شکار غیرمجاز در مازندران حدود ۳۲ درصد کاهش یافت

به گزارش رکنا، آمار تخلف شکار غیرمجاز در استان طی نیمه اول سال جاری را ۲۰۷ فقره اعلام کرد و افزود که سال گذشته ۳۰۳ مورد تخلف شکار در این بازه زمانی منجر به تشکیل پرونده قضایی شده بود.

وی همچنین از کاهش بیش از ۲۲ درصدی تخلفات زیست محیطی در استان طی سال جاری خبر داد و آمار پرونده های تشکیل شده از تخلفات زیست محیطی را ۵۲۴ فقره اعلام کرد. آهنگری گفت که پارسال در نیمه نخست سال ۶۷۴ فقره پرونده تخلف زیست محیطی در استان تشکیل شده بود.

جریمه ۴۸ میلیارد متخلفان زیست محیطی

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست مازندران همچنین گفت که در نیمه نخست سال جاری متخلفان زیست محیطی حدود ۴۸ میلیارد ریال از سوی دستگاه قضایی جریمه شدند که از این میزان تاکنون حدود یک میلیارد و ۴۰۶ میلیون ریال وصول شده است.

وی با اعلام این که در نیمه نخست سال جاری ۴۴۵ فقره پرونده تخلفات زیست محیطی به دستگاه قضایی ارسال شد ، افزود که برای ۵۲ پرونده تاکنون حکم صادر شد و به همین تعداد پرونده نیز در جریان رسیدگی قرار دارد.

آهنگری تخلفات زیست محیطی در استان را شامل صید ، شکار ، تخریب و آلودگی محیط برشمرد و افزود : بیشترین جرایم زیست محیطی امسال مربوط به صید و شکار غیرمجاز بود.

وی با اعلام این که شکارچیان غیرمجاز عمدتا گونه های در معرض خطر استان را به سمت نابودی می برند ، توضیح داد : طبق پایش پرونده تخلفات ثبت شده ، یک سوم شکارهای غیرمجاز کشف شده مربوط به مرال یا گوزن خزری بوده است که از گونه‌ در معرض خطر و حفاظت شده محسوب می شود.

ضبط ۲۴۸ قبضه سلاح

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست مازندران آمار سلاح های کشف شده از شکارچیان غیرمجاز را هم در نیمه نخست سال جاری ۲۴۸ قبضه و ۲۵ درصد کمتر از مدت مشابه سال قبل اعلام کرد و گفت : بخشی از این سلاح ها اگر چه مجاز بود ولی به علت استفاده در شکار غیرمجاز تقیف شده است.

وی با ابراز تاسف از این که بیشترین میزان شکار غیرمجاز مربوط به شکارچیان دارای سلاح مجاز است ، افزود : در نیمه نخست سال گذشته هم ۳۰۲ قبضه انواع سلاح شکاری مجاز و غیرمجاز از شکارچیان متخلف کشف شده بود که فقط ۷۸ قبضه فاقد پروانه شکار بود.

فرمانده یگان حفاظت محیط ‌زیست مازندران گفت : بر اساس قانون جواز تمامی شکارچیان پس از ارتکاب تخلف از سوی یگان حفاظت باطل و سلاح به نفع دولت ضبط می شود و دادگاه می تواند برای این افراد تا سه ماه حبس هم حکم صادر کند.

وی افزود : برای شکارچیان غیرمجاز دارای پروانه حمل سلاح این قانون حتی پیش از اقدام به شکار نیز می تواند در صورت داشتن سابقه با رای دادگاه قابل اجرا باشد. مازندران ۵۳۰ هزار هکتار عرصه زیست محیطی دارد که افزون بر ۳۰۰ نفر کار حفاظت از آن را بر عهده دارند.

وجود عرصه طبیعی در مازندران به خصوص تالاب های سرخرود و میانکاله باعث کوچ سالانه ۱۵۰ گونه از پرندگان مهاجر با جمعیت یک میلیون و ۵۰۰ هزار بالی به این خطه شمال کشور می شود . طبق آمار سالانه حداقل یک پنجم این پرندگان به دست شکارچیان غیرمجاز شکار می‌شوند. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

کدخبر: 615701 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟