معاون وزیربهداشت اعلام کرد
افزایش مقاومت میکروبی به آنتیبیوتیکها/ رصد نسخه های پزشکان
رکنا: معاون وزیربهداشت اسامی و درصد آنتی بیوتیکهایی که مقاومت میکروبی دارند را اعلام کرد.
دکتر علی اکبر سیاری معاون وزیربهداشت، با اشاره به افزایش مقاومت میکروبی نسبت به آنتی بیوتیکهای پرمصرف در کشور، گفت: مطالعاتی که درباره میزان مقاومت میکروبی داروها و میکروبهای مولد بیماری در ایران انجام شده، نشان میدهد که میزان مقاومت در برابر آنتی بیوتیکهای پرمصرف مانند آمپی سیلین، متی سیلین، کوتریموکسازول، سفالکسین، سفکسین و آزیترومایسین بین هفت تا 50 درصد متفاوت است. به همین دلیل برای بررسی بیشتر این موضوع در بعضی بیمارستانها سیستمی ایجاده شده است که مقاومت میکروبی در آنها رصد میشود.
وی ادامه داد: وجود این برنامهها کفایت نمیکند و ضرورت دارد که برنامه جامعی در این زمینه داشته باشیم تا تجربیات جهانی نیز در آن وجود داشته باشد؛ چرا که رفت و آمد زیاد به کشورهای دیگر باعث انتقال میکروبها از فرد به فرد و همچنین انتقال از طریق مواد غذایی میشود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به تدوین سند کنترل مقاومت میکروبی با همکاری سازمان دامپزشکی و حفظ نباتات، وزارتخانههای کشاورزی و صنعت و همچنین دانشگاههای علوم پزشکی، اظهار کرد: با اجرای این برنامه میزان مقاومت میکروبی ابتدا باید کنترل و بعد کاهش یابد. نقش اصلی در کنترل این مقاومت نیز بر عهده مردم است؛ چون مردم در مصرف آنتی بیوتیکها، نابجا عمل میکنند و مدت و میزان لازم آن را رعایت نمیکنند. مصرف آنتی بیوتیک در هر بیماری زمان مشخصی دارد؛ مصرف کم این داروها در این مدت باعث ایجاد مقاومت میکروبی و بیاثر شدن آنتیبیوتیکهای بعدی میشود.
سیاری به برنامه وزارت بهداشت برای تجویز منطقی دارو نیز اشاره کرد و گفت: طی همکاری وزارت بهداشت با سازمانهای بیمهگر، نسخههای پزشکان الکترونیکی و رصد میشود و به این ترتیب به پزشکانی که بیش از حد دارو تجویز کنند، تذکر داده خواهد شد. همچنین برای تجویز منطقی دارو، دورههای آموزشی برگزار میشود. شورایی نیز در وزارت بهداشت به نام فارماکوپه دارویی وجود دارد که کنترل و تجویز آنتی بیوتیکها را رصد میکند. این داروها باید مراحلی را بگذرانند تا بتواند وارد چرخه دارویی کشور شوند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر