توضیحات مسعود حبیبی در مورد طرح دادرس

مسعود حبیبی رییس سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر، در مورد بازدید مسوولان صلیب سرخ کشورهای مختلف از جمعیت هلال‌احمر و ارزیابی آنها از سازمان جوانان هلال احمر ایران اظهار کرد: بسیاری از جمعیت‌هایی که از مجموعه ما بازدید کردند شگفت‌زده شدند و بعضی از آنها درخواست همکاری و الگوبرداری از فعالیت‌های ما را داشتند.

وی گفت: جوانان در تمام جمعیت‌های هلال‌احمر و صلیب سرخ دنیا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند و استفاده و مشارکت بیشتر جوانان از استراتژی‌های فدراسیون صلیب سرخ و هلال‌احمر است.

رییس سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر اضافه کرد: در این مدت که جمعیت‌های هلال احمر دیگر کشورها از مجموعه ما بازدید کردند، تمام آنها که از جمعیت‌های کشورهای اروپایی، آفریقا و آمریکای مرکزی بودند صراحتا اعلام می‌کردند که از فعالیت جوانان در هلال‌احمر خوشحال هستند و به نوعی این فعالیت‌ها باعث شگفتی آنها می‌شد.

حبیبی ادامه داد: بسیاری از آنها از ما درخواست می‌کردند که برنامه‌های خودمان را برایشان ارسال کنیم و حتی بعضی از روسای جمعیت‌ها ابراز تمایل کردند تا مستقیما با سازمان جوانان هلال‌احمر تفاهم‌نامه امضا کنند تا از تجارب و فعالیت‌های ما الگوبرداری کنند.

وی همچنین در مورد المپیاد "دادرس" (دانش‌آموز آماده در روزهای سخت) اظهارکرد: مرحله استانی مسابقات «آماده» که در قالب طرح دادرس اجرا می‌شود، تقریبا به اتمام رسیده است و یکی، دو استان دیگر باقی مانده که مسابقات به زودی در آنها نیز برگزار می‌شود. تیم‌های نهایی نیز در شهریورماه در المپیاد کشوری که به میزبانی بندرانزلی برگزار می‌شود با هم رقابت می‌کنند.

رییس سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر به توضیح در مورد طرح دادرس پرداخت و گفت: دادرس به معنای دانش‌آموز آماده در روزهای سخت است و این طرح در 8000 مدرسه سراسر کشور برگزار می‌شود که براساس آن دانش‌آموزان 8 عملیات امدادی را می‌آموزند. این عملیات‌ها عبارت است از ارزیابی بیمار، CPR، برخورد با شکستگی، پانسمان و پیشگیری از خونریزی، حمل بیمار، اطفای حریق، چادرزنی و خروج ایمن.

حبیبی اضافه کرد: این آموزش‌ها باعث می‌شود که دانش‌آموزان با کمک‌های اولیه و شرایط برخورد با مصدوم آشنا شوند و بتوانند از این آموخته‌ها استفاده کنند.

وی با اشاره به حادثه‌خیز بودن ایران اظهار کرد: کشور ما شرایطی دارد که از 43 مورد حوادث Accidents مختلف، امکان رخ دادن 33 مورد وجود دارد و آمادگی برای برخورد با حوادث طبیعی و حتی انسان‌ساخت از جمله تصادفات در کشور ما ضروری است. براساس آمارها روزانه بیش از 40 تن در تصادفات جان خود را از دست می‌دهند و اگر آموزش‌های لازم برای کمک‌های اولیه وجود داشته باشد، افراد می‌توانند قبل از رسیدن نیروهای امدادی از زمان طلایی استفاده کنند.

رییس سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر عنوان کرد: طرح دادرس با همکاری معاونت تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش انجام می‌شود و نمونه‌ای از تعامل و همکاری است. در مجموع 400 هزار دانش‌آموز تحت پوشش طرح "دادرس" قرار می‌گیرند، آنها ابتدا آموزش‌های لازم را می‌بینند و در قالب تیم‌های 14 نفره در سطح مدارس با هم رقابت می‌کنند. در ادامه یک تیم دختران و پسران به مسابقات استانی راه پیدا می‌کنند و در تمام این مراحل افراد صعود کرده تحت آموزش‌های عمیق‌تر قرار می‌گیرند. ضمن اینکه همبستگی و انسجام در کارهای گروهی این طرح افزایش پیدا می‌کند.

حبیبی افزود: امسال 11 هزار نفر در بخش استانی و کشوری شرکت کرده‌اند و امیدواریم این فعالیت‌ها باعث افزایش تاب‌آوری در جامعه ما شود که موضوع بسیار مهمی است. در این مسابقات علاوه بر آموزش‌های طرح مربوط به طرح دادرس جام بشردوستی نیز اهدا می‌شود که این کار باعث آشنایی دانش‌آموزان با فعالیت‌های بشردوستانه می‌شود. از همین رو تیم‌هایی که این اصول را رعایت کنند مشمول امتیازهای این جام می‌شوند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی