فراهم شدم زیرساختهای اجرای سند تحول برای تغییر الگوی قدیمی آموزش

دکتر عفت بلوسی دبیر کمیسیون برنامه درسی و تربیتی شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به سند بنیادین آموزش و پرورش گفت: هدف این سند ایجاد تحول در نظام آموزشی است و این تحول احتیاج به زیرساخت ها و ساز و کارهایی دارد که باید فراهم شود. این نکته که نظام آموزشی سابق با چالش هایی روبرو است و هدف ما را نسبت به تعلیم و تربیت فراهم نمی کند بر کسی پوشیده نیست و اساسا این موضوع یکی از دلایل خلق سند بنیادین بود و پیش بینی نیز شده بود که هدف تربیت نسل نو و تمام آحاد مردم برای رسیدن به حیات طیبه، نیازمند یک نظام آموزشی جدید است.

وی تصریح کرد: این نظام آموزشی جدید نیازمند زیرساخت هایی است و برای همین موضوع در سند تحول یکسری زیر نظام ها پیش بینی شده است که این زیر نظام‌ها باید برنامه های خودشان را بعد از تدوین و تصویب سند تحول تهیه و بستر تغییر و تحولات را تهیه کنند.

دبیر کمیسیون برنامه درسی و تربیتی شورای عالی آموزش و پرورش به تولید زیر نظام‌ها در سند تحول اشاره و عنوان کرد: نخستین زیرنظامی که تولید کردیم و به نظر می آید جزو کلیدی‌ترین زیرنظام های ایجاد تغییر در هر نظام آموزشی باشد، برنامه درسی است.

وی ادامه داد: زیر نظام برنامه درسی ملی را همزمان با تغییر ساختار آموزشی به تصویب رساندیم. بعضی از رویکردهای آموزشی باید در نظام آموزشی قرار داده شوند و در همین راستا نیاز است آموزش مناسب انجام شود و تولید محتوا بر اساس این رویکردها صورت بگیرد. یکی از این رویکردها موضوع شایستگی است؛ شایستگی ادبیاتی است که سند و برنامه درسی ملی به دنبال آن است تا جا بیفتد.

بلوسی که در یک برنامه رادیویی صحبت می‌کرد، درباره اهداف سند تحول بنیادین تاکید کرد: در این سند به دنبال خروجی هستیم که به سطحی از شایستگی ها برسیم و مهارت هایی را به دست بیاوریم. در واقع سعی می کنیم از الگوی قدیمی که مبنی بر انتقال دانش بود و دانش آموزش نیز محفوظاتی داشته باشد، خارج شویم. لازمه رسیدن به این مهم این است که هدف‌ها و برنامه ها در این حوزه را بر اساس شایستگی، مجددا تعریف کنیم؛ در همین راستا در نظام جدید حوزه های تربیت و یادگیری تعریف شدند که حدود ۱۱ بخش هستند و همگی در راستای هدف نظام جدید قرار دارند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.