در جدول رتبه‌بندی دانشگاه‌های دنیا که به‌وسیله شرکت QS انجام می‌شود دانشگاه‌های انگلستان بعد از دوسال که رو به سرازیری بودند، امسال وضعیت بهتری پیدا کرده‌اند. از ٧٦ موسسه آموزشی بریتانیایی که در رتبه‌بندی امسال حضور دارند،‌٤١ موسسه نسبت به سال گذشته در رتبه بالاتری قرار گرفته و بقیه به همان اندازه در رتبه‌های پایین‌تری قرار گرفته‌اند.

به گزارش گاردین، اما یکی از این دانشگاه‌ها دلایل بسیاری برای جشن گرفتن دارد. از زمانی که داده‌های مربوط به رتبه‌بندی موسسات آموزشی مستقل در سال ٢٠١٠ جمع‌آوری شده‌اند انگلستان برای اولین بار نماینده جدیدی دارد: دانشگاه آکسفورد از رقیب دیرینه خود، دانشگاه کمبریج،‌ پیشی گرفته است.

پیشرفت آکسفورد در درجه اول به دلیل عملکرد تحقیقاتی پیشرفته آن است: این دانشگاه وزین جهانی بیشتر از دانشگاه کمبریج مقاله‌های آکادمیک منتشر می‌کند و از تعداد بسیاری از این مقاله‌ها به عنوان مرجع استفاده می‌شود. مهم‌تر از همه، تا آن‌جایی که به رتبه‌بندی مربوط می‌شود، تاثیرگذاری تحقیقات دانشگاه آکسفورد با در نظر گرفتن تعداد کارمندان آن بیشتر است چون نشان می‌دهد استفاده بهینه‌ای از آن‌ها می‌شود. آکسفورد که همچنین به خاطر سیستم آموزشی‌اش معروف است سایز کلاس‌هایش از تمام کلاس‌های موسسه‌های آموزشی انگلستان کوچکتر است.

کشورهای دیگر هم برای جذب دانشجوهای بین‌المللی تلاش‌های بسیاری کرده‌اند. وزارت آموزش و پرورش روسیه قصد دارد تا سال ٢٠٢٥ پذیرش دانشجوهای بین‌المللی را سه برابر افزایش دهد. هفتاد درصد دانشگاه‌های برتر روسیه در مقیاس‌های بین‌المللی رشد کرده‌اند. مهم‌ترین دانشگاه روسیه، دانشگاه دولتی لومونسف موسکو همچنان جزء صد دانشگاه برتر جهان به شمار می‌رود.

اما در حال حاضر، بیشترین دانش‌آموزان بین‌المللی برای رفتن به آمریکا دلایل بهتری دارند. چهار دانشگاه برتر دنیا، ام‌آی‌تی، استنفورد، هاروارد و کل‌تک به ترتیب آمریکایی هستند و دانشگاه ام‌آی‌تی هفت سال است که در بالاترین رده قرار دارد.

سیستم کلی آموزشی آمریکا هم نسبت به سال گذشته بهتر شده است. دو دانشگاه دیگر هم در رده صد دانشگاه برتر قرار گرفته‌اند و دانشگاه‌های بیشتری پیشرفت کرده‌اند.

با این حال،‌ دانشگاه‌های برتر آسیا هم جایگاه خود را در میان بهترین دانشگاه‌های جهان محکم کرده‌اند. چین نسبت به سال ٢٠١٠ توانسته اولین موسسه آموزشی را در میان ٢٠ موسسه برتر جهان داشته باشد. دانشگاه چینهوا در چین در رتبه هفدهم قرار دارد. در حالی که دانشگاه توکیو در ژاپن در رده بیست و سوم قرار گرفته است.

پیشرفت چین به سرمایه‌گذاری سنگین آن‌ها در مقاله‌های تحقیقاتی مرتبط است: مثلا چینهوا مقاله‌های تحقیقاتی بیشتری در پنج سال گذشته نسبت به آکسفورد و کمبریج داشته است. با این حال، به مقاله‌های آکسفورد و کمبریج و دانشگاه‌هایی مانند UCL و امپریال کالج لندن که هر دو در رده ١٠ دانشگاه برتر قرار دارند، مراجعه بیشتری می‌شود.چینهوا در رده هفتم جهانی از لحاظ میزان مقاله‌های تحقیقاتی قرار دارد اما از لحاظ مرجع بودن آن مقاله‌ها در رتبه بیست و هشتم قرار دارد.

پس در حالی که چینهوا و دیگر دانشگاه‌های آسیایی سعی دارند تا به دیگر دانشگاه‌های برتر دنیا برسند،‌هنوز با میزان تاثیرگذاری و تحقیقات نوآورانه‌ای که در دانشگاه‌های انگلستان وجود دارند، فاصله دارند.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

قیمت وام مسکن ۱۲۰ میلیونی در بازار سیاه چند است؟

ورود دادستان تهران به برنامه جنجالی ماه عسل !

شکایت پدر یکی از کودکان از سعید طوسی در ترکیه/ این کودک همراه سعید طوسی به ترکیه رفته بود

جرم های ناظم منحرف مشخص و به صورت علنی و شفاف اعلام شد

لحظه زنده شدن نوزاد مُرده داخل قبر! + فیلم

واکنش حمید فرخ نژاد به ممنوع الکاری جواد یساری +عکس

تجاوز به پسر 16 ساله به بهانه جابه جایی فرش توسط 2 پسر همسایه + عکس

زنده شدن معجزه آسای خواهر و برادر مُرده در کلات مشهد

شوهر دوستم به من تجاوز کرد وقتی شکایت کردم، شوهرم مرا طلاق داد!

زنم از من حق سکوت می خواهد!

مالباخته‌ای که صاحب بنز و بی‌ام‌و شد + عکس

دزدیدن گل های روی سنگ قبر نازنین 12 ساله / رازی که نگفتنش از گفتنش تلخ تر است!

وقتی فهمیدم زن غریبه صیغه شوهرم است، دنیا روی سرم خراب شد!

شوهرم با دختر دایی اش همخوابی می کرد / راز 4 ساله حلقه نامزدی در دست عروس بی نوا