قهرهای قمر در عقرب!
رکنا:محصل/ کلافه و سردرگم می شوند و تصورشان این است گره به کارشان افتاده است. آنها با تمام توان می کوشند طرف مقابل خود (شریک زندگی ) را مقصر نشان دهند و آنچنان حق به جانب حرف می زنندکه گویی بخت و اقبال به روی شان پشت کرده و اگر دریا بروند باید یک ظرف آب با خود ببرند.
با این وجود ، یک ضرب المثل قدیمی می گوید:«زن و شوهر دعوا کنند ،ابلهان باور کنند.»
در واقع این ضرب المثل یادآوری می کرد که دعوا و اختلاف در زندگی مشترک طبیعی است و دیگران نیز باید بدانند که حق ندارند هیزم زیر آتش دعوای زن و شوهرها بگذارند.
این پند و اندرز قدیمی برای زندگی های امروزی هم نسخه ای قابل تجویز است و هم زوج های جوان باید درک کنند که اختلاف نظر بین شان طبیعی بوده و چه طور باید شرایط را مدیریت کنند که دعوا به پا نشود و هم اطرافیان بدانند حد و مرز اظهار نظر شان چیست.
چندی قبل دختر یکی از آشنایان که به تازگی ازدواج کرده و هنوز در دوران عقد به سر می برد با شوهرش اختلاف پیدا کرد.
عروس جوان می گفت راهش را گم کرده و گره به کارش افتاده ،انگار با طلسم و جادو قفل بندشان کرده اندو ... .
این دعوای پیش پا افتاده که سرموضوعی بی ارزش شروع شده بود آتشی به پا کرد که به خط و نشان های خطرناک والدین عروس و داماد در تماس های تلفنی انجامید.
بعضی هم دایه مهربانتر از مادر شدند و شرایطی به وجود آمد که نوعروس جوان و شوهرش در معرکه این خط و نشان ها حسابی درگیر شدند و فرصتی برای سر خاراندن نداشتندتا بتوانند راهی برای حل مشکل خود بیابند.
خانواده عروس خانم و خانواده آقا داماد از سر دلسوزی و البته با نیت حمایت همه جانبه از حقوق فرزند خودحرف هایی می زدند و رفتارهایی را انجام می دادند که اگر لحظه ای به خود می آمدند و تامل می کردند می دیدند که دوستی خاله خرسه را تکرار می کنند.
آنها بی آن که بدانند اصل ماجرا چیست آتش بیار معرکه دعوا شدند و نزدیک بود گره کور این مشکل کوچک درگردن یک زندگی ،جان سرنوشت دو جوان را بگیرد.
حکایت این عروس و داماد جوان مانند کسانی است که شنا بلد نیستند و تن به آب زده اند. آنها که در هراس هستندو می دانند غرق می شوند هر چه بیشتر دست و پا بزنند بدتر در آب فرو می روند. حال آن که اگر فن شنا می دانستند با چند حرکت ساده خود را نجات می دادند. متاسفانه در این قصه. کسانی که باید نقش نجات غریق بازی کنند هم فن شنا نمی دانند و با رفتارهای عجولانه خود سر فردی که گرفتارشده را ندانسته و ناخواسته زیر آب می کنند.
درواقع باید بگوئیم از زوج جوانی که مهارت های اساسی زندگی و مهارت تصمیم گیری را نمی شناسند بیشتر از این هم نمی توان انتظار داشت.
نمی خواهیم بگوییم بی چون و چرا باید دور اختلاف نظرها را خط کشیدو مطیع فرمانبردار شریک زندگی خود شد. اما این که وقتی می خواهیم نظر مخالف خود را اعلام کنیم یا رفتاری نشان دهیم که نشان از اختلاف نظر و سلیقه متفاوت ما است زندگی خود را مثل این زوج جوان گرفتار قهرهای قمر در عقرب یا بداخلاقی و تندخویی نکنیم.
خوب است یادآوری کنیم قمر در عقرب زمانی است که ماه بین زمین و صورت فلکی عقرب قرار می گیرد و توصیه هایی با این باور وجود دارد که شروع کارهای مهم در این زمان (قمر در عقرب)به صلاح نیست و خیریت ندارد.
پس در رفتاهایی که از ما سر ما می زند وبه خصوص قهرهایی که ممکن است پیش بیاید «باید»مراقب باشیم که اوضاع «قمر در عقرب»نشود.
ما حق نداریم مثل این زوج جوان کم تجربه همدیگر را به باد ناسزا و توهین و تحقیر گرفته و خانواده هم را تمسخر کنیم. بعد هم موضوع قهر خود را در حضور دیگران فاش کرده و فرصت اظهار نظر و دخالت دیگران را فراهم سازیم. خوب است همیشه از راه هایی که عبور می کنیم به پل های پشت سرمان هم باید توجه داشته باشیم. حرفی نرنیم یا رفتار اشتباهی نکنیم که در شر آن بمانیم و با خراب کردن پل های برگشت تا مدت ها به خاطر گفته ای نسنجیده ویا کاری خطا خجل و شرمنده شویم. گاهی مثل ماجرای این عروس و داماد جوان یک مساله پیش پا افتاده که منجر به بدبینی عروس خانم به خانواده شوهرش می شوداز جرقه ای کوچک به آتش و انفجاری خطرناک می انجامد.
اصلا یادآوری یک سوء تفاهم در برگزاری مراسم عقد که در گذشته اتفاق افتاده و آویختن به چون و چرای آن چه نتیجه ای می تواند داشته باشد و اگر از این موضوع درس بیاموزیم و مراقب باشیم که زندگی مان را به تشویش و اضطراب و نگرانی نکشانیم دیگر هیچ اختلاف و قهر و خط و نشان و دخالت و سرو صدایی نخواهد توانست بنای محکم زندگی عاشقانه مان را بلرزاند.
ضمن آن که اگر زوج جوان با وجود آن که قهر بودند در حضور دیگران حرمت همدیگر را حفظ می کردند شرایطی مهیا می شد که آنها زودتر برای آشتی پیشگام باشند و با رفتارهای درست ،نمک زندگی خود را اندازه و طعم آن را خوشمزه کنند.
ضمن آن که بدانیم اگر قهر کردن تنها حربه مدیریت زندگی مان بشود یعنی رابطه و زندگی مشترک مان دچار تزلزل شده است و نکته پایانی این که وقتی از همدیگر دلخور هستیم می توانیم با مهار اسب سرکش غرور و با صبر و سکوت و متانت و همان طور که گفتیم رعایت اخلاق و ادب،خود را لحظه ای جای طرف مقابل نه ،همراه سرنوشت خود قرار دهیم و با فکر و عشق واحساس مشکلات را به درستی و منطقی حل وفصل کنیم.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر