شرکت های عرضه کننده اینترنت بر روی فیبر نوری

به گزارش رکنا ،فناوری فیبر نوری سالیان زیادی است که وارد بازار شده و در ایران هم شرکت مخابرات ایران اینترنت مبتنی بر فیبر نوری را به مشترکین متقاضی ارائه می کند. در عین حال که مخابرات سرویس های فیبر نوری را ارائه می دهد می خواهیم بدانیم که آیا شرکت دیگری به غیر از مخابرات چنین سرویس هایی را ارائه می کند و کاربران دیگر اپراتورهای اینترنت ثابت می توانند از اپراتور خود فیبر نوری خریداری کنند؟ در مطلب پیش روی به این سوالات پاسخ داده شده است.

تا چند سال پیش اینترنت کابلی پاسخ نیاز کاربران را می داد و همین سرویس های ADSL با سرعت های زیر یک مگابیت برای بسیاری، اینترنت پرسرعت به حساب می آمد! اما با گسترش اینترنت و افزایش کاربری آن نیاز به سرعت بالاتر در اتصالات اینترنتی احساس شد و کنار آن سرویس های ADSL با سرعت بالاتری توسط اپراتورها معرفی شد. اما روند رو به رشد اینترنت همچنان ادامه داشت تا این که در نهایت برای بهبود سرعت اینترنت فناوری جدیدی به نام فیبر نوری معرفی شد. این فناوری با استفاده از نور و تارهای نوری داده های اینترنتی را انتقال داده و اتصال اینترنتی را فراهم می کند.

شرکت‌های ارائه دهنده اینترنت فیبر نوری

در حال حاضر اینترنت فیبر نوری سریع ترین اینترنت موجود در دنیاست که امکان استفاده از آن برای کاربران عادی و خانگی هم وجود دارد. در کشور ما هم پس از فناوری ای‌دی‌اس‌ال فناوری فیبر نوری وارد بازار شد و با پیاده سازی زیرساخت های مخابراتی آن، اکنون امکان استفاده از سرویس های مبتنی بر آن برای شهروندان وجود دارد. اما همچون ADSL سرویس های فیبر نوری را هم باید از اپراتور ارائه کننده اینترنت یا همان آی‌اس‌پی (ISP) خریداری نمود. در عین حال همه اپراتورهای اینترنت ثابت سرویس فیبر نوری ندارند. پس برای خرید اینترنت فیبر نوری باید به دنبال شرکتی باشید که سرویس فیبر نوری را ارائه بدهد. در ادامه این شرکت ها به شما معرفی می شود.

۱- شرکت مخابرات ایران

اولین اپراتور اینترنتی که می توان از آن سرویس فیبر نوری خریداری نمود، شرکت مخابرات ایران است. این شرکت متولی پیاده سازی و نگهداری زیرساخت های مخابراتی کشور است که در ابتدا تنها ارائه دهنده خدمات زیرساختی بود اما اکنون چند سالی است که خود خدمات ارائه اینترنت را به مشترکین ارائه می کند. این شرکت در کنار سرویس های ADSL و سرویس های VDSL، سرویس های فیبر نوری را تحت عنوان سرویس تانوما ارائه می کند که سرعت آن تا حداکثر ۵۰ مگابیت می باشد. مشترکین مخابرات از جمله مشترکین خانگی برای بهره مندی از این سرویس ها باید با شماره ۲۰۲۰ تماس گرفته و یا از طریق سایت شرکت مخابرات ایران سرویس تانوما درخواست نمایند.

سرویس اینترنت فیبر نوری

توجه داشته باشید که برای استفاده از سرویس تانوما (اینترنت فیبر نوری) لازم است زیرساخت های فیبر نوری برای خط شما پیاده سازی شود. چنین زیرساخت هایی در تمام مناطق و محلات پیاده سازی نشده است و در شبکه مخابراتی منازل تنها زیرساخت کابلی وجود دارد. به همین جهت است که برای دریافت سرویس های ADSL بدون تغییر سیم کشی خط می توانید از اینترنت استفاده کنید اما برای خرید سرویس فیبر نوری یا همان تانوما باید ابتدا درخواست خود را ثبت کنید تا پس از بررسی، زیرساخت های لازم برای آن پیاده سازی شود.

دیگر شرکت‌های دارای سرویس فیبر نوری

همانطور که ذکر شد شرکت مخابرات ایران از ابتدا تا کنون متولی پیاده سازی زیرساخت های مخابراتی و نگهداری از آنها بوده است. با توجه به این که ارائه سرویس های فیبر نوری به مشترکین منوط به وجود زیرساخت های لازم می باشد و شرکت مخابرات ایران تنها متولی پیاده سازی این زیرساخت ها می باشد، در حال حاضر تنها شرکت ارائه دهنده اینترنت فیبر نوری شرکت مخابرات ایران می باشد و دیگر اپراتورهای اینترنتی اقدام به فروش سرویس فیبر نوری نمی نمایند.

همین انحصار ارائه اینترنت بر روی خطوط فیبر نوری باعث نارضایتی بسیاری از کاربران شده است؛ چراکه مشترکین برای خرید سرویس فیبر نوری به ناچار باید از طریق شرکت مخابرات اقدام نمایند. به علاوه این که در برخی مناطق زیرساخت های مخابراتی تنها به صورت فیبر نوری پیاده سازی شده است و با توجه به انحصار فیبر نوری برای مخابرات، مشترکین حتی برای دریافت سرویس های ADSL هم مجبور به خرید سرویس از مخابرات می باشند.

در راستای این این اتفاقات و به دنبال نارضایتی مردم، چندی پیش وزیر ارتباطات اعلام کرد که برخی از انحصارطلبی‌های مخابرات از بین خواهد رفت. طولی نکشید که این تصمیم وزیر ارتباطات به صورت یک تفاهم‌نامه‌ نتیجه خود را نشان داد و شرکت مخابرات با شرکت های شاتل، های وب، آسیاتک و تلکام تفاهم نامه ای منعقد نمود. طبق این تفاهم نامه شرکت های مذکور می توانند سرویس های ADSL را بر روی خطوط دارای فیبر نوری به مشترکین خود ارائه کنند.

این تفاهم نامه گرچه اجازه داد برخی اپراتورهای اینترنتی اقدام به فروش اینترنت روی خطوط فیبر نوری نمایند اما به معنی آن نیست که انحصار فروش سرویس فیبر نوری برچیده شده است. چراکه در این تفاهم نامه تنها به فروش سرویس های ADSL بر روی خطوط فیبر نوری اشاره شده است و هیچ توجهی به فروش سرویس های فیبر نوری توسط دیگر شرکت ها نشده است.

بنابراین و با توجه به بررسی های انجام شده روی سرویس های قابل خرید از اپراتورهای اینترنتی مشخص است که همچنان فروش اینترنت فیبر نوری در انحصار مخابرات است و همچنان دیگر اپراتورهای اینترنتی امکان فروش چنین سرویس هایی را ندارند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.