توریست بوم گرد را نمی شناسیم/ برجام، عامل سبز شدن نام ایران در نقشه گردشگری جهان شد

به گزارش خبرنگار  رکنا، صنعت گردشگری یکی از پردرآمدترین مشاغل در جهان است. این در حالی است که در کشور ما با توجه شرایط اقلیمی، فرهنگی و تاریخی کم ترین استفاده از آن می‌شود. خراسان رضوی، اصفهان، فارس، همدان، کرمانشاه، ایلام، آذربایجان غربی، اردبیل، آذربایجان شرقی، تهران، خوزستان، گیلان و همچنین سیستان و بلوچستان استان هایی هستند که در این سالها بیشترین آمار گردشگری را به خود اختصاص داده اند اما باز این رقم ها نسبت به طبیعت، فرهنگ و تمدن ایرانی ناچیز است.

حال با توجه به شرایط تحریم که کشور با آن دست و پنجه نرم می‌کند و تورم نقطه ای به صورت سرسام آوری بر روی عدد 40 ایستاده است. تنها گردشگری بومی است که می‌تواند تکانی به وضعیت نابسامان ما بدهد.

مرتضی خاکسار مدرس دانشگاه و دانش‌آموخته گردشگری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی رکنا، در خصوص تاثیر گردشگری بومی در ایران برای خارج شدن از وضعیت فعلی گفت: با توجه به وسعت، تنوع اقلیمی، وجود فرهنگ ها و قومیت های مختلف در سراسر کشور، ما می‌توانیم برای برون رفت از وضعیت فعلی که در حوزه اقتصاد برای ما رخ داده است، در زمینه بوم گردی برنامه ریزی کنیم.

هتل های پنج ستاره برای گردشگران غربی تکراری است

وی ادامه داد: ذهن بشر علاقه دارد تا ناشناخته های ذهن خود را پیدا کند. بنابراین دیدن هتل های پنج ستاره برای کسانی که در اروپا یا آمریکا هستند بسیار تکراری است درحالی که بوم گردی در سایر کشور ها برای آنها جذابیت زیادی دارد. بنابراین هر کشوری بخواهد بازار گردشگری خود را فعال کند، باید برروی حیطه بومی خود کار کند. 95 درصد افرادی که به وسیله تورها به ایران می‌آیند معمولا عاشق فضاهای تاریخی، اقلیمی، فرهنگی و روستایی ما هستند.

خاکسار با بیان اینکه همه بنیان های گردشگری در نرخ رشد ضریب تکاثری گردشگری چین، تایلند و مالزی از مسائل بومی شکل گرفته است اظهار کرد: فردی که کفش گردشگری را پا می‌کند و به خاورمیانه و شرق آسیا سفر می‌کند، فقط به دلیل بررسی لایه های تمدن، فرهنگ، اقلیم و سنت های بومگردی و گردشگری روستایی است.

برروی گردشگری سرمایه گذاری نکرده ایم

این مدرس دانشگاه تاکید کرد: بسته های گردشگری که در کشور های همسایه ما ترکیه وجود دارد شامل فرهنگ های تاریخی و روستایی است. پیدا کردن بسته های خوب فرهنگی یکی از عوامل موفقیت صنعت گردشگری است. اما از زمان شاهان قاجار تاکنون مسئولان ما به دنبال لقمه حاضر آماده بوده اند تا صنعت نفت را رشد دهند و از آنجایی که منابع طبیعی برای ما آماده بوده اند روی گردشگری برنامه ریزی نکرده‌ایم.

دانش آموخته گردشگری با اشاره به خانه های روستایی ترکیه که نفت برای مصرف ندارند و از بخاری هیزمی استفاده می‌کنند، افزود: آنها از مواهب طبیعی استفاده و بستر سازی کرده اند، اما ما برای جذب گردشگر کاری نکرده ایم. بنابراین نیاز است تا از کارشناسان و فعالانی که در این زمینه کار می‌کنند دعوت کنیم تا یک برنامه جامع در این زمینه نوشته شود.

موفقیت چشمگیر امارات و ترکیه در حوزه گردشگری

او در پاسخ به این سوال که وزارت گردشگری از زمان تشکیل چه کارهایی را انجام داده اند مطرح کرد:بر حسب فرمایشات مقام معظم رهبری درباره این موضوع که باید برای 20 میلیون گردشگر برنامه ریزی کنیم بودجه ای را اختصاص داده اند. هر دعوا، اختلاس، مشکلات و... که در 40 سال نخست انقلاب رخ داد به دلیل نفت بوده است اما وقتی ما به این سمت حرکت کنیم که بر طبیعت طبیعی خدا سرمایه گذاری کنیم بدون شک موفقیت های چشمگیری را شاهد خواهیم بود. کمااینکه ترکیه، و امارات در 40 سال گذشته درآمدهای کلانی را از این صنعت به دست آورده اند.

خاکسار با بیان اینکه مقام معظم رهبری وقتی گفتند باید زمینه برای 20 میلیون گردشگر به وجود بیاید نشان می‌دهد که ایشان نیز از این قضیه آگاه تر شده اند خاطرنشان کرد: برای توسعه بستر گردشگری-بومگردی شهری و روستایی بسته هایی باید آماده شود که یکی از آنها پرداخت وام و تسهیلات است و باید توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد. همچنین بودجه گردشگری باید به شکل خوبی بسته شود. البته کارهای خوبی نیز صورت گرفته است که می‌توان به بودجه استان ها اشاره کرد؛ در بخش بومگردی یک میلیارد و دویست میلیون تومان بودجه استانی به هر استان اختصاص داده شده است.

برجام عامل سبز شدن نام ایران در نقشه گردشگری

این مدرس دانشگاه اذعان کرد: با وجود اینکه بستری را در حوزه گردشگری آماده نکرده ایم، هر گردشگر زمانی که وارد ایران می‌شود 1460 دلار خرج می‌کند. در 6 ماهه سال 98 چهارمیلیون و ششصد هزار نفر گردشگر داشته ایم. همچنین باید گفت که برجام برای ما در زمینه گردشگری بسیار پر سود بوده است چرا که صلح طلبی ما را به دنیا نشان داد و باعث شد تا اسم کشور ما برروی نقشه گردشگری امن دنیا قرار بگیرد. این شاید اتفاقی باشد که عموم جامعه از آن با خبر نباشند اما از نظر جامعه جهانی یکی از ابعاد توسعه گردشگری در اقتصاد گردشگری این اتفاق مبارک بود.

مرتضی خاکسار در پایان بیان کرد: ما باید عوامل جذب گردشگر را محیا کنیم. خیلی متاثر شدم که آن بلا بر سر گردشگر آلمانی رخ داد. بنابراین نیاز است تا ما جامعه میزبان یا همان جامعه روستایی خود را را آموزش دهیم تا بدانند چگونه باید با یک توریست برخورد کنند. چرا که درآمد به دست آمده از اقتصاد گردشگری، کشور و حتی دنیا را متحول می‌کند. حقیقت این است که مردم غرب از پدیده پست مدرنیسم خسته شده اند و لایه های بومی برای آنها قابل جذب است.

خبرنگار: علی چاهه

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

  • فیلم آواز شاد / گوهر خیراندیش بی کنترل میکروفن قاپید وقتی من عاشق میشم هایده رو خوند مردم وجد اومدن !

اخبار تاپ حوادث

وبگردی