ارائه یک طرح برای نجات ۱۵ درصد جمعیت تهران در زلزله
رکنا: بافت فرسوده و نامقاوم به یکی از معضلات پایتخت بدل شده است، معضلی که نگرانیهای جدی پیرامون گستردگی و جمعیت ساکن در آن در هنگام حوادثی مانند زلزله وجود دارد و متاسفانه افزایش قیمتها در حوزه ساخت و ساز شرایط مقاوم سازی آن را نیز با دشواری روبرو کرده است. در این میان سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران متولی طرحی برای ایمن سازی این بافت شده است.
زلزله / رضا کرمی محمدی، در مورد طرح بهسازی لرزه ای نسبی ساختمان های متداول شهر تهران گفت: یکی از نگرانی های جدی ما در هنگام زلزله احتمالی در تهران مربوط به بافت فرسوده و ساکنان است، چرا که این ساختمان ها چندین دهه قبل ساخته شده و از دستورالعمل های ایمنی پیروی نمی کند.
به گزارش رکنا، وی ادامه داد: بسیاری از ساختمان ها و بناهای واقع در بافت فرسوده حتی فاقد اسکلت بتنی هستند و همین امر سبب می شود که با کوچکترین لرزه های تمام ساختمان فروبریزد. حتی در مواردی زلزله هم نبوده و ساختمان فروریخته که آخرین مورد آن حدود دوهفته پیش در مرکز تهران رخ داد و یک ساختمان سه طبقه قدیمی ناگهان فروریخت.
تهران 3 هزار هکتار بافت فرسوده دارد
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه طبق برآوردهای انجام شده حدود ۳۰۰۰هکتار بافت فرسوده در شهر داریم، گفت: حدود ۱۵ درصد از جمعیت تهران در این بافت ساکن هستند. اما متاسفانه در برخی ازمناطق شهری ما، به خصوص مناطق مرکزی و جنوبی، درصد زیادی از ساکنان ساکن بافت فرسوده هستند. مثلا در منطقه ۱۱ تهران؛ حدود ۴۰ درصد از جمعیت ساکن بافت فرسوده اند ومنطقه ۱۲ نیز وضعیتی مشابه دارد.
کرمی محمدی ادامه داد: لازم است که این ساختمان ها نوسازی شوند و در همین راستا نیز شهرداری تهران تسهیلات خوبی برای این امر پیش بینی کرده است و حتی وام هایی نیز از سوی دستگاه های مربوطه به نوسازی بافت فرسوده تعلق می گیرد. اما متاسفانه در چند سال اخیر افزایش قیمت و هزینه ها در ساختمان سازی منجر شده تا برخی از مالکان ساختمان های فرسوده توانایی نوسازی ملک خود را نداشته باشند، مخصوصا اینکه اکثر ساختمان های دارای بافت فرسوده در مناطق مرکزی و جنوبی شهر تهران قرار دارد.
وی با بیان اینکه درهمین راستا نیز طرح بهسازی لرزه ای نسبی ساختمان های شهر تهران در دستور کار مدیریت بحران تهران و شهرداری تهران قرار گرفت، گفت: در این طرح امکان بهسازی نسبی یا به عبارتی دیگر مقاوم سازی را فراهم کردیم. چرا که هزینه های آن به مراتب کمتر از نوسازی یک ساختمان است. بر این اساس متقاضیان بهسازی واحدهای مسکونی می توانند به شهرداری تهران مراجعه کرده و در خواست مجوز بهسازی کنند.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اضافه کرد: پس از ثبت درخواست کارشناسان شهرداری اقدام به بررسی ملک کرده واگر وضعیت آن به گونه ای باشد که امکان مقاوم سازی نسبی و بهسازی لرزه ای آن وجود داشته باشد، مجوز مربوطه را صادر خواهند کرد.
کرمی محمدی درباره املاکی که نتوانند تاییدیه برای دریافت مجوز را اخذ کنند نیز گفت: این بناها حتما خیلی فرسوده و نامقاوم هستند و حتما باید نوسازی شوند. چون مقاوم سازی و بهسازی نیز باید در ساختمان هایی صورت بگیرد که شرایط آن را داشته باشد.
به گفته وی سازمان مدیریت بحران به دنبال این است که بتوانیم یکسری تسهیلات را نیز برای این امر اختصاص دهیم که رایزنی هایی در این خصوص انجام شده و امیدواریم با کمک شورای شهر و شهرداری تهران این امر محقق شود. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر