آب خوزستان متعفن است /تلاقی آب و منتشرات فاضلاب ! / 50 میلیون یورو چه شد؟

خوزستان – آب |موضوع آب آلوده در خوزستان بارها و بارها مورد انتقاد رسانه ها و فعالان حوزه قرار گرفته است. اما پس از سال ها همچنان وضعیت بر منوالیست که از گذشته بود. این در حالی است که مسئولین به موضوع آب اشراف دارند . وعده های بسیاری داده شده و حتی بودجه هایی نشاندار از کلان حاکمیت به این موضوع اختصاص داده شده است.

50 میلیون یورو برای بهبود وضعیت آب خوزستان صرف چه شد؟

بطور مثال، در 10 خرداد سال جاری، رهبر معظم انقلاب 50 میلیون یورو از صندوق توسعه ملی را به اصلاح وضعیت مشکل آب و فاضلاب خوزستان اختصاص داد. همچنین در همان تاریخ منتشر شده است که رئیس جمهوری  در گفت‌وگوی تلفنی با وزیر نیرو، دستور حل کامل و سریع مشکل آب منطقه غیزانیه اهواز را به وزیر نیرو داد و خواست وی شخصا و به‌صورت مستمر موضوع را پیگیری کند . روحانی تاکید کرد که وزیر نیرو مصر باشد تا نهایتا تا انتهای خرداد ماه به حل قطعی مشکل منجرشود. خبری که قریب 3 ماه از آن می گذرد و اکنون نگاهی به وضعیت آب و فاضلاب در استان خوزستان می اندازیم.

ایمان محمدی نرگسی، رئیس هیئت موسسه مردم نهاد میثاق منتظران، در گفتگو با رکنا وضعیت آب خوزستان را تشریح می کند.

ایمان محمدی نرگسی

درگیری چندین ساله مناطق دشتی خوزستان با آب ناسالم

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، محمدی نرگسی گفت: نه تنها امروز که سال ها است مناطق دشتی خوزستان، درگیر موضوع آب شرب است. نه تنها در مناطق حاشیه، حتی برخی از مراکز اهواز اگر شیر آب را باز کنید ، خروجی شیر مایعی متعفن و قهوه ای رنگ است. بارها وزرای بهداشت این دولت و دولت های قبل، در رابطه با آب شرب منطقه اهواز تذکراتی را داده اند. آنها بارها گفته اند که آب اهواز غیر قابل شرب است و مردم نباید آن را مصرف کنند.

آب ناسالم خوزستان و حمله از هپاتیت تا ناگ و وبا

رئیس هیئت موسسه مردم نهاد میثاق منتظران، اشاره کرد: اینکه هپاتیت در بین افراد شایع شده است را مقامات باید بررسی کنند و پاسخ بدهند. متاسفانه این بررسی صورت نگرفته است. ابتلای به هپاتیت برای ما هم جزو شنیده های محسوب می شود. گویا در مناطقی از خوزستان هپاتیت شیوع پیدا کرده است. وقتی آمار و اطلاعات صحیحی در دسترس نیست، نمی توانیم قطع به یقین موضوع را عنوان کنیم. اگر همچین اتفاقی افتاده باشد، مقامات بهداشت و درمان در سطح استان، باید بحث واکسیناسیون را سریعا انجام دهند.تاکنون که همتی بر این قضیه نبوده است. اما واقعیت این است که ما در خصوص آب اتفاقات عجیبی می بینیم و وقایع متعددی را می شنویم. یکبار حرف از وبا می شود و یکبار حرف از هپاتیت، یک بار حرف از ناگ و بیماری های دیگر  . اما بدیهی است که این وضعیت آب سلامت کودکان و بزرگسالان را به خطر می اندازد و بی تردید بیماری را موجب شده است.  

بی مسئولیتی متولیان موجب استمداد وضعیت آب منطقه است

ایمان محمدی نرگسی در خصوص علت تعفن آب لوله کشی در خوزستان ، گفت: بخشی از این فساد آب مربوط به زیرساخت های فرسوده آب و فاضلاب استان است. با وجود اینکه مقام معظم رهبری بودجه ای نشان دار را برای رفع مشکل آب و فاضلاب استان عنایت فرمودند، اما ظاهر امر می گوید، بی مسئولیتی متولیان موجب استمداد وضعیت آب منطقه است. به این خاطر میبینید که ما همچنان همان مشکلات آب را بی هیچ تغییری داریم. مضاف بر این مبحث، اخبار جسته و گریخته ای حاکی از آن است که فاضلاب ها به منابع آب وارد می شود. این اخبار با توجه به بوئی که از آب به مشام می رسد منطقی است. البته مسئولین این موضوع را تکذیب می کنند و ما هم دسترسی به مدارکی نداریم که یقین حاصل کنیم. اما بوی تعفن و رنگ قهوه ای رنگ آب جاری از شیرابه ها ی شهر شاهدی بر این ظن ماست.

آب طی چهار مرحله ، بوسیله مردم و با هزینه خودشان تهیه می شود

رئیس هیئت موسسه مردم نهاد میثاق منتظران، بیان کرد: در بسیاری از بخش های دشتی خوزستان، بی استفاده از تصویه کننده امکان استفاده از آب نیست. آنچه در آب است را مگر با آزمایشات میکروبی نمی توانیم شناسائی کنیم. اما فیلترهای آبی که مردم نصب می کنند تا آب قابل شرب تهیه کنند، شاید یک ماه دوام بیاورد. این انتظار بعیدی نیست که از سازمان آب بخواهیم آب تصفیه شده به مردم برساند، اما تصویه آب طی چهار مرحله ، بوسیله مردم و با هزینه خودشان تهیه می شود.

مشاهده فساد آب در مناطق بالاشهر اهواز

محمدی نرگسی، گفت: البته این موضوع در طی سال مطلق نیست، بلکه کیفیت آب در طی زمان متاثر از وضعیتی که بررسی نشده است ، تغییر می کند. اما در اکثر مواقع ، این فساد آب را حتی در مناطق بالاشهر شهر اهواز هم مشاهده می کنیم.برخی مواقع گل و لای به آب راه پیدا میکند و در برخی مواقع بوی تعفنی استشمام می شود که حدس زده می شود حامل منتشرات فاضلاب باشد. در این خصوص پرسش های بسیاری وجود دارد اما مسئولین هیچ پاسخ صحیحی به مطالبات مردمی نمی دهند.

آب خوزستان برای احشام هم مناسب نیست

وی در ادامه بیان کرد: ما دسترسی نداریم تا بررسی کنیم که چرا املاح یا میکروبی در آب است. این نیاز به همکاری دستگاه هایی دارد که تشکیلات آزمایشگاهی دارند. مسئولین هم در این باره پاسخگو نیستند. اما، عموم مردم معتقدند که آب شیرابه های خوزستان برای احشام هم مناسب نیست. این را همه می توانند از املاح و رنگ و طعم و بوی متعفن آب بفهمند. تنها اظهارات عامیانه هم دال بر این موضع نیست. این را کسانی که در گذشته از اب نمونه گیری کردند هم گفته اند.

 مجری اصلاح وضع آب کیست؟

ایمان محمدی نرگسیگفت: ما به مسئولین زیادی مراجعه کردیم. در واقع آب شرب یک مطالبه عمومی است. این فاجعه دیرپا مدام در سطح مسئولین استان مطرح می شود. همانطور که میبینید به سمع مقامات کلان و رئیس جمهور هم رسیده است. اما مردم نفهمیدند که چه کسی باید به این موضوع رسیدگی کند؟ خود استاندار و مسئولین هم به جمع مطالبه گران پیوسته اند. آنها هم مدام اظهار می کنند که آب خوزستان آلوده است. سوال این است که مجری چه کسی است؟ این سوال باقی است و سوال بزرگتری در ذهن مردم خوزستان ایجاد شده است.

آیا تلاقی آب و منتشرات فاضلاب واقعیت دارد؟

رئیس هیئت موسسه مردم نهاد میثاق منتظران ، در پایان گفت: آیا تلاقی آب و منتشرات فاضلاب واقعیت دارد؟ این سوال امروز اهالی خوزستان است و بر آن مصر هستند. ما در این خصوص پیگیری های بسیاری کردیم. حتی شکایات زیادی را انجام دادیم که در اختیار شورای شهر اهواز و دستگاه های مجری دیگر قرار گرفته است. دریغ از پاسخ و مشخص است که این جواب این پرسش مانند بسیاری از پرسش ها دیگر ، قرار است سالها از مردم مخفی بماند. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی