انصراف گسترده واجدین شرایط"مسکن ملی"  / طرحی برای پولدارتر کردن دلالان نه دهک پایین جامعه

طرح ملی مسکن که در ادامه طرح مسکن مهر بود، ظاهراً با گذشت زمان نیاز بیشتری به تامین اعتبار پیدا کرده و مردمی که با هدف خانه دار شدن در آن ثبت نام کرده بودند، با افزایش هزینه های این طرح مجبور به انصراف از آن شده اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، سید البرز حسینی، سخنگوی کمیسیون عمران در مجلس در مورد وضعیت مسکن ملی به خبرنگار اجتماعی رکنا اظهار داشت: طرح ملی مسکن تقریباً در یکسال گذشته، بنا به تصمیمی که وزیر راه و شهرسازی گرفتند، مقدمات اش فراهم و مقرر شد که برای یک واحد 75 متری حدود 100 ال 150 میلیون تومان پرداخته شود. اکنون به نظر می رسد که اگر در یک واحد 300 میلیون تومان هم تمام شود، یک خانواده باید از 50 میلیون تومان که از تسهیلات استفاده می کند، چیزی حدود 150 میلیون تومان پرداخت کند، طبیعی است که این وضعیت مناسب قشر ضعیف و آسیب پذیر جامعه نیست و دهک های 1، 2، 3 و 4 از این فرصت نمی توانند بهره مند شوند.

سید البرز حسینی

انصراف دهک های پایین جامعه از طرح مسکن ملی

حسینی در مورد انتقادات نسبت به طرح ملی مسکن که در واقع در ادامه طرح مسکن مهر بود، گفت: اکنون کسی که می خواهد صاحب خانه شود، باید 400 میلیون تومان پول جمع کند، ماهی هم 2 میلیون و 800 هزار تومان قسط پرداخت کند تا مالک آن شود، این موضوع قطعاً به دهک های ضعیف و محروم جامعه فشار وارد می کند و مورد اقبال برخی از اقشار جامعه نیست. اکنون کسانی هم که در این طرح ثبت نام کردند در اثنای ثبت نام شان متوجه افزایش هزینه ها می شوند و انصراف می دهند.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در تشریح انتقادات وارد شده به طرح مسکن ملی ابراز داشت: از ابتدای شروع این طرح مشخص بود که این اقدام نمی تواند پاسخگوی کامل مشکلات مربوط به مسکن در کشورمان باشد. بنابراین دهک های 5، 6 و کسانی که سرمایه ای دراختیار دارند شاید بتوانند از این طرح استفاده کنند. با این حال انتقاد شدیدی نمی توان نسبت به این طرح داشت، زیرا افرادی که تمکن مالی متوسطی در جامعه دارند، می توانند با آن صاحب خانه شوند.

گره کور مشکل مسکن چه چیزهایی است؟

سیدالبرز حسینی در مورد علل گرانی مسکن در کشور گفت: گره کور مشکلات مسکن، زمین و منابع مالی با نرخ بهره کم است که می توانیم از تسهیلات آن استفاده کنیم و شرایطی را دولت ایجاد کند تا زمین با قیمت کم و با نرخ بهره اندک در اختیار انبوه سازان قرار گیرد و به تولید مسکن بپردازند. بهرحال معضلات مربوط به این طرح روشن است و باید اقدامات کارشناسی بیشتری در آن انجام شود.

حسینی در خصوص حمایت از دلالان و بساز و بفروش ها با اجرای این طرح گفت: مشکلات مربوط به این طرح را باید از متولیان آن جویا شد. در طرح ملی مسکن، در برخی نقاط کشور، به علت عدم مکان یابی درست و مسائل کارشناسی، انتقاداتی نسبت به آن وارد شده است. بهرحال در برخی از شهرها طرح ملی مسکن با موفقیت اجرا شده و البته آمار آن کم است. در طرح ملی مسکن قطعاً انتقاداتی مثل سوء استفاده دلالان و افراد دیگر وجود دارد و مسئولان و متولیان امر باید بررسی های زیادی در این رابطه به عمل آورند.

طرح مجلس برای کمک به مشکلات مسکن

نماینده خدابنده در مجلس در خصوص اقدامات مجلس شورای اسلامی در جهت رفع مشکل مسکن در کشور افزود: طرحی تحت عنوان جهش تولید و عرضه مسکن را پیش رو داریم که تقریباً بعد از بودجه روند قانونی خود را طی خواهد کرد و دو یا سه بند باقیمانده از آن نیز کامل خواهد شد. اکنون مشکل مسکن جزو مشکلات اساسی کشور است و همه مسئولان، مخصوصاً شخص آقای رئیس جمهور باید برای رفع مشکل آن اقدام کنند. در این رابطه مقام معظم رهبری هم تاکید کردند که موضوع مسکن، جزو مسائل اساسی کشور است و متولیان امر باید فکری به حال آن بکشند.

سیدالبرز حسینی در مورد اقدامات مربوط به رفع مشکلات مسکن گفت: متاسفانه در 8 سال گذشته اقدام خاصی انجام نشده است، اکنون شاهدیم که از نظر تسهیلات، با وجود اینکه شورای پول و اعتبار اعلام کرده بیشتر تسهیلات را در حوزه مسکن ببرید، اما تنها 7 درصد از اعتبارات به این بخش تخصیص یافته است. متاسفانه از این نظر حمایت خاصی نشده است. مجلس نیز یکسری نکات در قوانین مربوطه آورده است که از نظر تامین زمین، منابع مالی و مصالح مشکلی وجود نداشته باشد.

نماینده خدابنده در پایان و جمع بندی اظهار داشت: طرح ملی مسکن برای دهک های پایین جامعه آورده ای ندارد، بسیاری از افرادی که واجد شرایط هستند و در سامانه ثبت نام می کنند، پس از مدتی به دلیل تغییر شرایط نمی توانند از پس هزینه های آن برآیند و از ثبت نام در طرح منصرف می شوند.  آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.