احتمال تولید واکسن کرونا تا ۶ ماه آینده

واکسن / به گزارش رکنا، بیژن صدری‌زاده، مدیر سابق مبارزه با بیماری‌های واگیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی  با اشاره به اینکه کرونا، ویروس‌ جدیدی نیست و جزء ویروس‌هایی هستند که علائم سرماخوردگی ایجاد می‌کنند، گفت: برخی از ویروس‌ها در انسان و برخی در حیوانات، منجر به بیماری می‌شوند. کرونا ۲۰۱۹ جهش پیدا کرده است به همین دلیل آن را نوپدید محسوب می‌کنند و به همین دلیل، سیستم دفاعی بدن انسان‌ها در مقابل آن مصونیت ندارند.

وی ادامه داد: روند پیشرفت ویروس نوپدید در جامعه مشخص نیست تا ایمنی جمعی ایجاد نشود، شیوع آن زمان می‌برد. با ایجاد مصونیت، داستان این ویروس نیز پایان می‌یابد. ویروس از راه دستگاه تنفس به افراد مختلف منتقل می‌شود و یک نفر ظرف چند هفته حدود ۵۰۰ نفر را آلوده می‌کند، البته همه این افراد آلوده، علائم بیماری را نشان نمی‌دهند.

این متخصص بیماری‌های عفونی بیان کرد: در حال حاضر در کروناویروس جدید از هر ۱۰۰ نفر که ویروس را دریافت کردند، حدود ۸۰ نفر بیمار نمی‌شوند، از تعداد باقی‌مانده حدود ۲۰ درصد بی‌علامت بوده و ۵۰ تا ۶۰ درصد نیز علائم خفیفی مانند یک سرماخوردگی ساده دارند که ممکن است افراد اصلاً متوجه آن نشوند. فقط ۲۰ درصد افرادی که کروناویروس وارد بدن آن‌ها شده است، علائم شدیدی داشته و ممکن است نیاز به بستری داشته باشند. از این ۲۰ درصد نیز، ۴ درصد آن‌ها وضعیت بحرانی پیدا کرده که ۵۰ درصد آن‌ها منجر به مرگ می‌شود.

مدیر سابق مبارزه با بیماری‌های واگیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی با بیان اینکه تمامی تلفات این ویروس از ابتدا ۲.۵ درصد بوده است و حال که پاندمی شده است تلفات آن به ۵ تا ۶ درصد رسیده است، گفت: کووید ۱۹ باز هم از کرونای سال ۲۰۰۳ که به سارس معروف شد و ۱۰ درصد تلفات گرفت، درجه کشندگی کمتری دارد. این حرف به این معنی نیست که درجه کشندگی ویروس باید بیشتر باشد تا به آن توجه کرد، هر درجه کشندگی باعث تلفات می‌شود.

وی تصریح کرد: اعلام هر روز میزان ابتلا و مرگ و میر در رسانه‌های ایران و جهان، کمکی به کمتر شدن بیماری نمی‌کند، باید به مردم آگاهی دهند که چگونه خود را در برابر بیماری حفظ کرده و اصول پیشگیری را رعایت کنند که زدن ماسک و حفظ فاصله‌گذاری و ... از جمله این راه‌ها است. زمانی که دست بر سطوح می‌زنند دست خود را به صورت، بینی، گوش و ... نزنند تا زمانی که دست خود را ضد عفونی کنند. اگرچه نقش انتقال ویروس از طریق سطوح بسیار کمتر از تماس مستقیم است. مهمترین راه انتقال ویروس از طریق تماس مستقیم است. این احتیاط‌ها اگر صورت بگیرد، مطمئنا مشکلات حل می‌شود.

صدری‌زاده بیان کرد: افراد با علائم خفیف، نیاز نیست به مراکز درمانی مراجعه کنند، کافی است در خانه قرنطینه شوند و مایعات گرم بنوشند. صرفاً همان چهار درصد با علائم شدید، نیاز به مراجعه دارند. تب شدید ناگهانی بالای ۳۹ درجه با تب‌سنجی از زیر زبان، سرفه خشک و تنگی نفس، سه علائم اصلی هستند که این افراد باید سریع به مراکز درمانی مراجعه کنند.

عضو فرهنگستان علوم پزشکی بیان کرد: ویروس جهش خود را انجام داده و این نیست که هر روز و هر هفته صحبت از جهش دوباره آن شود. وقتی ویروس، همه‌گیری جهانی دارد با زمانی که تنها در یک منطقه منتشر می‌شود، متفاوت است و وقتی ویروس پاندمیک شد، شرایط جدیدی ایجاد می‌شود. آنفلوآنزا نیز وقتی پاندمی ایجاد شد؛ ۴۰ میلیون کشته داد؛ که خوشبختانه واکسن آن پیدا شد. این امیدواری وجود دارد حدود شش‌ماه آینده، واکسن کووید ۱۹ نیز پیدا شود.

وی در پایان در رابطه با سیاست‌های بهداشتی نیز گفت: سیاست بخش سلامت، باید بر اساس شواهد موجود باشد. چنین سیاستی ممکن است در هر کشوری وجود نداشته باشد. آمار و اطلاعات بیماری‌ها باید شفاف و صادقانه باشد تا مردم آن را بپذیرند. باید از سلب اعتماد عموم جلوگیری کرد. در اغلب بیماری‌ها تکلیف با خود مردم است نه دولت و حکومت و تا زمانی که مردم خود احساس مسئولیت نکنند، دولت نمی‌تواند، چیزی را تکلیف کند. مردم اگر همکاری کنند جان خود، خانواده و مردم را حفظ می‌کنند. البته مردم نباید زیاد ترساند، چرا که استرس ایمنی بدن را تضعیف می‌کند. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.