توجه شهرداری تهران به معتادان در پی کرونا
حوادث رکنا : پیشنهاد احداث اتاقهای مصرف موادمخدر در گرمخانهها از سوی سرپرست سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران مطرح شد.
به گزارش رکنا ، همزمان با شیوع ویروس کرونا ستاد ملی مبارزه با کرونا دستور لغو طرحهای جمع آوری معتادان را از سطح شهر داد.
بعد از گذشت مدتی از عدم اجرای طرح جمع آوری معتادان متجاهر شاهد بازگشت آنها به پاتوقهای سابق بودیم که دوباره آنها در مناطقی مانند میدان شوش تجمع کردند.
این مسئله باعث نگرانی مسئولان و نهادهای مربوطه در حوزه کاهش آسیب اعتیاد در کشور شد.
سید مالک حسینی سرپرست سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران درباره تازهترین تصمیمات برای چگونگی مراقبت از معتادان متجاهر، اظهار کرد: بر اساس توصیه وزارت بهداشت، از زمان شیوع ویروس کرونا قرار شد که دیگر در گرمخانهها پذیرش جدید نداشته باشیم.
سرپرست سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران گفت: برخی از مراکز نگهداری از معتادان به خاطر ریسک پذیر بودن تعطیل شدند و از سوی دیگر ۱۰۰ هزار نفر از کسانی که در زندان بودند، آزاد شدند که تعدادی از آنها بدون خانواده بودند و به ناچار در خیابانها ماندند، لذا تعداد خیابان خوابها افزایش پیدا کرد.
او با تأکید بر اینکه پروتکلهای بهداشتی به طور دقیق در گرمخانهها رعایت میشود، افزود: ۳۰ درصد افراد حاضر در گرمخانهها هیچ گونه اعتیادی ندارند و تاکنون هم هیچ موردی از ابتلا به کرونا در هیچ یک از گروههای حاضر در گرمخانهها مشاهده نشده است.
حسینی خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما در ستاد مقابله با کرونا این بود که خطر بیرون ماندن معتادان بیشتر از آوردن آنها به گرمخانهها است.
سرپرست سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران تصریح کرد: برای جلوگیری از خروج این افراد، پیشنهاد اتاق مصرف را دادیم که برای این کار منتظر پاسخ شورای تأمین و ستاد مبارزه با مواد مخدر هستیم.
رئیس سازمان رفاه شهرداری تهران اعلام کرد که پیشنهاد راه اندازی اتاق مصرف را به ستاد مبارزه با مواد مخدر دادیم، اما ستاد مبارزه با مواد مخدر این موضوع را تأیید نکرد.
حمید جمعه پور مدیرکل درمان اعتیاد و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره پیشنهاد شهرداری برای ایجاد اتاق مصرف در گرمخانهها، اظهار کرد: تاکنون چنین درخواستی از سوی شهرداری به ستاد مبارزه با مواد مخدر فرستاده نشده است، اما در کل این پیشنهاد بر خلاف قانون بوده و مجاز نیست.
وی بیان کرد: طبق قانون مبارزه با مواد مخدر هر گونه استعمال و مصرف مواد مخدر، محرک و توهم زا جرم محسوب میشود و قطعا راه اندازی اتاق مصرف در گرمخانهها مورد تأیید ستاد مبارزه با مواد مخدر نیست.
جمعه پور ادامه داد: در شرایط فعلی برای درمان اعتیاد و کاهش آسیب، شهرداری میتواند درخواست خود برای حل مشکل اعتیاد معتادان مقیم گرمخانهها را اعلام کند تا در دستور کار کمیته درمان،کاهش آسیب و حمایتهای اجتماعی ستاد قرار گیرد. همچنین ستاد مبارزه با مواد مخدر میتواند پس از طرح و تصویب موضوع در کمیته درمان و صدور مجوزهای مربوطه یک مرکز درمان در نزدیکی هر کدام از گرمخانههای شهرداری را معرفی کند تا گرمخانهها تحت نظر این مرکز درمان و به صورت واحد قمر از سهمیه متادون و یا شربت اپیوم ( مخدرهای قانونی) بهره مند شوند.
مدیرکل درمان اعتیاد و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: اگر شهرداری متقاضی اقدامات کاهش آسیب در گرمخانههای خود است به این صورت میتواند فعالیت کند، اما به هیچ عنوان اجازه مصرف مواد مخدر در گرمخانهها داده نمیشود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر