12میلیون هکتار از عرصه های مراتع و جنگل ها در آستان تخریب
اجتماعی رکنا: معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزرداری کشور گفت: ۳میلیارد نفر در جهان در معرض بیابان زایی و ۱۲ میلیون هکتار از عرصه های کشاورزی، مراتع و جنگل ها در آستانه تخریب یا رها شدن هستند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، مراسم روز جهانی مقابله با بیابان زایی در سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور برگزار شد. مسعود منصور، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزرداری کشور در این مراسم گفت: مسعود منصور، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل ها گفت: برای برگزاری این مراسم مردد بودیم اما به دلیل اهمیت آن تصمیم گرفتیم با رعایت پروتکل ها این مراسم را برگزار کنیم.
وی افزود: از سه دهه قبل که کنوانسیون مقابله بیابان زایی و خشکسالی تشکیل شد یکی از دلنگرانی ها و هشدارهای کنوانسیون مقابله با بیابان زایی و خشکسالی این است که فشار بیش از حد به محیط زیست وارد نشود. اگر مصرف گرایی و تولید انبوه زباله پیامدهای خطرناکی در پی خواهد داشت. متاسفانه در حال حاضر برخی از پیامدهای آن را شاهد هستیم. ۳میلیارد نفر در جهان در معرض بیابان زایی و ۱۲ میلیون هکتار از عرصه های کشاورزی، مراتع و جنگل ها در آستانه تخریب یا رها شدن هستند.
ایران ریزگردها را به دغدغه جهانی تبدیل کرد
مسعود منصور تاکید کرد: پیش بینی ها می گوید تا سال ۲۰۵۰ نیاز بشریت به غذا و آب به ۵۰ تا ۵۵درصد رشد می کند. این در حالی است که امروزه ۸۰۰میلیون نفر در جهان در معرض فقر و گرسنگی هستند. بنابراین باید برای پیشگیری از بحران به محیط زیست اهمیت بیشتری بدهیم. در کشور ۳۰میلیون هکتار بیابان داریم که ۱۴ میلیون آن در بحرانی بیابان تشخیص داده شده است در سال ۱۳۷۵ به کنوانسیون بیابانزدایی جهانی ملحق شدیم و یک کارگروه تشکیل شد. خدمات ارزنده ای انجام شده است ولی ضرورت دارد که این کارگروه فعال تر شود.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزرداری کشور با اشاره با اقدامات مثبت در این حوزه، افزود: در سال ۲۰۱۵ ریز گردها را به عنوان دغدغه جهانی مطرح کرده و باعث ائتلافی برای آن شد. اقدامات بیابان زدایی پیشرو هستیم و ۶ دهه است که فعالیت های بیابان زایی انجام می دهد و نتیجه آن ایجاد ۲ میلیون جنگل دست کاشت بود.
توقف یکساله مالچ پاشی
او با اشاره به عملکرد سال گذشته سازمان گفت: سازمان در سال ۹۸ با عنایت مقام معظم رهبری و اجازه استفاده از صندوق توسعه ملی، حمایت دولت و مجلس عملکرد موثری داشته است. در ۲۲ استان بیابانی در ۴۴۸ موقعیت اقدامات ما انجام شده است و حدود ۱۲۷ هزار هکتار را پوشش داد که در ۴۴ هزار هکتار آن نهال کاری و ۱۰ هزار هکتار مالچ پاشی انجام شد.
منصور در خصوص مالچ پاشی تاکید کرد: با توجه با دیدگاه های مختلف مالچ پاشی با یک وقفه یکساله روبرو شد و فراخوانی برای همه شرکت های دانش بنیان دادیم تا جایگزینی معرفی کنند و از همه مجامع دانشگاهی و موسسان یک نماینده خواستیم تا یک پروژه تدوین کنند و سال آینده با دقت و دانش بیشتری اقدامات انجام شود.
او گفت: احداث مدیریت عرصه ها در ۹ هزار هکتار، ۴۴ هکتار بادشکن زنده و غیر زنده ایجاد و در مجموع هفت هزار ۵۷۸ میلیارد ریال اعتبار برای پروژه ها انجام شد.
منصور با اشاره به این که اینکه در سال ۹۹ با کاهش شدید منابع اعتباری روبرو هستیم و به دو هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال رسیده است، افزود: اما پیش بینی شده در ۱۲۱ هزار هکتار بیابان زایی انجام دهیم. سازمان با دفتر مشارکت مردمی سامانه ای را طراحی کرده است. با استفاده از آن امکان به اشتراک گداری تجارب مشترک فراهم می شود. از وزیر جهاد کشاورزی درخواست می کنم اجرای ۱۲۱ هزار هکتار بیابان زایی در سال جاری آغاز شود.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر