استقراض می کنیم و 4500 میلیارد تومان بدهی ها را پرداخت خواهیم کرد. در منابع پایدار بودجه در سال 95 درآمد اضافه و مصرف اضافه وجود دارد. در تلفیق بودجه 95 مبلغی بالغ بر 1300میلیارد تومان برای اولین بار کشف می کنیم که درآمد مازادی است که هزینه شده است. اگر 6900میلیارد تومان را با منابع حاصل از کمیسیون ماده 100 و فروش دارایی ها جمع کنیم متوجه می شویم عاقبت حدود 12هزار میلیارد تومان به گردن شورای شهر و مدیریت بعدی افتاده است. می گویند درآمد مازاد داشتیم اما این استقراض است. قرض را کسی درآمد مازاد نمی داند. همین شد که بدهی ها به 69هزار میلیارد تومان رسید.
منابع پایدار شهرداری 30 درصد نیست 100درصد است
وی با اشاره به این که مدیریت دوره پنجم به دنبال درآمد پایدار است، افزود: در این دوره هیچ کدام از این منابع در سال های بعد نه باغی را منهدم می کند، نه زمین های ذخیره شهرداری را می فروشد، نه پارکی می فروشد. در دوره گذشته مدیریت شهری پارکی را در بوستان پنجم خیابان پاسداران فروخته اند وبه پیمانکار داده بودند. اما در این دوره شنیدید که پارکی فروخته شود؟ یا شنیده اید که باغی قلع و قمع شده که شهرداری در مقابل آن بگوید: "ناچار بودم چون خرج داشتم؟" برعکس این موضوع وجود داشت که 18 باغ برای شهر خریداری شد. می توانیم بگوییم منابع فعلی شهرداری پایدار است. وقتی حسن رسولی در صحن علنی شورای شهر تهران گزارش می دهد می گوید که منابع پایدار شهرداری 30درصد است. اعلام می کنم منابع شهرداری همه پایدار است و هیچ منبع غیرپایداری وجود ندارد.
در این دوره مدیریت شهری تراکم مازاد نداریم
محمود میرلوحی به صدور پروانه ساخت نیز اشاره کرده و تاکید کرد: شما این سه سال در محله ای سراغ دارید که در یک کوچه 6متری ساختمان 20طبقه ساخته شده باشد؟ خیر. حتی در عنوان می گویند تراکم مجاز. این تراکم نیست بلکه اجرای طرح تفصیلی است. بنابراین تراکم مجاز طرح تفصیلی است. یعنی پروانه های ساخت ساختمان های 4-5 طبقه طبق طرح تفصیلی صادر می شود. در حالی که تراکم خارج از طرح تفصیلی است و در کمیسیون ماده 5 اجازه ساخت ساختمان 20 طبقه به جای 5 طبقه صادر می شد که به آن تراکم مازاد می گفتند. در این دوره از مدیریت شهری تراکم مازاد نداریم. تقریبا درآمدهای ناشی از پرداخت عوارض و تراکم مجاز است اما باغات تخریب نمی شود. باغات را با ردیف بودجه اختصاصی خریداری کرده و به دارایی شهر می افزاییم. منابع ناپایدار برای سال 1400 نخواهیم داشت. آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر