بهلولی : اگر کنکور را برداریم و آزمونهای هماهنگ را تکرار کنیم نتیجه مطلوبی به دست نخواهد آمد
وزیرآموزش و پرورش: کنکور حذف می شود
رکنا: اما و اگرهای حذف کنکور که موجب نگرانی و سردرگمی دانشآموزان شده بود، بالاخره روز چهارشنبه با توئیت سیدمحمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش تمام شد و تکلیف حذف کنکور که در سالهای اخیر به کلاف سردرگمی تبدیل شده بود، روشن شد و دانشآموزان با خاطری آسوده میتوانند برای آینده تحصیلی خود تصمیم بگیرند و برنامهریزی داشته باشند.
وی در توئیت خود نوشت: «ورود به ۸۵درصد ظرفیت دانشگاهها نیازی به شرکت در کنکور و تحمل اضطرابهای طاقت فرسا ندارد و صرفاً سوابق تحصیلی ملاک عمل است. از همراهی وزارت علوم برای این موفقیت متشکرم. خداحافظ کنکور». منصور غلامی، وزیر علوم هم با انتشار خبری مبنی بر حذف مرحلهای کنکور از مهرماه سال ۱۳۹۸ بر اساس قانون سنجش و پذیرش دانشجو مهر تأییدی بر توئیت وزیر آموزش و پرورش گذاشت. وی در این باره میگوید: پذیرش حداقل ۸۵ درصد تمام ظرفیتهای آموزش عالی در دانشگاههای دولتی، آزاد اسلامی، پیام نور، مؤسسات غیرانتفاعی، فنی حرفهای و علمی کاربردی بر اساس سوابق تحصیلی به دانشگاههای فوق واگذار میشود و داوطلبان متقاضی رشته محلهای اعلامی ضرورتی به ثبت نام و شرکت در کنکور سراسری ندارند. همچنین وی میافزاید: فهرست رشته محلهای دانشگاهی قبل از ثبت نام کنکور سراسری تا آخر دی ماه توسط سازمان سنجش آموزش کشور
اعلام میشود.
عبدالرسول عمادی، رئیس مرکز سنجش آموزش وزارت آموزش و پرورش نیز در این باره اظهار میکند: پنج سال از اجرای قانون سنجش و پذیرش دانشجو میگذرد و در این قانون تأکید شده بود از سال ۹۷ باید ۸۵ درصد ظرفیت دانشگاهها بدون کنکور پر شود و امسال نخستین سالی است که قبل از ثبت نام کنکور سراسری، ظرفیت این ۸۵ درصد رشتههای آزاد از کنکور اطلاعرسانی میشود و بدون آن که داوطلبان نیاز به شرکت در کنکور داشته باشند مستقیم به دانشگاههای محل اجرای رشتههای مورد نظر مراجعه میکنند و در وب سایت دانشگاه ثبت نام اولیه خود را انجام میدهند. وی بااشاره به اعلام فرآیند کار در روزهای آتی توسط سازمان سنجش اذعان میدارد: دواطلبان باید پس از ثبت نام و ارائه مدارک مربوط به سوابق تحصیلی خود منتظر نتیجه دانشگاه برای پذیرش باشند.
ضرورت توجه به عدالت آموزشی
مهدی بهلولی، عضو کانون صنفی معلمان نیز در گفتوگو با خبرنگار «ایران» درباره حذف کنکور میگوید: به نظر من حذف کنکور یک عمل لازم و مفید است، بارها هم در مورد پیامدهای منفی آن صحبت کردم و نمیخواهم تکرار مکررات داشته باشم، اما بزرگترین پیام منفی آن که جهت دادن و خط دادن به آموزش است باید مورد توجه قرار بگیرد چراکه این روش آموزش را به سمت تستزنی و نکتهها تقلیل میدهد. وی میافزاید: معلم هم سر کلاس باید آموزش را به این سمت سوق دهد بنابراین منجر میشود از مفهوم اصلی آموزش فاصله گرفته شود، بنابراین اگر کنکور حذف شود ما استقبال خواهیم کرد.
بهلولی ادامه میدهد: قرار است در روش جدید امتحانات هماهنگ کشوری (امتحانات نهایی) جایگزین شود و ملاک عمل قرار گیرد، در نظام 3-3-6 در سال چهارم متمرکز میشوند در حالی که در گذشته این امتحانات در سال سوم، سال قبل از پیش دانشگاهی برگزار میشد، نمره دانشآموزان در این امتحانات ملاک عمل قرار میگیرد و فاکتور اصلی در اثرگذاری این جریان میشود و اثر آن هم بیشتر خواهد شد، بنابراین در موازات افزایش این اثرگذاری باید نظارت هم بیشتر شود چراکه با لو رفتن سؤالات قبل از امتحانات باعث میشود برخی دانشآموزان از محتوای امتحانات زودتر باخبر شوند، البته این اخبار همیشه به جز سال گذشته از سوی مسئولان آموزش و پرورش تکذیب شده است، اما به هر حال نظارت بیشتر لازمه این روش جدید محسوب میشود.
همچنین عضو کانون صنفی معلمان بااشاره به عدالت آموزشی در کشور اظهار میکند: باید عدالت آموزشی هم مورد توجه قرار بگیرد چراکه اختلاف آموزشی بین مدارس سراسر کشور خیلی زیاد است، دانشآموزانی که در مدارس مناطق محروم و عادی تحصیل میکنند نباید در این روش زیان ببینند، بنابراین لازم است دولت توجه بیشتری به این نوع از مدارس نشان دهد و در همین راستا امکانات آموزشی را در کنار کاهش تعداد دانشآموزان در این مدارس افزایش دهد تا دانشآموزان در یک رقابت یکسان وارد محیط دانشگاهها شوند.
بهلولی خاطرنشان میکند: حذف کنکور رویکرد مناسبی است و ما راهی جز حذف کنکور از صحنه آموزش کشور نداریم و باید نقش آن را در سیستم آموزشی کم و کمتر کنیم. البته بسیاری از مؤسسات کنکور با حذف کنکور مخالف هستند چرا که سود این مؤسسات از برگزاری کنکور و استفاده از شیوه تست زنی تأمین میشود، بنابراین این مؤسسات مقابل این روند هستند. شماری از خانوادهها در سال چهارم دبیرستان مبلغی بالغ بر بیست میلیون تومان برای همان یک سال هزینه میکنند و در نهایت فرزندشان در دانشگاه آزاد یا پیام نور یا غیر انتفاعی پذیرفته میشود، در حالیکه این دانشگاهها فقط نیاز به ثبت نام دارند.
وی اذعان میدارد: راههای جایگزین کنکور قطعاً مشکلات خود را خواهد داشت، اگر کنکور را برداریم و آزمونهای هماهنگ را تکرار کنیم نتیجه مطلوبی به دست نخواهد آمد، در حالیکه ما به آموزشی نیاز داریم که آزمونگیری در آن کم باشد، اما اصالت داشته باشد، چه بسا در صحنه اجرا برخی از این مشکلات بروز کنند که باید درصدد حل آنها برآییم.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید
الهه زارعی
ارسال نظر