طراحی خلاقانه بلندترین پل راه آهن در اردبیل

وی با اشاره به ساختن بخش‌های فنی و مهم محور راه آهن میانه اردبیل توسط شرکت و طراحان ایرانی خاطرنشان کرد: این پل با در نظر گرفتن مسائل اقلیمی، مصالح مورد نیاز و قالب‌های مورد استفاده در آن به روش بومی و با انجام مطالعات علمی توسط گروه مطالعاتی این شرکت طراحی شده و هم اکنون در حال احداث می‌باشد.

مجری پل راه آهن اردبیل – میانه با اشاره به اینکه این پل‌ها به روهای ترکیبی و ابداعی توسط گروه مهندسان شرکت طرف قرارداد طرح انجام گرفته است، گفت: ما از ترکیب روش‌های سنتی و نوین، قالبی طراحی کردیم که تحت عنوان قالب جهنده می‌تواند سیکل حرکتی ۲.۵ متر در ۷۲ ساعت داشته و برای امکانپذیر شدن عملیات اجرایی در وزش باد دره آرپاچای طراحی شده است.

یادگاران به همت و جسارت مهندسان در طراحی این سازه‌ها اشاره و بیان کرد: پیش از این پل‌های با سیستم اجرای مشابه به ارتفاع حداکثر ۳۰ متر در ایران ساخته شده اما در این پل ارتفاع ستون‌ها بالغ بر ۸۰ متر می‌باشد که پیش از این قالب‌های مورد نیاز در این ابعاد از طریق شرکت‌های بین‌المللی تهیه می‌شد و برای اولین بار توسط شرکت ایرانی ساخته شد.

وی افزود: در ساخت این قالب استانداردهای لازم رعایت شده و برای طراحی آن از نقشه‌های اولیه قالب‌های موجود در مطالعه و بازنگری طراحی قالب بلند ایرانی استفاده شد.

گفتنی است پل آرپاچای، در کیلومتر ۳۳۶ از راه آهن اردبیل – میانه گلوگاه اجرای طرح راه آهن است و شرکت ایرانی با توجه به عدم امکان مصالح و تجهیزات خارجی نسبت به بازنگری و استفاده از روش‌های اجرای منطبق با شرایط ویژه اقدام نموده و علاوه بر اجرای طرح، نسبت به مطالعات قالب‌ریزی، طراحی و بومی‌سازی قالب و تکنولوژی نیز اقدام کرده که می‌تواند نیاز به واردات نمونه‌های مشابه خارجی را منتفی کند.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.