چرا برنامه دانشگاه هنراصفهان لغو شد

به گزارش رکنا، دانشگاه هنر اصفهان هفته گذشته مانع برگزاری کارگاهی دانشجویی با موضوعیت حقوق دانشجویان شد. این کارگاه که بنا بود از سوی انجمن اسلامی دانشگاه برگزار شود، پس از ماه‌ها ارائه‌ درخواست و کش‌و‌قوس‌های فراوان در نهایت توسط دانشگاه لغو شد.

از این رو به گفت‌وگو با عطیه صابریان دبیر انجمن، نشستیم تا از جزئیات این ماجرا باخبر شویم.

از زمان ارائه درخواست تا عدم موافقت با آن چه اتفاقاتی افتاد؟

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه هنر اصفهان در آبان‌ماه قصد برگزاری کارگاه حقوق دانشجویی با حضور آقای محمدعلی کامفیروزی را داشتند. به دلیل تأخیری که در تشکیل جلسه هیات نظارت و اعلام موافقت به تشکل پیش آمد، فرصت برای تهیه بلیت هواپیما و همچنین تبلیغات فراهم نبود و برنامه لغو شد.اولین فرصت که برای برگزاری کارگاه مجدد پیش آمد، ۱۶ اسفند بود. پس از انتشار پوستر برنامه، به صورت شفاهی به ما اعلام شد که با حضور مهمان از طرف حراست مخالفت شده است. سرپرست حراست گفت که سه ماه از تأیید قبلی گذشته و مشمول زمان شده است. قبول کردیم و مجدد درخواست برای هیات نظارت ارسال شد و خواهان پاسخگویی به صورت کتبی شدیم. هفت روز کاری گذشت و به صورت کتبی به ما اعلام نشد که میهمان را رد کرده اند.

آیا قانونی در آیین‌نامه‌های مصوب وزارت علوم وجود دارد که هیات نظارت را موظف به پاسخ‌گویی در بازه زمانی معینی کرده باشد؟

**صابریان: بله در بند سه ماده سه دستورالعمل اجرایی آیین‌نامه تشکل‌های اسلامی دانشگاهیان ذکر شده است که حداکثر مهلت پاسخگویی و ارائه مجوز توسط هیات نظارت در مورد فعالیت‌هایی نظیر: سخنرانی، برگزاری میزگرد، تریبون آزاد و نصب تابلو در دانشگاه، از تاریخ ثبت درخواست در دبیرخانه هیات نظارت، هفت روز کاری و در مورد تجمع و راهپیمایی چهار روز کاری است. براساس بند پنجم همین ماده در صورت عدم موافقت هیئت نظارت دانشگاه با درخواست کتبی تشکل، ضروریست دلایل عدم موافقت توسط هیئت نظارت به صورت کتبی و مستدل در مهلت تعیین شده به تشکل اسلامی ابلاغ شود.

فکر می‌کنید چه عامل یا عواملی موجب تأخیر درازمدت در بررسی درخواست انجمن و عمل برخلاف قانون می‌شود؟

صابریان: تاریخ مشخصی برای تشکیل جلسه هیات نظارت وجود ندارد و اینکه اگر چه حسن نیت مسئولین برای ما ثابت شده است اما گویا افرادی موافق برگزاری برنامه‌ها نیستند و قصد دلسردی فعالین دانشگاهی را دارند.

آیا نهادهای مسئول در دانشگاه تاکنون پاسخ قانع‌کننده‌ای درمورد عمل نکردن به مصوبات وزارت علوم یا لغو نهایی این برنامه داده‌اند؟

در این مورد از دانشگاه به صورت کتبی پاسخی دریافت نکردیم و به صورت شفاهی مسئولیت را از دوش خود برداشته و به حراست که زیر مجموعه‌ وزارت علوم است، واگذار کردند.

به طور کلی برای گرفتن مجوز از معاونت فرهنگی دانشگاه با چه مشکلاتی روبرو هستید؟ آیا عدم موافقت با برنامه‌ها در دانشگاه شما به امری متداول تبدیل شده است؟

با برنامه‌ها منوط به تأیید حراست موافقت می‌شود. به همین دلیل عدم احقاق حق تشکل و دانشجو توجیه می‌شود. در صورتی که فعالیت تشکل‌ها باید توسط هیئت سه نفره‌ نظارت بررسی و موافقت یا عدم موافقت باید توسط این هیئت به تشکل اعلام شود. همچنین قانونی نیست که شخص یا گروهی از داخل یا خارج دانشگاه در تصمیم‌گیری این هیات دخالت کنند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.