طرح اندیشکده در مدارس اجرا می شود

مهدی فیض معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش وپرورش، افزود: این طرح در قالب ایجاد اتاق فکر با هم افزایی اعضا برای برنامه‌ریزی، هماهنگی، هدایت و ارزیابی برنامه‌ها اجرا می‌شود.

وی بیان کرد: این طرح برای تمامی برنامه ها از جمله مسابقات قرآن، عترت و نماز، مصباح الهدی، مسابقات فرهنگی و هنری و حتی موضوعاتی مانند طبیعت، محیط زیست و کمک به دیگران اجرا خواهد شد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: این طرح به صورت ستاد استانی در ادارات کل آموزش وپرورش استان، شهرستانی و مناطق اجرا می شود.

در این همایش علمی، تخصصی که با حضور مشاوران و همیاران مشاور قطب سه کشور در سالن دکتر کنعانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج برگزار شد، آیت الله سیدشرف الدین ملک حسینی، نماینده ولی فقیه ونماینده مردم در مجلس خبرگان رهبری گفت: مشاوره ریشه در مبانی دین مبین اسلام دارد و کسانی که اهل مشاوره دادن هستند باید فنون دیگری همچون مناظره را نیز به خوبی بدانند.

وی افزود: مشاوره کلمه و واژه پرنغزی است و باید فرد مشاور به همه ملزومات مشاوره مسلح و باید به فنون مجهز باشد.

آیت الله ملک حسینی از فن مناظره به عنوان یکی از ملزومات اصلی مشاوره یاد و بیان کرد: مناظره به معنای ابراز نظر دو سویه و تبیین مبانی است که باید به نحو مطلوب تحقق یابد.

مسعود شکوهی، مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش نیز در این مراسم گفت: همیاران مشاور پل Bridge ارتباطی میان مشاوران و دانش‌آموزان در مدارس و نقشی مهم و تعیین کننده در مراحل مشاوره دارند.

وی افزود: همیار مشاور در مدارس به عنوان همکار و بازوی مشاور نقش اساسی در تحقق فعالیتهای مشاوره‌ای دارد.

شکوهی تصریح کرد: همیاران مشاور مطالب را به متولیان آموزش و تربیت انتقال می‌دهند و از این لحاظ تشکلی اثرگذار و مهم هستند.

مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش تقویت تشکل همیاران مشاور را در میان تشکل‌های آموزش و پرورش کاری بسیار مهم عنوان و خاطرنشان کرد: بسیاری از مشکلات و آسیب‌هایی که در سطح مدارس وجود داشت با همکاری این تشکل از سر راه برداشته شد.

شکوهی بیان کرد: اطلاع‌رسانی به موقع همیاران مشاور در مدارس در مورد آسیب‌ها باعث شد تا برخی آسیب‌ها و بحران‌ها مرتفع شود.

وی ادامه داد: به ازای هر 360 دانش‌آموز یک مشاور در مدارس داریم که همیاران می‌توانند در راستای همفکری و ارائه اطلاعات لازم کمک‌کار خوبی برای مشاوران باشند.

هادی زارع پور، مدیرکل آموزش وپرورش استان کهگیلویه وبویراحمد نیز گفت: هم اکنون 261مشاور و 229همیار مشاور دانش آموز در مدارس این استان فعالیت می کنند.

وی افزود: برای معرفی مشاغل به دانش آموزان در 524 آموزشگاه نمایشگاه برپا شد.

زارع پور بیان کرد: در بخش هدایت تحصیلی استان کهگیلویه وبویراحمد نخستین استان نظر سنجی از اولیاء و دومین استان به لحاظ نظر سنجی مشاوران است.

مدیرکل آموزش وپرورش استان کهگیلویه وبویراحمد خاطرنشان کرد: آزمون آنلاین رغبت و توانایی برای 9هزار و 768دانش آموز پایه نهم برگزار شد.

زارع پور تصریح کرد: مشاوره از مشاغل یاری دهنده برای افرادی است که در رشد سازگاری، تصمیم گیری، روابط خانوادگی، مهارتهای اجتماعی و شیوه زندگی دچار آسیب هستند.

وی ادامه داد: خدمات مشاوران به خانواده ها در قالب مشاوره با سازگاری، تحصیلی وشغلی است که می توان بهترین نتایج را از کارکرد آن دریافت کرد.

مدیرکل آموزش وپرورش استان کهگیلویه وبویراحمد اضافه کرد: آگاهی از اصول مشاوره، تجربه و مهارت، رازداری، اطلاع رسانی و راهنمایی پیشگیری و ارتقای بهداشت روان، آشنایی با رشد از مهمترین ویژگی های یک مشاوره است.

هادی زارع پور به موانع کار مشاوره اشاره و تاکید کرد: آمیختن نقش مشاوره با سایر نقش ها، عدم شناخت جایگاه مشاوره و نگرشها به مشاوره از موانع فعالیتهای مشاوره است.

مدیرکل آموزش وپرورش استان کهگیلویه وبویراحمد گفت: تناسب رشته تحصیلی با حرفه مشاوره، ارتقای سطح تحصیلات، تلفیق دانش و تجربه، آموزشهای ضمن خدمت، جدا کردن مشاوره تحصیلی از مشاوره فردی از موارد مهم ارتقای جایگاه مشاوران است.

وی بیان کرد: 12 راهکار از سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به موضوع مشاوره در پایه های تحصیلی اشاره شده است.

در همایش همیاران مشاور قطب سه کشور میزبان 90 دانش آموز همیار مشاور، 120 کارشناس مشاوره و روسای ادارات استانهای خوزستان، کرمانشاه، کردستان، لرستان و ایلام است.

دراین همایش از هر استان 15 دانش آموز منتخب همیار مشاور پسر حضور دارد . این همایش در بخش های علمی، آموزشی، اردویی، تفریحی، کارشناسان مشاوره و روسای ادارات استان های قطب سه کشور برگزار می شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.