خاطره محسن هاشمی از آخرین خطبه پدرش در نماز جمعه
رکنا: رئیس شورای شهر تهران با اشاره به آخرین خطبه نماز جمعه پدرش گفت: ایشان در آخرین خطبه تاکید کردند که به کسانی که در انتخابات ۸۸ دچار آسیب شدند باید مددرسانی شود.
به گزارش گروه سیاسی رکنا، محسن هاشمی رفسنجانی در نخستین کنگره بینالمللی 60 سال مددکاری اجتماعی در ایران که صبح امروز با حضور رضا صالحی امیری معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، سیدحسن موسوی چلک رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران در مجموعه باشگاه نفت برگزار شد، طی سخنانی اظهار کرد: مدارا کردن و مددرساندن مساله مهمی است که در آموزههای دینی و فرهنگی ما به آن اشاره شده است.
وی تصریح کرد: روایات بسیار زیادی در خصوص مداراکردن و مدد رساندن وجود دارد و همانطور که در روایات تاکید شده است، کسانی که به همنوعان خود مددرسانی میکنند، جزء قربای الهی و نزدیک به خداوند هستند.
رئیس شورای شهر تهران تصریح کرد: موضوع مدارا کردن و مددرسانی جزء مسائل جهانی است.
هاشمی گفت: باید بتوانیم بیش از گذشته موضوع مددجو، مددکاری و مددرسانی به یکدیگر را در جامعه مورد توجه قرار بدهیم و در این زمینه اطلاع رسانی داشته باشیم.
وی ادامه داد: مددکاران اجتماعی باید نقش خود را در مسائل اجتماعی انجام دهند و در این زمینه باید تعریف دقیقی از سلامت اجتماعی در جامعه داشته باشیم.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: مدیران در بخشهای مختلف باید توجه ویژهای به موضوع مددکاری و مددرسانی داشته باشند و اعتباراتی نیز برای موضوع مددکاری اختصاص دهند.
هاشمی با اشاره به نامگذاری 27 آذرماه روز وحدت حوزه و دانشگاه گفت: در این زمینه یادی کنم از ابوی خود که در آخرین خطبه نماز جمعه پیشنهاد داد به کسانی که در انتخابات 88 دچار آسیب شدند مددرسانی و یاریرسانی شود.
وی ادامه داد: 27 آذرماه روز وحدت و حوزه دانشگاه به نام حضرت آیتالله مفتح اتفاق افتاد روزی که ایشان توسط گروهک فرقان ترور Assassination شدند و بازبینی پرونده ترور ایشان نشان میدهد که حضرت آیتالله مفتح توسط 4 نفر از جوانان این سرزمین (گروه فرقان) ترور شدند.
رئیس شورای شهر تهران در ادامه افزود: مددکاری اجتماعی در برابر مددجویان اجتماعی مطرح میشود، مددجویان نیز عمدتا قربانی آسیبهای اجتماعی هستند. از کسانی که به علت فقر یا ضعف در سیستم سلامت و بیمهای کشور قدرت تامین نیازهای درمانی خود را ندارند تا معتادان، بیخانمانها، فقرا و بزهکاران همه به نوعی قربانی آسیبهای اجتماعی هستند و باید به این نکته توجه شود که دوره نگاههای واپسگرا و فاشیستی که قصد محو آسیبهای اجتماعی و آسیبدیدگان و مددجویان اجتماعی را دارد گذشته است.
هاشمی تصریح کرد: آسیبهای اجتماعی یک واقعیت و مساله است و بهترین شیوه مواجه شدن با یک مساله تلاش برای حل آن است نه پاک کردن صورت مساله.
وی گفت: در اینجا باید به یک مثلث در جهت مواجهه با اسیبهای اجتماعی اشاره کنم، دولت یا حاکمیت، مدیریت شهری و جامعه مدنی اضلاع سهگانه این مثلث هستند و از نظر قانونی و احکام اسلامی و ابعاد فقهی، دولت به چند جهت در مورد آسیبهای اجتماعی و مددجویان اجتماعی مسئولیت دارد که از آن جمله میتوان به بعد تامین معیشت، حفظ نظم و امنیت جامعه و حقوق عمومی مددجویان اشاره کرد که وظایفی به عهده حاکمیت گذاشته شده است که دستگاهها و سازمانهای مختلفی نظیر کمیته امداد، بهزیستی، بنیاد برکت و سایر دستگاههای مسئول در حاکمیت و دولت مامور انجام این وظایف هستند.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: در جامعه مدنی نیز داوطلبان در قالب تشکلها و سازمان های مردمنهاد یا ثمن، جهت سازماندهی مددکاری اجتماعی استفاده میشود، نیروهای داوطلب جامعه، بار بزرگی از مددکاری اجتماعی را به دوش دارد و تجربه نشان داده است که بیشترین اثربخشی را فعالیت بخش غیردولتی و نهادها و تشکلهای مردمنهاد و خیریه در حوزه مددکاری اجتماعی داشتهاند.
هاشمی ادامه داد: ضلع سوم این مثلث مدیریت شهری است، اینکه مدیریت شهری چه وظایفی در حوزه مقابله با آسیبهای اجتماعی برعهده دارد، بحث کارشناسی گستردهای است و با توجه به اینکه مدیریت شهری منابعی نظیر درآمد نفت، یا مالیاتهای عمومی و انفال را در اختیار ندارد، نمیتواند مانند حاکمیت و دولت درگیر موضوع مقابله با اسیبهای اجتماعی شود اما این به معنای پاک کردن صورتمساله و نادیده انگاشتن نقش مدیریت شهری در مقابل با آسیبهای اجتماعی نیست.
وی گفت: به طور نمونه در موضوع معتادان متجاهر که یکی از معضلات برخی مناطق تهران مانند پارک هرندی، ورود مدیریت شهری به برخورد با این معتادان و یا اقدامات پلیسی نه در حیطه وظایف شهرداری است و نه تاکنون اثر مثبتی داشته و از سوی دیگر ارائه خدمات مددکاری اجتماعی به این گروه پرجمعیت بسیار پرهزینه و کمبازده است و مدیریت شهری میتواند به جای دو برخورد تند و ملایم فوق مسیر میانه را برگزیند و با ارائه خدمات گرمخانهای این بخش را تا حدودی ساماندهی کرده و علاوه بر بهبود محیط شهری زمینه و زیرساخت ارائه خدمات مددکاری را که میتواند از سوی جامعه مدنی و داوطلبان مردمی ارائه شود فراهم کند.
رئیس شورای شهر تهران تصریح کرد: در سایر حوزههای مقابله با آسیبهای اجتماعی نیز، مدیریت شهری به همین شکل میتواند ورود کند و از ظرفیت سازمانهای مردمنهاد برای مددکاری اجتماعی استفاده کند که به نظر میرسد سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران باید ابزار بسترسازی در این حوزه باشد و این سازمان میتواند با مهندسی مجدد و تقویت به ارتقای بسترهای ارائه خدمات اجتماعی در شهر تهران کمک کند.
هاشمی در پایان گفت: نباید به گونهای عمل شود که تصدی گری در مددکاری اجتماعی، به حاکمیت و مدیریت شهری سپرده شود چرا که تجربه بشری و جوامع توسعه یافته نیز حکایت از این دارد که استفاده از ظرفیت جامعه مدنی و فراگیر کردن کار داوطلبانه بهترین و موثرترین مسیر در حوزه مددکاری اجتماعی است. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر